Netwerkcafé Eindhoven

Donderdagochtend 14 november 2019 Netwerkcafé Eindhoven: Laat jezelf zien!

Goede wijn behoeft geen krans, echter het jaartal op de fles kan toch tegenwerken. Het is daarom noodzakelijk om ook aan de verpakking te denken. Een kartonnen pak gaat onderin het schap. Inhoud heb je. Dus hoe presenteer je jouw kennis en ervaring, competenties en motivatie tegenwoordig het best op de arbeidsmarkt? Laat jezelf daarom zien!

  • Donderdagochtend 14 november 2019, inloop en netwerken 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.
  • Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met openbaar vervoer, betaald parkeren in de buurt.
  • Kosten: Deelname is gratis. De organisatie van het Netwerkcafé bestaat uit vrijwilligers. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld. Neem hiervoor wat contant geld mee. Koffie en thee voor eigen rekening.

Pand P is uitstekend te bereiken met openbaar vervoer. Betaald parkeren in de buurt.

Netwerkcafé Eindhoven wordt mede mogelijk gemaakt door Pand P

Programma

09:00 – 09:30 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Neem je LinkedIn app mee om je contacten te bevestigen.

09:30 – 09:35 Opening door Wim Raaijmakers

09:35 – 10.00 Inleiding Brand Humanizing - Ferry Hoes (Second Leap)

Brand Humanizing: Een onvermijdelijke en humane kijk op bedrijfsvoering in een steeds meer geautomatiseerde wereld. Er staat veel te veranderen door de komst van Artificial Intelligence, maar dit creëert ook vele kansen voor mensen. Je leert de filosofie achter Brand Humanizing kennen en zult zien dat automatisering de kansen op de arbeidsmarkt niet verkleint, maar juist vergroot. Ook krijg je te zien hoe we met Brand Humanizing strijden voor een betere employer – employee fit en bewustwording dat men niet focust op leeftijd en diploma’s, maar vooral op cultural fit en kennis/ervaring.

Ferry Hoes is de eigenaar van Second Leap, ‘s werelds eerste Brand Humanizing agency gevestigd in Rotterdam. Daarnaast is hij investeerder met een grote affiniteit in tech en health startups.

10:00 – 11:15 Workshops ronde 1

Brand Humanizing – Ferry Hoes (Second Leap)

Tijdens de workshop over Brand Humanizing krijg je een dieper inzicht in welke verandering AI en Automation brengen in het werkveld. Ook kijken we naar hoe je jezelf kunt voorbereiden op een arbeidsmarkt die meer menselijke skills vraagt. De workshop is interactief en biedt voldoende gelegenheid voor vragen en open discussies, zodat de informatie extra relevant is voor jou als deelnemer. Je zult een goed beeld krijgen van de technologische veranderingen en handvatten vinden om deze te kunnen bijbenen.

De kracht van jouw verhaal – Anna-Marijke Westra (AM4Communicatie.nl)

Mensen zijn dol op verhalen. Daarom lezen we boeken en luisteren we geboeid naar goede vertellers. Met storytelling blaas je leven in je netwerkgesprek, sollicitatie, idee of presentatie. Verhalen zijn namelijk een ideale manier om contacten te maken, mensen te raken en te verleiden. In deze workshop gaat Anna-Marijke samen met jou aan de slag met de kracht van storytelling, ofwel met de kracht van jouw verhaal.

Anna-Marijke Westra is een vrije denker, zeer creatief, authentiek, houdt overzicht, pionier, van nature gericht op samenwerking, initieert gemakkelijk veranderingen, zoekt naar niet-standaardoplossingen waardoor onderscheidend voor & zichtbaar in haar organisatie, beschikt over oplossend vermogen, sterk in het schrijven van teksten-ook op B1 niveau-, creëert door vriendelijke open houding makkelijk een informele sfeer, geeft leiding vanuit een stimulerende en productieve gedachte, verbinder & commerciële denker met grote maatschappelijke passie.

De naald dat ben jij! – Ellen Schoumacher

Ben jij die naald in de hooiberg? Hoe gaan we ervoor zorgen dat je gezien wordt en dat je ‘blijft plakken’? Voordat we gaan netwerken, is het zaak te weten wie jij zelf bent, wat is jouw uniekheid. Daarvoor gaan we oefeningen doen. Samen en ook met jezelf. Waarvan ben jij het ‘oliemannetje’. Bij Personal Branding beschouw je jezelf als een merk. Vanuit deze gedachte kijk je gericht naar jezelf, je ambities en de strategie waarmee je jouw doelen wilt bereiken.

Je krijgt ook praktische tips bij het netwerken. Hoe pak je dat aan? Kan dat gestructureerd?

Ellen Schoumacher is een communicatieprofessional, met nuchter advies én die hands on praktisch denkt en handelt. Omdat zij jou ziet, goed luistert en jouw boodschap écht hoort. Omdat ze doet wat nodig is.

11:15 – 11:45 Pauze en netwerken

Een cv dat werkt – Freeke Mauritsz (Mauloc Loopbaanadvies)

Een werkgever besluit vaak al binnen 6 seconden of jouw cv de moeite waard is om verder te lezen. Dan is het zaak dat je cv opvalt en uit die grote stapel met andere sollicitanten wordt geplukt.

Heb jij moeite met het schrijven van een goed en onderscheidend cv? Kost het je veel tijd en energie? En word je dan toch nog afgewezen? Kies dan voor ‘Het cv dat werkt!’. Het cv dat werkt is echt anders dan anders! Het is persoonlijk en sluit naadloos aan op de vraag van de arbeidsmarkt. Deze workshop is om je te inspireren tot het maken van een voor jou goed werkend cv en Freeke geeft je boordevol tips, voorbeelden en een berg inspiratie en motivatie waar je thuis zelf verder mee aan de slag gaat.

Neem het volgende mee: je cv, een profielfoto en schrijfblok en pen voor aantekeningen.

Freeke Mauritsz van Mauloc Loopbaanadvies is loopbaanadviseur en zij begeleidt mensen succesvol naar werk na ontslag of bij een carrièreswitch. In 2013 ontwikkelde Freeke de aanpak ‘Het Cv dat werkt!’. Deze aanpak heeft ervoor gezorgd dat 90% van haar kandidaten binnen twee maanden een andere baan heeft. Ook 50 plussers. En zelfs 60 plussers!

Goed gekleed op weg naar werk – Bertine Oudesluijs (Dress for Success)

Een werkgever heeft in een paar seconden een idee over je. Dat idee wordt bepaald door hoe je staat, kijkt en welke kleding je aan hebt. Als de eerste indruk goed is, dan verloopt het gesprek beter. Je komt geloofwaardig over als jouw kleding overeenkomt met wat je vertelt. Maar hoe doe je dat, jouw kleding als taal, als communicatiemiddel inzetten? Hoe presenteer je jezelf bij de werkgever? Daarover gaat deze workshop.

Als imagocoach en manager van Dress for Success heeft Bertine Oudesluijs al vele werkzoekenden en ondernemers geadviseerd over hun persoonlijke uitstraling en presentatie, zodat ze met meer succes op weg gaan naar werk of naar een opdracht.

Net(anders)werken – Jacques Giesbertz (Gilde Plus)

Werken doe je zelden alleen. En dat geldt ook voor werk vinden. Soms heb je wat geluk nodig. Geluk is te organiseren. Stel dat je de volgende zaken voor elkaar hebt: een goed cv en dito sollicitatiebrieven, breed en relevant netwerk, pro-actief reageren, de beruchte elevator pitch is op orde, zin in jezelf te ontwikkelen, solliciteren leuk vinden. Dan moet een volgende stap in je werkleven mogelijk zijn. In deze workshop presenteert Jacques een kapstok om mee te werken, om werken aan werk makkelijker en handzamer te maken. Je neemt je eigen kapstok mee naar huis.

Jacques Giesbertz is al meer dan 12 jaar ondernemer. Zijn thema is Net(Anders)Werken. Dat betekent nieuwe combinaties maken van aanwezige expertise en netwerken. Een voorbeeld hiervan is Gilde Plus in het Parktheater. Met Gilde Plus helpen we elkaar om deze voorwaarden te realiseren. Samen leren en samen werken is ons motto. Ondernemers doen mee, studenten, gepensioneerden en zeker ook werkzoekenden. En niet te vergeten de medewerkers van het Parktheater Eindhoven die ons op meer manieren ondersteunen. Met ruimtes, tips, netwerken en concrete opdrachten.

13.00 Einde en Netwerken tijdens Stadslunch Parktheater

Ga na afloop van het workshopprogramma bij het Parktheater nog gezellig lunchen en netwerken met andere deelnemers van de ochtend en breid je netwerk uit. Voor € 5,00 kun je meedoen aan de Stadslunch, wel even inschrijven graag.

Info en aanmelden

  • Donderdagochtend 14 november 2019, inloop en netwerken 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.
  • PandP, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met openbaar vervoer, betaald parkeren in de buurt.
  • Kosten: Deelname is gratis. De organisatie van het Netwerkcafé bestaat uit vrijwilligers. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld. Neem hiervoor wat contant geld mee. Koffie en thee voor eigen rekening.

Contact

Netwerkcafé Eindhoven: netwerkcafeeindhoven.nl, netwerkcafe.eindhoven@gmail.com

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Eindhoven is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen met de organisatie van Netwerkcafé Eindhoven? Stuur ons een bericht