Netwerkcafé Eindhoven

Donderdagochtend 8 augustus 2019 Pand P: Maakt technologie straks de mens overbodig?

In deze speciale zomerspecial geeft Joris van der Waart ons een kijkje in de wereld van technologie. Aan de hand van aansprekende voorbeelden zie je hoe technologie slim wordt toegepast om het leven van mensen leuker en vooral makkelijker te maken. Ook is er aandacht voor de schaduwkant; maakt technologie op termijn de mens overbodig? Joris denkt van niet; hij gelooft dat technologie steeds meer een ‘license to operate’ wordt en dat je het échte verschil maakt met de menselijke, persoonlijke ‘touch’.

En daarover gaat het deze keer bij Netwerkcafé Eindhoven, waar maandelijks meer dan honderd vijftigplussers elkaar ontmoeten om samen te leren en elkaar te inspireren. Zo staan we samen sterker en daar word jij zelf - zeker weten - ook sterker van!

  • Donderdagochtend 8 augustus 2019, inloop en netwerken 9:00, start 9:30, einde 13:00
  • PandP, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met openbaar vervoer, betaald parkeren in de buurt.
  • Kosten: Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld. Neem hiervoor wat contant geld mee. Koffie en thee voor eigen rekening.

Pand P is uitstekend te bereiken met openbaar vervoer. Betaald parkeren in de buurt.

Netwerkcafé Eindhoven wordt mede mogelijk gemaakt door Pand P

Programma

09:00 – 09:30 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Neem je LinkedIn app mee om je contacten te bevestigen.

09:30 – 09:35 Opening door Jan Willem Dannenberg

09:35 – 10.30 Technologie en de menselijke maat - Joris van der Waart

In 2007 introduceerde Apple de iPhone. Nu, twaalf jaar later, heeft de smartphone een prominente plek in ons leven veroverd. Communiceren met familie, vrienden en bedrijven doen we via Whatsapp en andere chat apps. En met de opkomst van digitale assistenten raken we binnen afzienbare tijd vertrouwd met spraakgestuurde interfaces. Technologie verandert de manier waarop we ons oriënteren, consumeren en om ondersteuning vragen. En wat te denken van de invloed van technologie en artificial intelligence op de toekomst van werk en werkgelegenheid?

Joris van der Waart (1975) heeft veel ervaring op het snijvlak van marketing en technologie. Maar het meeste heeft hij met merken en mensen, vooral op het snijvlak daarvan. Van 2016 tot 2019 was hij eindverantwoordelijk voor de marketing van technologiebedrijf CM.com; een alles- in-één platform voor berichten, betalingen en digitale identificatie voor bedrijven als Thuisbezorgd.nl, Booking.com en Albert Heijn.

10.30 – 10.45 Pauze en netwerken

10.45 – 12.15 Beschouw je technologie als vriend of vijand? - Marjan Hesling

De wereld van werk verandert snel. Hierbij speelt het thema technologie een belangrijke rol. Deze veranderingen vragen wendbaarheid en weerbaarheid van organisaties en medewerkers. Kennisname van deze veranderingen en het anticiperen hierop leiden tot toekomstbestendige medewerkers op de arbeidsmarkt. Bedenk samen met anderen wat jouw toegevoegde waarde kan zijn in deze veranderende werkomgeving en kijk hoe je jezelf nog beter neer kunt zetten.

Denk je in moeilijkheden of zie je vooral de mogelijkheden? In deze workshop gaan we, met als vertrekpunt de presentatie van Joris van der Waart aan de slag met prangende stellingen. In groepen gaan we samen kijken naar oplossingen, kansen en mogelijkheden die de huidige technologie ons brengt en hoe we hier samen slim mee om kunnen gaan. Verbetert het kansen op de arbeidsmarkt en zo ja, hoe kunnen we ons daar goed op voorbereiden. In de wrap-up zal Joris kort reflecteren op de oplossingen uit de workshop.

12.15 – 13.00 Werkestafette, samen naar nieuw werk - Erik Lambooy

Wanneer je je werk kwijt bent, ontdek je al snel dat nieuw werk vinden een eenzame klus is. Zeker als werk in je oude beroep verdwijnt. Ouderwetse solliciteren op een vacature werkt dan niet. Je weet dat het anders moet. Maar in je eentje is dat lastig.

Tijdens de Werkestafette heb je zeven weken lang een team waarmee je al die dingen gaat doen die je in je eentje lastig vindt of niet durft. In deze workshop kom je erachter wat de Werkestafette inhoudt, hoe je mee kunt doen en wat het je oplevert. Tijdens de workshop kun je vragen stellen. Aan het eind kun je je direct aanmelden als deelnemer.

Erik Lambooy is mede-initiatiefnemer van Werken voor Elkaar en programmamaker van de Werkestafette. Zijn missie is mensen steeds te laten ervaren dat ze samen veel meer voor elkaar krijgen dan alleen.

13:00 Einde (er is ditmaal géén stadslunch)

  • Donderdagochtend 8 augustus 2019, inloop en netwerken 9:00, start 9:30, einde 13:00
  • PandP, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met openbaar vervoer, betaald parkeren in de buurt.
  • Kosten: Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld. Neem hiervoor wat contant geld mee. Koffie en thee voor eigen rekening.

Netwerkcafe Eindhoven is een activiteit van Werken voor Elkaar, een vrijwilligersbeweging van en voor vijftigplussers op weg naar nieuw werk of ondernemerschap.

Klik hier voor een artikel uit het Eindhovens Dagblad van 15 april jl. voor een indruk van Netwerkcafé Eindhoven.

Contact

Netwerkcafé Eindhoven: netwerkcafeeindhoven.nl, netwerkcafe.eindhoven@gmail.com

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Eindhoven is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen met de organisatie van Netwerkcafé Eindhoven? Stuur ons een bericht