Netwerkcafé Eindhoven

Donderdagochtend 16 januari 2020 Netwerkcafé Eindhoven: Kom in beweging

Allemaal willen we de volgende stap zetten naar een baan of daginvulling die bij ons past. Maar wat is dan de beste manier? Of zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden? Daarom gaat het deze keer over in beweging komen. Figuurlijk, maar zeker ook letterlijk. Want het daadwerkelijk doen van de eerste stap is misschien wel belangrijker dan de route. 6 Workshops, allemaal met een eigen weg naar Rome. Laat je inspireren, en kom in beweging!

En daarover gaat het deze keer bij Netwerkcafé Eindhoven, waar maandelijks meer dan honderd vijftigplussers elkaar ontmoeten om samen te leren en elkaar te inspireren. Zo staan we samen sterker en daar word jij zelf - zeker weten - ook sterker van!

  • Donderdagochtend 16 januari 2020, inloop en netwerken 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.
  • Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met openbaar vervoer, betaald parkeren in de buurt.
  • Kosten: Deelname is gratis. De organisatie van het Netwerkcafé bestaat uit vrijwilligers. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld. Neem hiervoor wat contant geld mee. Koffie en thee voor eigen rekening.

Pand P is uitstekend te bereiken met openbaar vervoer. Betaald parkeren in de buurt.

Netwerkcafé Eindhoven wordt mede mogelijk gemaakt door Pand P

Programma

09:00 – 09:30 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Neem je LinkedIn app mee om je contacten te bevestigen.

09:30 – 09:35 Opening door Peter Neggers

09:35 – 10.00 Inleiding: Hoe beweging van binnenuit wèl werkt! – Ineke Hurkmans

In deze keynote wordt de filosofie en het gedachtengoed van Jump Movement uiteengezet. In eenvoudige metaforen en dagelijkse voorbeelden geeft Ineke Hurkmans beeld en geluid bij de oorsprong en effectiviteit van haar methode. Deze methode is sinds 2011 een groeiende olievlek in de wereld, met meer dan 135.000 deelnemers in 12 landen.

Ineke Hurkmans is de grondlegger van de Jump Movement methode, waarmee zij ruimte creëert voor verbinding en beweging. Dit gebeurt zowel in organisaties als in maatschappelijke projecten. Zij is 57, (stief)moeder van 5 en (stief)oma van 6. Zij woont en werkt in Eindhoven en reist met haar concept de hele wereld rond.

10:00 – 11:15 Workshops ronde 1

Echt in beweging! Praktisch en echt bewegen, terwijl je lekker op je stoel zit! – Ineke Hurkmans (Jump Movement)

De workshop is het echte werk! Hier ga je aan de slag met jouw stap. Je reist samen langs wat goed gaat, waar je je zorgen over maakt en over de tips die je hebt. En dan Jump je naar je next step!

Interactief, laagdrempelig, eenvoudig. Gewoon dóen!

Ineke Hurkmans is de grondlegger van de Jump Movement methode, waarmee zij ruimte creëert voor verbinding en beweging. Dit gebeurt zowel in organisaties als in maatschappelijke projecten. Zij is 57, (stief)moeder van 5 en (stief)oma van 6. Zij woont en werkt in Eindhoven en reist met haar concept de hele wereld rond.

Non-verbaal communiceren tijdens een sollicitatiegesprek – Hans Bik (Bik Communicatie Training & Advies)

De meeste mensen weten wel iets over non-verbale communicatie en dat het een groot deel uitmaakt van onze manier van communiceren. En toch zet niet iedereen die kennis in, om zichzelf tijdens gesprekken te onderscheiden van de rest.

Hoe kan je nu handig gebruik maken van non-verbaal communiceren tijdens een (sollicitatie)gesprek? Hoe kan je jezelf krachtig neerzetten en een goede eerste indruk maken? Hoe kan je jezelf presenteren, zodat de ander je niet snel vergeet?

Dat leer je tijdens deze workshop “non-verbaal solliciteren”. Je leert op een andere manier te communiceren en je wordt je bewust van de impact van non verbale communicatie. Je krijgt simpele tips en tricks die je helpen om met zelfvertrouwen en een positieve uitstraling een gesprek in te gaan.

Als coach/trainer ondersteunt Hans Bik individuele directieleden, managers en ondernemers.

Hij begeleidt teams bij het vergroten van hun effectiviteit. Hij helpt mensen in het verbeteren en aanscherpen van sociale vaardigheden, zoals presenteren, gespreksvoering en non verbale communicatie.

Het kan wèl – Erik Lambooy (Werken voor Elkaar)

“Dat heb ik nog nooit gedaan … dus ik denk dat ik het wel kan!” Deze uitspraak van Pippi Langkous ken je vast. Het is een uitnodiging om vol vertrouwen aan iets nieuws te beginnen. Om alle gedachten die in je opkomen waarom iets níet kan, even te parkeren. Om het gewoon te gaan dóen. Zo kom je erachter wat wèl kan.

In deze workshop ga je in 5 kwartier jouw ideale workshop-programma bedenken èn regelen. Onmogelijk? Ontdek zelf hoe het kan. En doe wat je ook moet doen om aan werk te komen: bedenken wat je nodig hebt, uitzoeken wie je daarbij kan helpen, brutaal zijn en vragen!

Je gaat aan de slag volgens de beproefde methode van Werken voor Elkaar. De workshop wordt ondersteund door ervaringsdeskundigen van Werken voor Elkaar die volgens deze methode elke maand weer zorgen voor een interessant en waardevol Netwerkcafé voor mede-werkzoekers.

Erik Lambooy is mede-oprichter van Werken voor Elkaar. Hij gelooft in de kracht van gewoon dóen.

11.15 – 11.45 Pauze en netwerken

11:45 – 13:00 Workshops ronde 2

In 1-2-3 stappen naar een succesvol netwerkgesprek – Gert-Jan van Büseck

Netwerken, hoe ingewikkeld kan het zijn? Een bijeenkomst, een kopje koffie, een hand, even voorstellen, een aardig woord en verbinden op LinkedIn. Toch? Je netwerk is virtueel weliswaar gegroeid, maar gaat het ook iets opleveren? In deze workshop onderzoeken we eerst wat netwerken inhoudt en daarna gaan deelnemers actief met elkaar aan de slag.

Houd rekening met vrolijke momenten, verrassende ontmoetingen, waardevolle kennismakingen en leer op een andere manier naar jezelf kijken!

Tientallen jaren in account- en salesmanagement en met functies bij gerenommeerde bedrijven, leerde Gert-Jan van Büseck het belang van netwerken. Een proces dat nooit stopt, want na de eerste kennismaking begint het echte werk pas. Met groot enthousiasme en een vleugje humor deelt hij graag zijn kennis en ervaring met als doel anderen het plezier, het belang en de waarde van netwerken mee te geven.

Noodzakelijk goedje … is het oké of krijg ik weerstand? – Michael Peters (Mooi ben ik)

Deze workshop gaat over het simpele woord weerstand, maar is het zo simpel?! Weerstand laat je denken dat je iets hebt te doen. Weerstand zorgt voor irritatie en verandering, en legt bepaalde gevoelens bloot waar je iets mee gaat doen. In deze workshop heeft Michael als doel bij jou weerstand te creëren, om via deze weg tot – andere – vervolgstappen te komen. Want … als je je weerstand niet aangaat, heb je altijd een NEE!

Michael Peters omschrijft zichzelf als inspirator, spiritueel, filosofisch en schrijver. Daarnaast heeft hij humor, een luisterend oor en aandacht voor de ander. Al jaren is hij bezig om mensen te laten ervaren dat het buiten je comfortzone nog zo slecht niet is. Via de kanalen facebook (meer dan 100.000 volgers) en LinkedIn (meer dan 25.000 volgers) inspireert hij dagelijks mensen anders te laten denken.

Stiltewandeling met aandacht voor je zintuigen – William van Hoeck (AmA Training)

Wandelen is één van de meest onderschatte bewegingsvormen die er is. Waarom is wandelen gezond?

Nou met name omdat wandelen één van de meest effectieve manieren is om te bewegen. Wandelen levert zoveel voordelen voor je gezondheid op dat het een onderdeel van je leven zou moeten worden! Je verliest gewicht. Verbetert je bloedsuikerspiegel. Je krijgt meer zuurstof, goed voor hart en longen. Het maakt je spieren en gewrichten soepeler. Goed voor de stofwisseling, darmen functioneren beter.Minder kans om ziek te worden. Je slaapt beter. Geheugen verbetert. Minder blessure gevoelig dan andere sporten.

Als voormalig arbeidsbemiddelaar/trainer en projectmanager in binnen- en buitenland werkzaam en nu als mindfulness trainer en coach, heeft William van Hoeck gewerkt met en voor mensen. Eén vraag heeft altijd centraal gestaan: ”Hoe verbeter je de leefkwaliteit en waar is die van afhankelijk?”. Ieder mens, ongeacht cultuur, kleur, religie, leeftijd, geslacht of geaardheid, heeft het recht op een fijn leven. Een leven zonder angst, waar hij of zij mag zijn. Geliefd mag worden en lief heeft.

13.00 Einde en Netwerken tijdens Stadslunch Parktheater

Ga na afloop van het workshopprogramma bij het Parktheater nog gezellig lunchen en netwerken met andere deelnemers van de ochtend en breid je netwerk uit. Voor € 5,00 kun je meedoen aan de Stadslunch, wel even inschrijven graag.

Info en aanmelden

  • Donderdagochtend 16 januari 2020, inloop en netwerken 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.
  • Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met openbaar vervoer, betaald parkeren in de buurt.
  • Kosten: Deelname is gratis. De organisatie van het Netwerkcafé bestaat uit vrijwilligers. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld. Neem hiervoor wat contant geld mee. Koffie en thee voor eigen rekening.

Contact

Netwerkcafé Eindhoven: netwerkcafeeindhoven.nl, netwerkcafe.eindhoven@gmail.com

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Eindhoven is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen met de organisatie van Netwerkcafé Eindhoven? Stuur ons een bericht