Netwerkcafé Eindhoven

Het kan ook anders

Netwerkcafé Eindhoven, dinsdag 8 februari 2022 13:00-16:30

Ben je uitgekeken op je oude werk? Ben je het zat om te zwoegen en zuchten om aan je verplichtingen te voldoen? Het kan ook anders!

Deze maand bij Netwerkcafé Eindhoven in Pand P een inspirerend verhaal van iemand die op zijn 57-ste nog iets heel anders ging doen. En een creatieve workshop waarin je ontdekt dat je alles al in je hebt om moeiteloos je volgende stap te zetten.

We nemen in Pand P de coronamaatregelen in acht.

Deelname is gratis. Lees het programma hieronder en schrijf je dan in om mee te doen op locatie.

Wil je alleen online meedoen, schrijf je dan in via NetwerkcafeOnline.nl

Pand P is uitstekend te bereiken met openbaar vervoer. Betaald parkeren in de buurt.

Programma

13:00-13:30 Inloop en netwerken

Kom op adem, drink een koffie, maak kennis met andere deelnemers, alles op veilige afstand.

13:30–14:30 Interactief interview

Koersveranderaars: Henk Molegraaf

In deze aflevering van Koersveranderaars vertelt Henk Molegraaf waarom hij na tientallen jaren werken in de metaalindustrie besloot om op 57-jarige leeftijd het roer volledig om te gooien en hoe hij daarna leuk en afwisselend werk vond in een volkomen andere branche.

"Als je uitgekeken bent op je oude werk, neem dan de stap om iets totaal nieuws te gaan doen", adviseert Henk. "Laat de zekerheid die je denkt te hebben los en ga ervoor: er komt echt weer iets anders op je pad, waar je weer met veel plezier jaren verder kunt. Het is leuk om nieuwe mensen te leren kennen en nieuwe dingen te leren. Er gaat weer een hele wereld voor je open."

Het interview bestaat uit twee delen. In het tweede deel kun jij als kijker jouw vragen aan Henk voorleggen.

In ‘Koersveranderaars’ komen mensen aan het woord die op latere leeftijd of al tijdens hun werkzame leven regelmatig van carrière zijn geswitcht. Mensen die het lef hebben nieuwe vaardigheden aan te leren en steeds weer ander werk te doen. Mensen die jou met hun verhaal willen inspireren en vertellen over het hoe en waarom van hun switch(es), hun aanpak en wat ze ervoor hebben moeten doen en/of laten.

Henk Molegraaf werkt sinds zijn carrièreswitch op de milieuafdeling van De Efteling. Hij geniet van de afwisseling in zijn werk en van de combinatie van verantwoordelijkheid, menselijk contact en buiten zijn. Hij hoopt er tot zijn pensioen te blijven werken.

Henk wordt geïnterviewd door Michiel Keizer.

14:30–15:00 Pauze, napraten en netwerken

Kom op adem, drink een koffie, maak kennis met andere deelnemers, alles op veilige afstand

15:00–16:00 Workshop

Moeiteloos succesvol

Ben jij graag succesvol? En zou je het liefste willen dat dat moeiteloos gaat? Veel professionals kunnen wel wat moeiteloosheid gebruiken in hun werk. Zeker in de huidige heftige tijden. Daarbij maakt het niet uit hoe oud je bent, welke opleidingen je gedaan hebt of welk carrièrepad je gelopen hebt.

Ben jij aan het zuchten of zwoegen? Denk jij erover om een volgende opleiding te gaan doen of -nog drastischer- het roer helemaal om te gooien? Dan is deze workshop voor jou.

Een no-nonsense-sessie met een tikkie kunstzinnigheid, waarin jij ontdekt dat alles wat jij nodig hebt om moeiteloos succesvol te zijn er al is en jij leert hoe je dat inzet om jouw eigen succes moeiteloos te creëren of te versnellen.

Ellen Loopstra (AlchemICT) Ellen Loopstra (AlchemICT) stoeide decennialang, zowel persoonlijk als professioneel binnen de GeoICT, met de verwachtingen van anderen. Daarom ontwikkelde ze een mensgerichte methode om professionals te helpen meer uit zowel zichzelf, als hun baan of bedrijf te halen, zodat beiden moeiteloos succesvol zijn en noemt zich nu Leiderschaps- & Business Alignment Mentor.

16:00-16:30 Einde, napraten en netwerken

Deelname-informatie

  • Dinsdagmiddag 8 februari 2022, inloop 13:00, start 13:30, einde 16:00, napraten tot 16:30.

  • Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met openbaar vervoer, betaald parkeren in de buurt.

  • Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld. Koffie en thee voor eigen rekening.

Is Eindhoven te ver weg voor jou? Dan kun je aan de twee activiteiten in Zoom meedoen. Schrijf je dan in via Netwerkcafé Online.

Pand P is uitstekend te bereiken met openbaar vervoer. Betaald parkeren in de buurt.

Contact

Netwerkcafé Eindhoven is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, werkenvoorelkaar.nl, mail@werkenvoorelkaar.nl, 020-6755355.

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.