Netwerkcafé Eindhoven

Donderdagochtend 12 september 2019 Pand P: Graag gedaan!

Na afloop van de Netwerkcafés krijgt ons team steevast dankbare reacties van bezoekers. Wij zeggen: Graag gedaan. En dat is meteen de leidraad voor het Netwerkcafé van 12 september. Wat je graag doet, waar je blij van wordt als je het voor een ander doet, de hulp die anderen jou graag bieden, dat zijn allemaal dingen die je helpen om de weg te vinden naar een gelukkig leven en leuk werk.

Je hebt deze keer keuze uit maar liefst vijf workshops om dat ook voor jouzelf te ontdekken, waaronder een dubbele workshop van musicus en motivatie-expert Ralph Rousseau.

  • Donderdagochtend 12 september 2019, inloop en netwerken 9:00, start 9:30, einde 13:00
  • PandP, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met openbaar vervoer, betaald parkeren in de buurt.
  • Kosten: Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld. Neem hiervoor wat contant geld mee. Koffie en thee voor eigen rekening.

Pand P is uitstekend te bereiken met openbaar vervoer. Betaald parkeren in de buurt.

Netwerkcafé Eindhoven wordt mede mogelijk gemaakt door Pand P

Programma

09:00 – 09:30 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Neem je LinkedIn app mee om je contacten te bevestigen.

09:30 – 09:35 Opening door Frans Wolferink

09:35 – 10.00 Inleiding Perspectief voor werkzoekenden - Wilke van Thiel (JobRotary)

Oudere werkzoekenden die langer dan een half jaar werkzoekend zijn, kunnen terecht bij JobRotary. Volgens het motto ‘service above self’ (in goed Nederlands ‘graag gedaan voor een ander’), zetten leden van het internationale Rotary-netwerk zich persoonlijk maximaal een jaar voor je in bij je zoektocht naar werk. Over het hoe en waarom vertelt Wilke van Thiel voorzitter van JobRotary Helmond.

10:00 – 11:15 Workshops ronde 1

Positief en gezond leven, zo doe je dat – Arno en Patricia van den Meerakker (MindpowerHealth)

In deze workshop vertellen Arno en Patricia van den Meerakker hoe je meer kunt halen uit jouw leven door op een andere manier tegen dingen aan te gaan kijken. Hoe een positieve mindset je meer grip geeft op je succes, relaties en gezondheid.

Ze putten daarbij uit hun eigen ervaring. Naar aanleiding van ogenschijnlijk onoplosbare medische problemen in hun gezin gingen zij op zoek naar alternatieve oplossingen. Vanuit het inzicht dat lichaam en geest een zijn ontdekten zij manieren om de klachten in hun gezin te verminderen. Wat zij daarna al jaren graag hebben gedaan, is die inzichten overbrengen aan anderen.

Vanuit hun Praktijk van den Meerakker helpen zij tegenwoordig onder meer topsporters en ondernemers om hun doelen te behalen. Mindset en lichamelijke gezondheid spelen daarbij een hoofdrol.

Samen naar nieuw werk – Erik Lambooy (Werken voor Elkaar)

Wanneer je je werk kwijt bent, ontdek je al snel dat nieuw werk vinden een eenzame klus is. En dat het ouderwetse solliciteren op een vacature met een motivatiebrief en een cv voor jou als vijftigplusser niet zo goed werkt. Je weet dat het anders moet. Maar in je eentje is dat lastig.

Tijdens de Werkestafette heb je zeven weken lang een team waarmee je al graag al die dingen gaat doen die je in je eentje lastig vindt of niet durft. In deze workshop kom je erachter wat de Werkestafette inhoudt, hoe je mee kunt doen en wat het je oplevert. Tijdens de workshop kun je vragen stellen. Aan het eind kun je je direct aanmelden als deelnemer.

Erik Lambooy is mede-initiatiefnemer van Werken voor Elkaar en programmamaker van De Werkestafette. Zijn missie is mensen steeds te laten ervaren dat ze samen veel meer voor elkaar krijgen dan alleen.

Lees het artikel over de Werkestafette in het Eindhovens Dagblad van 23 augustus 2019

Laat je intrinsieke motivatie voor je werken (deel 1) – Ralph Rousseau

Deel 1 van deze workshop gaat musicus en motivatie-expert Ralph Rousseau met de deelnemers in op de grote vragen waar we allemaal mee te maken hebben. Wat heb ik altijd graag gedaan? Wat drijft mij? Waarom neem ik bepaalde beslissingen (of niet)? Hoe kom ik er achter wat mij werkelijk motiveert? In deze workshop gaan we op zoek naar enkele antwoorden. Het is een oprecht zoeken in jezelf. Tenslotte zijn de antwoorden dáár te vinden.

In deze workshop speelt de viola da gamba een cruciale rol, als bruggenbouwer tussen de buitenwereld en de wereld in jezelf.

Let op: Deze workshop bestaat uit twee delen. Het tweede deel is na de pauze. Kies bij inschrijving zowel in ronde 1 als ronde 2 voor deze workshop.

11.15 – 11.45 Pauze en netwerken

Jouw levensplan en geld – Annemieke van Leest (Budgetcoach Eindhoven)

Annemieke is moeder en ondernemer. Wat ze al jaren graag gedaan heeft en nog steeds doet: mensen helpen om een realistisch plan voor hun leven te ontwikkelen. Een plan vol verlangen, waar hun hart vol van raakt, dat ook nog eens financieel haalbaar is.

In deze workshop deelt ze haar inzichten aan de hand van een mini-levensplan met aandacht voor de geldelijke kant. Zodat je financieel niet klem komt te zitten.

Met humor laat ze jou in een aantal stappen de richting van jouw levensplan ontdekken. Je beantwoord samen de vraag waar je naar onderweg bent en hoe je leven er over één, vijf en tien jaar uitziet. Zo wordt inzichtelijk waar geld echte doelen gaat volgen en waar dromen werkelijkheid kunnen worden.

Krachtige keuzes – Cindy van Gompel (Trainingsbureau Cin-ergie)

In deze workshop ontdek je hoe je met de juiste informatie krachtige keuzes maakt die je helpen om op de arbeidsmarkt.

Keuzes maken lijkt een simpel proces, maar we laten ons vaak afleiden door belemmerende overtuigingen, goedbedoelde adviezen, angst en onzekerheid. Keuzes worden vanzelfsprekend als je eerst je verhaal en je focus bepaalt. Verbeelding en doorzettingsvermogen spelen hier een grote rol bij.

Cindy is ervan overtuigd dat jij als persoon het antwoord op jouw keuzevraag al weet. In deze workshop leer je hoe je bij dat antwoord kunt komen. Dat ga je krachtig verwoorden en uitzenden als jouw boodschap!

Cindy is drama- en speltherapeut, systemisch coach en trainer voor weerbaarheid, zelfvertrouwen en innerlijke groei. Zij heeft jarenlange ervaring in mensen helpen met omdenken.

Laat je intrinsieke motivatie voor je werken (Deel 2) – Ralph Rousseau

Dit is het tweede deel van de workshop. De thema’s die in deel 1 zijn opgehaald zijn, vormen het materiaal voor verbreding van de persoonlijke mogelijkheden in deel 2. Hierbij spelen de wensen van individuele deelnemers de hoofdrol.

Het doel is dat je hulpmiddelen krijgt om je motivatie en prestaties te ondersteunen. Je werkt aan het overbruggen van mogelijke obstakels op jouw unieke pad.

13.00 Einde en Netwerken tijdens Stadslunch Parktheater

Ga na afloop van het workshopprogramma bij het Parktheater nog gezellig lunchen en netwerken met andere deelnemers van de ochtend en breid je netwerk uit. Voor € 5,00 kun je meedoen aan de Stadslunch, wel even inschrijven graag.

Info en aanmelden

  • Donderdagochtend 12 september 2019, inloop en netwerken 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.
  • PandP, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met openbaar vervoer, betaald parkeren in de buurt.
  • Kosten: Deelname is gratis. De organisatie van het Netwerkcafé bestaat uit vrijwilligers. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld. Neem hiervoor wat contant geld mee. Koffie en thee voor eigen rekening.

Klik hier voor een artikel uit het Eindhovens Dagblad van 15 april jl. voor een indruk van Netwerkcafé Eindhoven.

Contact

Netwerkcafé Eindhoven: netwerkcafeeindhoven.nl, netwerkcafe.eindhoven@gmail.com

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Eindhoven is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen met de organisatie van Netwerkcafé Eindhoven? Stuur ons een bericht