Netwerkcafé Eindhoven

Donderdag 9 mei 2019 Parktheater: Daag jezelf uit!

Hoe was het voor jou om je werk kwijt te raken op latere leeftijd? Wat voor de één een nachtmerrie is, ziet de ander louter als kans. Kom naar onze inspirerende en verbindende workshops. Misschien zet je hiermee een stap naar nieuwe inzichten en mogelijkheden. We nodigen jou uit om jezelf uit te dagen!

Je bent van harte welkom bij Netwerkcafé Eindhoven, waar maandelijks meer dan honderd vijftigplussers elkaar ontmoeten om samen te leren en elkaar te inspireren. Zo staan we samen sterker en daar word jij zelf - zeker weten - ook sterker van!

  • Donderdagochtend 9 mei 2019, inloop en netwerken 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.
  • Parktheater, Elzentlaan 50, 5615 cn Eindhoven
  • Kosten: Deelname is gratis. De organisatie van het Netwerkcafé bestaat uit vrijwilligers. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld. Neem hiervoor wat contant geld mee. Koffie en thee voor eigen rekening. Stadslunch verkrijgbaar voor € 5,00, graag vooraf aanmelden.

Het Parktheater is goed bereikbaar met openbaar vervoer, betaald parkeren in de buurt.

Programma

09:00 – 09:30 Inloop en netwerken met LinkedIn op je telefoon

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Neem je LinkedIn App mee om je contacten te bevestigen.

09:30 – 09:35 Welkom door Lilian Stoop

09:35 – 10.00 Inleiding door Stefan van Happen

Stefan is zijn droom aan het waarmaken om als spreker en trainer meer mensen in beweging te zetten, zodat zij die dingen doen die zij willen doen. Om verder te groeien is hij in december begonnen met een 30 dagen challenge. Waar hij zichzelf heeft uitgedaagd om 30 dagen lang, iedere dag ergens te spreken en mensen te inspireren.

Hiervoor is hij enorm uit zijn comfortzone gegaan door onaangekondigd en ongevraagd te gaan spreken op meerdere locaties zoals: op de Piazza in Eindhoven, bij de atletiekclub, bij diverse bijeenkomsten, meerdere keren bij Eindhoven Airport en in het winkelcentrum in Veldhoven. De tegenslagen, successen en lessen uit de challenge deelt hij tijdens het netwerkcafé in zijn keynote.

10:00 – 11:15 Workshops ronde 1

Met meer Lef van Denken naar Doen – Stefan van Happen

In deze workshop ga je met Stefan ontdekken hoe je met meer lef meer bereikt en gemakkelijker een baan of opdracht vindt. Zijn ervaring in de sales, als trainer en spreker helpen hem daarbij.

Stefan is zijn droom aan het waarmaken om als spreker en trainer meer mensen in beweging te zetten, zodat zij die dingen doen die zij willen doen. Of dat nu een droom waarmaken is of een droombaan vinden, maakt niet uit. Hij zorgt voor meer lef bij allerlei mensen en organisaties.

Laat je intrinsieke motivatie voor je werken – Ralph Rousseau

Een zoektocht naar je diepere drijfveren en manieren om die in te zetten in je carrière.

Waarom doen mensen wat ze doen? Waarom neem ik zelf bepaalde beslissingen? Hoe kom ik erachter wat mij werkelijk motiveert? Dat zijn vragen waar we allemaal mee te maken hebben. In deze workshop gaan we op zoek naar enkele antwoorden. Het is een oprecht zoeken in jezelf. Tenslotte zijn de antwoorden dáár te vinden.

Vanuit zijn werk als musicus en universitair docent aan de Universiteit Utrecht heeft Ralph een uitgebreide expertise op dit gebied opgebouwd. Motivatietheorie en onderzoek daarnaar hebben zijn grote interesse. In de workshop speelt de viola da gamba een cruciale rol, als bruggenbouwer tussen de buitenwereld en de wereld in jezelf. Op basis van de wensen van de aanwezigen gaan we met verschillende, soms onconventionele, werkvormen aan de gang.

Jij bent de illusionist van jouw toekomst! – Jeroen Frumau

Met anderen bouwen aan een brug naar morgen. Niets lijkt te zijn wat het is: jouw werkelijkheid lijkt de waarheid, wat jij laat zien is wat je een ander doet laten geloven. Jij bent de illusionist van je eigen werkelijkheid én toekomst!

In deze workshop ga jij, geholpen door Jeroen Frumau, in duo’s aan de slag met de talenten en ambities van de ander. Help de ander alternatieve bruggen naar de toekomst te ontdekken; inspireer de ander met dat wat jij ziet.

Ik heb een ondernemend idee – Willem van der Haven (Coöperatie 040)

Heb je een ondernemend idee? Wil je graag als ZZP’er aan de slag? Wil je samen met anderen een bedrijf starten? Leg je plan voor aan Willem van der Haven. Hij stelt je vragen en geeft je antwoorden om een stap verder te zetten.

11:15 – 11:45 Pauze en netwerken

11:45 – 13:00 Workshops ronde 2

Je bent nooit te oud om te leren! – Igor van Kaam

Ge stopt nie meej speulen omda ge oud wordt, ge wordt oud omda ge stopt meej speulen!

Igor van Kaam is op weg naar de 50, maar moet er niet aan denken dat hij gaat stoppen. Stoppen met werken. Stoppen met leven. Hij doet wat hij wil. In deze workshop neemt hij je mee langs de wegen van zijn vak, het NLP-Trainerschap.

Igor laat zien hoe oude conditioneringen ervoor zorgen dat veel vijftigers niet meer in zichzelf geloven. Igor laat je inzien, dat je zelf verantwoordelijk bent voor je ambities en het vormgeven van jouw loopbaan. Het is geen opstel met een begin en een eind. Het is een continu proces, geleid door je fantasie. Igor neemt je mee naar de andere kant van je voorstellingsvermogen.

Kansen en mogelijkheden in Zorg & Welzijn! – Marlous van Os & Diann de Jong

Heb je al eens echt nagedacht over een switch naar Zorg & Welzijn? Marlous en Diann van Transvorm informeren je over de mogelijkheden in deze kansrijke, uitdagende en zingevende sector!

Tijdens de workshop maak je op een interactieve manier kennis met de verschillende werkvelden binnen Zorg en Welzijn en informeren zij je over kansen, vacatures en opleidingsmogelijkheden. Ook bestaat de gelegenheid tot het stellen van vragen en voorzien ze je van handige tips en informatiemateriaal.

Zijn wij wie we denken dat we zijn? – Rita Stumpel

Zijn onze gedachten juist? Deze workshop is een begin van het antwoord op de vraag van wie we werkelijk zijn, voorbij onze aannames over wie we zijn. Een zelfbeeld (ego) is aangeleerd en gevormd door onze geschiedenis. Wij zijn niet onze geschiedenis, dus ook niet ons zelfbeeld. Maar wat dan wel?

In deze workshop gaan je met therapeut Rita Stumpel op zoek naar mogelijke antwoorden op deze vragen. Als je kunt ervaren wie of wat je bent ontvouwt zich de mogelijkheid te leven in vrijheid.

13.00 Netwerken tijdens Stadslunch Parktheater

Ga na afloop van het workshopprogramma nog gezellig netwerken met andere deelnemers van de ochtend en breid je netwerk uit. Voor slecht € 5,00 kun je deelnemen aan de stadslunch (contant betalen). Reserveren kun je bij je aanmelding. De organisatoren van het netwerkcafé zijn ook aanwezig!

Netwerkcafé Eindhoven is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar. De organisatie is in handen van vrijwilligers. Deelname is gratis. We stellen een bijdrage in de kosten op prijs.

Info en aanmelden

  • Donderdagochtend 9 mei 2019, inloop en netwerken 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.
  • Parktheater, Elzentlaan 50 5615 cn Eindhoven, goed bereikbaar met openbaar vervoer, betaald parkeren in de buurt.
  • Kosten: Deelname is gratis. De organisatie van het Netwerkcafé bestaat uit vrijwilligers. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld. Neem hiervoor wat cash mee. Koffie en thee voor eigen rekening. Stadslunch verkrijgbaar voor € 5,00, graag vooraf aanmelden.

Contact

Netwerkcafé Eindhoven: netwerkcafeeindhoven.nl, netwerkcafe.eindhoven@gmail.com

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Eindhoven is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen met de organisatie van Netwerkcafé Eindhoven? Stuur ons een bericht