Netwerkcafé Eindhoven

Netwerkcafé Eindhoven

Op locatie + online, dinsdag 12 april 2022 13:00-16:30

Je kunt meedoen aan twee workshops die jou helpen op je pad naar nieuw werk:

  • Wie heeft hier de leiding? – Filosoof en business-storyteller Claudine Hogenboom zet je actief aan de slag met de vraag hoe jij zelf ook de leiding kunt nemen in een sollicitatiegesprek - zodanig dat je indruk maakt en zónder dat je arrogant overkomt.

  • Ik voel me prima (of toch niet?) – Verandercoach Anneke Graven laat je zien hoe je, zonder kopje onder te gaan, van de oever van werkverlies de oversteek maakt naar nieuw werk.

We nemen in Pand P de eventueel nog geldende coronamaatregelen in acht.

Deelname is gratis. Lees het programma hieronder en schrijf je dan in om mee te doen op locatie.

Pand P is uitstekend te bereiken met openbaar vervoer. Betaald parkeren in de buurt.

Programma

13:00-13:30 Inloop en netwerken

Kom op adem, drink een koffie, maak kennis met andere deelnemers, alles op veilige afstand.

13:30-14:30 Workshop

Wie heeft hier de leiding?

Hoe vaak heb jij als sollicitant aan een mogelijk nieuwe werkgever gevraagd: ‘vertel eens iets over jezelf?’ En hoe vaak heb je als sollicitant de vraag gekregen om iets over jezelf te vertellen en aan te geven wat je minder goede kanten zijn?

Filosoof en business-storyteller Claudine Hogenboom: “We vergeten wel eens dat een sollicitatiegesprek een kennismaking is tussen twee partijen die elkaar iets te bieden hebben. De ene partij heeft een baan in de aanbieding en de ander zijn of haar expertise en jarenlange werk- en levenservaring.

De dagelijkse praktijk leert alleen dat degene die de baan aanbiedt, vaak ook degene is die de leiding in het gesprek neemt en allerlei vragen afvuurt. Waardoor je als sollicitant soms minder goed uit de verf komt dan je gehoopt had. En achteraf denkt: ‘ik heb eigenlijk niet gezegd wat ik had willen zeggen’. En dat is jammer, want je krijgt meestal geen tweede kans.”

Tijdens de workshop van Claudine ga je actief aan de slag met de vraag hoe jij zelf ook leiding kunt nemen in een sollicitatiegesprek: Hoe kun je jezelf zodanig presenteren dat je indruk maakt? Zonder dat je arrogant lijkt? En wel zo dat een mogelijk nieuwe werkgever denkt: ‘die moet ik hebben!’?

Claudine leert het je tijdens deze workshop, dus schrijf je in!

Filosoof en business-storyteller Claudine Hogenboom (de Presentatiepartners en Plek voor Verhalen) leert professionals verhalen zodanig te vertellen dat anderen ook graag willen luisteren. Claudine is schrijver en redacteur van het vakblad C - blad voor communicatieprofessionals. Tevens is zij medeauteur van ‘101 presentatietips: als je iets te vertellen hebt’.

14:30–15:00 Pauze, napraten en netwerken

Kom op adem, drink een koffie, maak kennis met andere deelnemers, alles op veilige afstand

15:00-16:00 Workshop

Ik voel me prima (of toch niet?)

Ontslag, het verlies van je baan, dat doet wat met je als mens. Weg is je ritme, houvast en structuur…

Bij elke verandering doorlopen wij mensen een aantal stappen. De verandercurve van Kübler-Ross maakt dit inzichtelijk en helpt de emoties te herkennen bij jezelf en bij anderen, zodat je kunt zien wat jij of die ander nodig heeft om een stap verder te komen in het veranderproces.

Besef dat we er allemaal ‘doorheen’ gaan, maar allemaal op ons eigen tempo. En door dat eigen tempo stuiten we vaak op onbegrip en miscommunicatie. Blijf de dialoog hierover voeren met elkaar en ondersteun elkaar met datgene wat de ander nodig heeft in de fase waarin hij zit.

In deze workshop bespreekt verandercoach Anneke Graven samen met jou het proces dat je doorloopt vanaf het moment dat je je werk kwijtraakt tot het moment dat je weer klaar bent voor een nieuwe uitdaging.

Hoe sla je dat bruggetje, dat je helpt om niet in het water te vallen? Je hoeft niet meteen de overkant te zien. Maar met kleine stappen blijf je in beweging op weg naar het ervaren van een eerste succes.

De workshop biedt waardevolle tips en handvatten voor jouw ontwikkeling op weg naar jouw droombaan.

Anneke Graven helpt vanuit haar bedrijf VER-AN-DER-LICHT werknemers, managers en ondernemers met verandervraagstukken op het gebied van leven en werk waar zij zelf, zonder hulp van buiten, niet meer uitkomen.

16:00-16:30 Einde, napraten en netwerken

Deelname-informatie

  • Dinsdagmiddag 12 april 2022, inloop 13:00, start 13:30, einde 16:00, napraten tot 16:30.

  • Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met openbaar vervoer, betaald parkeren in de buurt.

  • Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld. Koffie en thee voor eigen rekening.

Pand P is uitstekend te bereiken met openbaar vervoer. Betaald parkeren in de buurt.

Contact

Netwerkcafé Eindhoven is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, werkenvoorelkaar.nl, mail@werkenvoorelkaar.nl, 020-6755355.

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.