Netwerkcafé Eindhoven

Donderdag 10 januari Eindhoven: Nieuw jaar, nieuwe mogelijkheden!

Niets is leuker dan een nieuwe uitdaging aangaan. Het houdt je scherp, fris en fruitig en is zeker niet aan leeftijd gebonden.

Dus overweeg je om een eigen zaak te beginnen, zzp’er te worden, van beroep te veranderen of gewoon een nieuwe baan te zoeken, begin dan bij Netwerkcafé Eindhoven. Een plek waar je welkom bent. Een plek die je zal inspireren, waar je nieuwe mensen gaat ontmoeten en nieuwe kennis vergaren die je nodig hebt om je doel te bereiken.

Tijdens deze eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar kun je meedoen aan belangwekkende workshops, kun je netwerken en zijn er experts aanwezig om vragen te beantwoorden en je op weg te helpen. Samen de toekomst in met Werken voor Elkaar op donderdagochtend 10 januari aanstaande in Wall Street, Stadhuisplein 6, 5611 EM Eindhoven.

Info en aanmelden

  • Vrijdagochten 10 januari 2019, inloop en netwerken 9:00, start 9:30, einde 13:00
  • Locatie: Wall Street, Stadhuisplein 6, 5611 EM Eindhoven
  • Kosten: Toegang is gratis, consumpties voor eigen rekening, een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld.

Wall Street op Stadhuisplein 6 is uitstekend te bereiken met openbaar vervoer. Betaald parkeren in de buurt.

Programma donderdagochtend 10 januari Eindhoven: Nieuw jaar, nieuwe mogelijkheden!

09:00 – 09:30 Inloop en netwerken met LinkedIn op je telefoon

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Maak hierbij gebruik van LinkedIn en leg nieuwe nuttige contacten. Neem dus je smartphone of tablet met Linkedin App mee om te netwerken.

09:30 – 09:35 Opening door wethouder Yasin Torunoglu

09:35 – 10.00 Inleiding door Stefanie van der Ven en Ed Schoonbeek.

Stefanie van der Ven laat je kennismaken met de mogelijkheden van het Philips Werkgelegenheidsplan (WGP). In het Philips WGP kun je een jaar lang werkervaring opdoen gecombineerd met een gedegen ontwikkelingsprogramma. Maar liefst 72% van de deelnemers vond hierdoor een (tijdelijke) baan. Ed Schoonbeek vertelt over zijn eigen ervaringen met het plan.

10:00 – 11.15 Workshops ronde 1

LinkedIn en netwerken - Erna van Poppel (Hart voor jouw zaak)

Netwerken is van alle tijden, LinkedIn is relatief nieuw. Beide middelen zijn anno 2019 onmisbaar in de zoektocht naar een baan, of het starten van een eigen bedrijf. Wie ken je? Heb je je netwerk in kaart gebracht? Op welke manier leg je contact met nieuwe mensen? Hoe onderhoud je relaties? Welk social media platform is helpend?

In deze workshop verbreedt Erna van Poppel je perspectief op netwerken en LinkedIn. Je krijgt handige tips over je LinkedIn-profiel en hoe je LinkedIn en ntewerken vaker, handiger en met meer resultaat kunt inzetten.

Erna helpt ondernemers en ondernemende professionals met hun persoonlijke PR. Zij is officieel LinkedIn-ambassador en beschikt over een groot en gevarieerd netwerk.

Wat is je sterke verhaal? - Ignace de Haes (Radboud Universiteit)

Als je op leeftijd bent en werk zoekt, dan weet je één ding zeker: je diploma’s helpen niet meer. Je zult op een andere manier aantrekkelijk moeten zijn voor de arbeidsmarkt. Ignace gaat in deze workshop met jouw op zoek naar je sterke verhaal. Het formuleren van mooie, originele zinnen en verhalen geven levenszin en perspectief bij het zoeken naar een nieuwe baan en bij het zingeven van je levensloop.

Na deze workshop kun je antwoord geven wanneer je wordt gevraagd wie je bent, heb je zinnen geformuleerd de blijven hangen, waarmee je verder kunt in het sollicitatieproces en heb je zin om aan de slag te gaan.

Ignace de Haes is loopbaanbegeleider en storyteller bij de Radboud Universiteit, Faculteit Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen.

Ik heb een ondernemend idee – Willem van der Haven en Erik Lambooy

Heb je een ondernemend idee? Wil je graag als ZZP’er aan de slag? Wil je samen met anderen een bedrijf starten? Leg je plan voor aan Willem van der Haven (Cooperatie040) en Erik Lambooy (Stichting Werken voor Elkaar). Zij stellen je vragen en geven je antwoorden om een stap verder te zetten.

11:15 – 11:45 Pauze – Vervolg Netwerken

11:45– 13:00 Workshops ronde 2

Ontspannen freelancen - Barbel van Zanten (iadea.nu)

Naast het delen van ervaringen en dromen, gaan de deelnemers met Barbel tips & tricks brainstormen over hoe een ontspannen freelancer te worden. Behalve een ervaren people researcher is Barbel van Zanten ook een international workshop-expert op sociale, culturele en duurzaamheidsonderwerpen..

Ze werkt samen met kleine of grote teams om oplossingen te zoeken voor kleine of grote onderwerpen.

Stap in een bestaande onderneming - Cornelis Los en Onno Makor (De Opstartfabriek)

Ga werken áls een baas, in plaats van vóór een baas! Je denkt er wel eens aan om te ondernemen. Maar waar begin je. In deze workshop laten Cornelis Los en Onno Makor je zien dat overname een goede start kan zijn van je eigen onderneming. Want elk jaar stoppen duizenden gezonde MKB-ondernemingen bij gebrek aan opvolger.

Hoe schrijf je een plan, waar vind je jouw bedrijf, hoe creëer je kansen, wanneer weet je of je er genoeg aan overhoudt? Deze onderwerpen komen de workshop aan bod. Je maakt kennis met de tools om je eigen businessmodel op te stellen en je financiële situatie te berekenen. En je gaat aan de gang gaan met een echte case. Een actief programma voor wie zijn koers op ondernemerschap wil zetten.

Je bent wie je bent en daarmee moet je het doen, maar hoe dan? - Jaap Hardeman (Ontdek Jouw Talent)

Ondernemend bezig zijn wordt door iedereen weer anders ingevuld. De manier waarop wordt voor een groot deel bepaald door iemand persoonlijkheid. Jaap Hardeman houdt zich bezig met de verschillende facetten van ondernemen en organisatieontwikkeling vanuit het perspectief van de persoonlijke kenmerken van het individu. In deze workshop krijg je zicht op jouw eigen positie ten opzichte van ondernemerschap.

13:00 Einde

Info en aanmelden

Donderdagochtend 10 januari 2019, inloop en netwerken 9:00, start 9:30, einde 13:00.

Wall Street, Stadhuisplein 6, 5611 EM, Eindhoven, goed bereikbaar met openbaar vervoer, betaald parkeren in de buurt.

Contact

Netwerkcafé Eindhoven: netwerkcafeeindhoven.nl, netwerkcafe.eindhoven@gmail.com

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Eindhoven is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen met de organisatie van Netwerkcafé Eindhoven? Stuur ons een bericht