Netwerkcafé Eindhoven

Donderdag 14 februari Eindhoven: Je kunt meer dan je denkt!

Wat wil je later worden? vroeg de juf in de derde klas. Ik keek haar aan. Ik wist het niet. Ik dacht dat ik al iets was.” Toon Hermans schreef deze zin ooit om zijn publiek mee te kunnen raken. Hij trok volle zalen met zijn wijsheid.

Bij Netwerkcafé Eindhoven ontmoeten maandelijks meer dan honderd vijftigplussers elkaar om vanuit wat ze nu zijn verder te komen met wat ze willen worden.

We heten je van harte welkom op donderdagochtend 14 februari aanstaande. Dit keer met een mooi programma waarin je kunt ontdekken wat er nog méér is. Het zit in jezelf. En soms helpt een andere manier van kijken om het beste uit jezelf te laten komen.

Info en aanmelden

  • Donderdagochtend 14 februari 2019, inloop en netwerken 9:00, start 9:30, einde 13:00
  • Locatie: Wall Street, Stadhuisplein 6, 5611 EM Eindhoven
  • Kosten: Toegang is gratis, consumpties voor eigen rekening, een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld.

Wall Street op Stadhuisplein 6 is uitstekend te bereiken met openbaar vervoer. Betaald parkeren in de buurt.

Programma

09:00 – 09:30 Inloop en netwerken met LinkedIn op je telefoon

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Maak hierbij gebruik van LinkedIn en leg nieuwe nuttige contacten. Neem dus je smartphone of tablet met Linkedin App mee om te netwerken.

09:30 – 09:35 Opening door Rob Haarhuis

09:35 – 10.00 Inleiding door André Oomen (o2-men)

Zelfvertrouwen en motivatie zijn belangrijk bij het vinden van passend werk. Hoe blijf je in jezelf geloven als elke keer net niet lukt? Hoe blijf je gemotiveerd? André Oomen liep zelf ooit vast op het werk en had het moeilijk met geboden hulp. Als tegenreactie ontwikkelde hij zijn eigen vitaliseringsprogramma. Door de unieke aanpak kwam zijn zelfvertrouwen weer op gang, waardoor hij zichzelf, zijn gezin en zijn leven weer positief in beweging heeft gezet. In deze inleiding laat André zien hoe Hoofd, Hart en Ballen samen ervoor zorgen dat je de moed erin kunt houden.

10:00 – 11.15 Workshops ronde 1

Aan de slag met Hoofd, Hart én Ballen - André Oomen (o2-men)

Iedereen heeft een eigen persoonlijk vermogen om zich aan te passen aan een nieuwe situatie. Het is dus van groot belang dat je bewust bent van je eigen aandrijving, weet hoe zij werkt én hoe je haar kunt onderhouden.

André is ervan overtuigd dat bij alle mensen die hun werkzaamheden met voldoening uitvoeren de samenhang tussen Rede (hoofd), Liefde (hart) én Lef (ballen) optimaal is, waardoor het eigen talent in de hoogste versnelling komt. Hoofd, Hart en Ballen zijn de tandwielen die de ketting van zelfvertrouwen aandrijven.

Speciaal om jouw eigen ketting d’r op te houden gaat André Oomen in deze workshop met de deelnemers aan de slag om hun eigen rede, liefde én lef met elkaar in verbinding te brengen én te houden.

Energiek en sterk op zoek naar werk - Inge Hulshof (Hulshof Career Development)

Zoeken naar werk is een intensief en slopend proces. Iedere keer opladen voor een nieuwe sollicitatie, misschien een gesprek, misschien een afwijzing, of erger: je hoort helemaal niets.

Na iedere afwijzing ben geneigd nóg harder te werken: je brief en cv nog beter te maken, meer sollicitaties te versturen, etc. Alleen put dit je op de lange termijn helemaal uit.

In deze workshop leer je de zoektocht naar werk vorm te geven op een manier die bij je past, zodat je deze uitputting kunt voorkomen. Inge geeft je tips en trucs om hoopvol te blijven en tegenslagen beter op te kunnen vangen. Daarnaast focust ze op het belang van je energiebalans: alleen als jij lekker in je vel zit, kun je optimaal solliciteren. Hoe je dit doet? Je leert het tijdens deze workshop.

Dr. Inge Hulshof, arbeids- en organisatiepsycholoog, is gepromoveerd aan de Technische Universiteit Eindhoven en is expert op het gebied van werkloosheid. Ze heeft enkele jaren gewerkt als trainer en consultant en runt nu haar eigen bedrijf Hulshof Career Development, waarin ze werkzoekenden en medewerkers helpt hun duurzame inzetbaarheid te vergroten.

Ik heb een ondernemend idee – Willem van der Haven (Cooperatie040)

Heb je een ondernemend idee? Wil je graag als ZZP’er aan de slag? Wil je samen met anderen een bedrijf starten? Leg je plan voor aan Willem van der Haven. Hij stelt je vragen en geeft je antwoorden om een stap verder te zetten.

11:15 – 11:45 Pauze – Vervolg Netwerken

11:45– 13:00 Workshops ronde 2

Ontdek jouw vaardigheden - Skills-based solliciteren – René de Leeuw en Jeroen de Leeuw (Werken voor Elkaar)

Werkgevers krijgen hun vacatures niet of zeer moeilijk vervuld. Anderzijds komen vijftigplussers nog steeds heel moeilijk weer aan het werk. Dat komt omdat beide partijen vastzitten in het traditionele denken in 'vacatures', 'functies' en 'beroepen'. Oplossing: ga denken in taken en vaardigheden. Dat moeten beide partijen leren en heeft tijd nodig. In deze workshop leer je je eigen kunnen, kennen en ontwikkeling uit te drukken in skills. Dat brengt je op nieuwe ideeën welk werk je óók zou kunnen doen, behalve wat je altijd al deed.

De workshop wordt gegeven door René de Leeuw, vrijwilliger bij het Netwerkcafé Zaanstad en opgeleid tot Begeleider Skills-based solliciteren. René wordt bij de workshop ondersteund door Jeroen de Leeuw, vrijwilliger bij het Netwerkcafé Eindhoven.

Solliciteren of acquireren zonder concurrentie – Alexander Steegh en Jos Nelis (De Mens Werkt - Interim Partners)

Je gaat solliciteren of acquireren en je beseft dat je concurrentie hebt. Bij populaire functies en vakgebieden zijn er soms meer dan 100 relevante kandidaten. Je wilt die concurrentieslag aangaan en bij voorkeur winnen. De Mens Werkt Groep heeft een workshop ontwikkeld die gebaseerd is op de Blauwe Oceaan Strategie (Kim & Mauborgne).

Je leert in deze workshop de basisprincipes van deze aanpak, waardoor je kunt starten met jezelf te onderscheiden van anderen. Alexander Steegh is directeur van De Mens Werkt Groep, een arbeidsmarketingorganisatie voor vijftigplussers, Jos Nelis is Regiomanager De Mens Werkt - Interim Partners.

Netwerken met effect – Wim Raaijmakers en Erik Lambooy (Werken voor Elkaar)

In deze workshop laten we je ervaren wat netwerken te maken heeft met je beste kant. Het gaat niet over snelle praatjes tijdens recepties en ook niet over bedelen om een baantje. Netwerken gaat over aandacht voor anderen en behulpzaam zijn. En over laten zien wat jou beweegt en duidelijk zijn over wat je zelf nodig hebt. Tijdens de workshop stellen Wim Raaijmakers en Erik Lambooy je in staat om dat hier én nu in de praktijk te brengen. En om direct te profiteren van de opbrengst.

13:00 Einde

Info en aanmelden

Donderdagochtend 14 februari 2019, inloop en netwerken 9:00, start 9:30, einde 13:00.

Wall Street, Stadhuisplein 6, 5611 EM, Eindhoven, goed bereikbaar met openbaar vervoer, betaald parkeren in de buurt.

Contact

Netwerkcafé Eindhoven: netwerkcafeeindhoven.nl, netwerkcafe.eindhoven@gmail.com

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Eindhoven is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen met de organisatie van Netwerkcafé Eindhoven? Stuur ons een bericht