Netwerkcafé Eindhoven

Donderdagochtend 13 februari 2020 Netwerkcafé Eindhoven: Jezelf profileren is te leren

Je wilt gewaardeerd worden om wie je bent en wat je doet, maar je houdt wellicht niet van spotlights. Toch is het belangrijk om zichtbaar te zijn als je meer impact wilt maken en behoefte hebt aan erkenning voor je persoon en werk.

Als je zichtbaar bent, weten anderen ook wat ze aan je hebben en waarvoor ze bij jou terecht kunnen. Zichtbaarheid helpt je verder te groeien en werk naar je toe te trekken waar je energie van krijgt.

Daarover gaat het deze keer bij Netwerkcafé Eindhoven, waar maandelijks meer dan honderd vijftigplussers elkaar ontmoeten om samen te leren en elkaar te inspireren. Zo staan we samen sterker en daar word jij zelf - zeker weten - ook sterker van!

  • Donderdagochtend 13 februari 2020, inloop en netwerken 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.
  • Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met openbaar vervoer, betaald parkeren in de buurt.
  • Deelname is gratis. De organisatie van het Netwerkcafé bestaat uit vrijwilligers. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld. Neem hiervoor wat contant geld mee. Koffie en thee voor eigen rekening.

Pand P is uitstekend te bereiken met openbaar vervoer. Betaald parkeren in de buurt.

Netwerkcafé Eindhoven wordt mede mogelijk gemaakt door Pand P

Programma

09:00 – 09:30 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Neem je LinkedIn app mee om je contacten te bevestigen.

09:30 – 09:35 Opening door Peter Neggers

09:35 – 10:00 Inleiding: LinkedIn is géén social media – Jan-Willem Alphenaar (Next Business Academy)

Veel mensen plaatsen LinkedIn onterecht in hetzelfde rijtje als Facebook, Twitter, Instagram etc… LinkedIn is geen social media maar een zakelijk, professioneel netwerk. Je moet daar anders mee omgaan en dan biedt het enorm veel kansen.

Jan Willem Alphenaar (1969) heeft van LinkedIn zijn werk gemaakt. Samen met zijn vrouw runt hij een bedrijf dat trainingen en consultancy verzorgt.

10:00 – 11:15 Workshops ronde 1

Helpt LinkedIn jou naar een volgende stap? – Jan-Willem Alphenaar (Next Business Academy)

Hoe kun je LinkedIn het beste inrichten om jezelf te profileren? Hoe vind je de juiste mensen om mee te connecten? Hoe maak je jezelf zichtbaar voor een baan of vrijwilligerswerk?

Met een vierstappenplan (het PEAS©-model) laat Jan-Willem zien hoe ook jij de kansen van LinkedIn optimaal in kunt zetten.

Jan Willem Alphenaar (1969) heeft van LinkedIn zijn werk gemaakt. Samen met zijn vrouw runt hij een bedrijf dat trainingen en consultancy verzorgt.

Pitchen als de bliqsem – Ralf Fleuren (Bliqsem)

(Jezelf) kort en krachtig presenteren. Leer om (jezelf) kort en krachtig te presenteren voor nieuwe mensen die je ontmoet. Bliqsem biedt een handige vierstappenmethode om een pitch op te bouwen waarmee je mensen overtuigt van je boodschap. Tijdens een interactieve training leer je de basics van pitchen, bekijken we samen voorbeelden en bij voldoende tijd oefenen we met pitchen.

Ralf Fleuren is marketingadviseur en trainer bij zijn eigen bureau Bliqsem en helpt mensen graag om ondernemende vaardigheden te gebruiken voor een leuker / succesvoller leven. Naast pitchtrainingen verzorgt Bliqsem netwerktrainingen, marketingprojecten en bliqsemsessies.

Vijftigplus en zonder werk... Ja, en? – Jan van den Hurk (Schoonenberg)

Vijftigplus werkzoekend en/of ziektewet en dan? Ook voor jou is er een 2.0!

Jan van den Hurk was boven de vijftig, langdurig werkloos en zat in de ziektewet. Een voor hem bijna uitzichtloze situatie waaruit hij is opgekrabbeld. Inmiddels staat hij weer midden in het leven, heeft een enorm leuke baan en voelt zich als herboren.

Jan 2.0 noemt hij dat zelf. Jan deelt zijn ervaringen tijdens zijn presentatie en vertelt op inspirerende wijze over zijn valkuilen, hindernissen en teleurstellingen. Hoe kwam hij uit zijn isolement, terug in het arbeidsproces en werd hij weer (vanuit zijn perceptie en optiek!) een gewaardeerd persoon in de samenleving.

Jan van den Hurk, 57 jaar, Eindhovenaar, vader van twee kinderen, ongehuwd.

11.15 – 11.45 Pauze en netwerken

11:45 – 13:00 Workshops ronde 2

Privacy Made Easy – Boudewijn Tulkens (The Privacy Factory)

Middels een toets van de privacy awareness krijg je inzicht hoe Boudewijn de privacy beleeft. Tevens krijgt je aan de hand van de 70 20 10 methode (learning by doing) en een PDCA aanpak (plan do check act) de gelegenheid te ‘proeven’ wat toepassing van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) voor een organisatie betekent. Ook wordt er een compacte casus, ter kennismaking met de privacy wereld, in kleinere groepen behandeld en worden de beantwoorde vragen, luchtig, plenair besproken en bediscussieerd.

Boudewijn Tulkens is een ervaren ondernemer met een achtergrond in de informatietechnologie en service-industrie. Kennisgebieden zijn HR Consulting, Coaching, Executive Search en Start-ups. Plezierige professional met focus op organisatie ontwikkeling.

Als vijftigplusser op het goede stapeltje terecht komen, hoe doe je dat? – Vincent Knehans (Knehans Adviesgroep)

Je ervaring en talent terug laten komen in je communicatie met werkgevers zoals CV, motivatiebrieven, e-mails, platformen, LinkedIn. Hoe pak je dit het beste aan? Omscholing of bijscholing verhoogt je geloofwaardigheid in talent. Na het volgen van deze workshop weet jij je talent om te buigen naar vaardigheden die nu belangrijk zijn, met als doel op het juiste stapeltje terecht te komen!

Vincent Knehans is een geboren Brabander. Al 20 jaar bezig in het gehele land om talent om te buigen in bruikbare vaardigheden voor dat moment of toekomstgerichte beroepen. Heeft honderden werkzoekenden met loopbaanvraagstukken van 18 tot en met 65 jaar die problemen hebben ondervonden door leeftijd/beperking nieuwe inzichten gegeven of aan banen geholpen. Gebruikt de ervaring die werkgevers hem meegeven om werkzoekenden verder te helpen.

Wees DAPPER! – Wim Peters (Wim Peters Consulting)

Wanneer voel je je DAPPER. Wat is DAPPER zijn en wat is er voor nodig om DAPPER te zijn. Laat je meevoeren in een interactieve, leerzame en humorvolle workshop waarin je zelf even kunt stilstaan bij je eigen gedrag. Wim Peters put uit zijn eigen ervaringen en weet op inspirerende wijze vorm te geven aan deze workshop. Ben jij DAPPER?

Na een 20-jarige bancaire carrière is Wim Peters in 2013 voor zichzelf begonnen en inmiddels mede-eigenaar van het bedrijf Werk Succesvol. Van directeur bij een bank naar trainee in zijn eigen bedrijf. Voor hemzelf een DAPPERe beslissing. Tevens is Wim toezichthouder in zorg en onderwijs.

13.00 Einde en Netwerken tijdens Stadslunch Parktheater

Ga na afloop van het workshopprogramma bij het Parktheater nog gezellig lunchen en netwerken met andere deelnemers van de ochtend en breid je netwerk uit. Voor € 6,00 kun je meedoen aan de Stadslunch, wel even inschrijven graag.

Informatie en aanmelden

  • Donderdagochtend 13 februari 2020, inloop en netwerken 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.
  • Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met openbaar vervoer, betaald parkeren in de buurt.
  • Deelname is gratis. De organisatie van het Netwerkcafé bestaat uit vrijwilligers. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld. Neem hiervoor wat contant geld mee. Koffie en thee voor eigen rekening.

Contact

Netwerkcafé Eindhoven: netwerkcafeeindhoven.nl, netwerkcafe.eindhoven@gmail.com

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Eindhoven is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen met de organisatie van Netwerkcafé Eindhoven? Stuur ons een bericht