Netwerkcafé Eindhoven

Vrijdagochtend 23 november Eindhoven: Werk zoeken doe je samen!

Vijftigplusser, veel ervaring en op zoek naar nieuw werk? Grote kans dat je dit best een eenzaam karwei vind. Wij in elk geval wel. Daarom organiseren we in Eindhoven vanaf nu elke maand een bijeenkomst waarin we elkaar een handje helpen.

Met workshops die je op nieuwe ideeën brengen hoe je jouw ervaring kunt omzetten in betaald werk of ondernemerschap. En met een leuke manier van netwerken. Want zo kom je echt het beste aan tafel bij een werkgever of opdrachtgever.

Vrijdagochtend 23 november is de eerste bijeenkomst van Netwerkcafé Eindhoven. Je kunt dan kiezen uit maar liefst 6 verrassende workshops over koud bellen,vloggen, pitchen, meer uit jezelf halen, je ondernemend idee en je persoonlijkheid.

Lees hieronder het programma dat je kunt verwachten tijdens deze ochtend.

Info en aanmelden

  • Vrijdagochtend 23 november, inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00
  • Locatie: Wall Street, Stadhuisplein 6, 5611 EM Eindhoven
  • Kosten: Toegang is gratis, consumpties voor eigen rekening, een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld.

Wall Street op Stadhuisplein 6 is uitstekend te bereiken met openbaar vervoer.

Programma vrijdagochtend 23 november Eindhoven: Werk zoeken doe je samen!

09:00 – 09.30 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen en dit allemaal met behulp van LinkedIn. Zo kun je nieuwe, nuttige contacten leggen. Neem dus je smartphone of tablet met LinkedIn-app mee om te netwerken.

09:30 – 09:35 Opening

09:35 – 10:00 Inleiding door Nicole Klerkx

Nicole neemt je mee in een inspirerend verhaal over hoe zij van haar eigen zoektocht naar nieuw werk in de afgelopen twee jaar een succes heeft gemaakt.

10:00 – 11.15 Workshops ronde 1

Bellen werkt – Claudia Bouwens (dearbeidsbelmiddelaar.nl)

Claudia Bouwens is Nederlands topspecialist in telefonisch verbinden. In deze workshop laat ze zien hoe jij kunt bellen naar een nieuwe werkgever of naar je nieuwe opdrachtgever of klant. Claudia neemt je mee in haar visie, haar waarheid op het gebied van het huidige solliciteren, ondernemen en opdrachten verkrijgen. Je krijg tips en trucs om anders te denken, anders te doen.

En dat doet Claudia ook door tijdens de workshop “live” te bellen voor deelnemers die dat willen. Jouw kans om eindelijk die afspraak te krijgen met jouw gedroomde gesprekspartner.

De kracht van communicatie – Kim Hendriks en Mark Hoogewerf (noblahblah.nl)

Als ondernemer in spe of als werkzoekende heb je ideeën. Misschien heb je al jarenlang een droom. En sta je nu op een belangrijk punt in je leven. Ga ik het doen? Inzicht in jezelf, je verhaal en je presentatiekracht gaan je helpen in dit proces. In onze workshop maken we een aanzet.

In deze workshop gaan Kim en Mark van Noblahblah je op inspirerende en interactieve en ogen-openende manier laten kennismaken met de kracht van communicatie. Waar gá je voor? Waar stá je voor? Van bijna niks tot sterke elevator pitch!

Haal meer uit jezelf, jouw natuurlijke rol, jouw natuurlijke leven – Erwin Dekker en Lucas van Nielen (evo-t.nl)

Iedereen heeft een behoefte om iets te bereiken. Daarvoor moet je weten welke rol het beste bij jou past. Door middel van 4 vragen zul je jouw rol weten! Door iedere dag je ideale dag te leven, verwezenlijk je wat je (n)ooit voor mogelijk hebt gehouden. In je natuurlijke staat van zijn, ben je energieker!

Erwin Dekker en Lucas van Nielen van van evo-t.nl laten je met een slimme test zien wie je bent en waar je goed in bent. Dat doe je in kleine groepjes. De test duurt 15 minuten. Daarna ga je met naar een workshop om met de inzichten uit de test aan de slag te gaan. Daarbij boren we elkaars gezamenlijke kennis en ervaring aan. En dat levert gegarandeerd direct resultaat.

11:15 – 11:45 Pauze

11:45– 13:00 Workshops ronde 2

Vloggen kunnen we allemaal – Peter Mader

Toen Peter Mader op zijn 58ste als kansloos gekwalificeerde ww-er op straat kwam te staan, wist hij dat hij iets extra’s moest doen om ‘kansloos’ om te buigen naar ‘kansrijk’. Hij gebruikte zijn ww-tijd om zichzelf nieuwe digitale vaardigheden aan te leren en maakte zo uiteindelijk carrière als ‘oudste vlogger van Nederland’.

In deze workshop geeft Peter aan de hand van bekende vloggers een beeld van de vele mogelijkheden en stijlen om video-blogs te maken. Hij laat ook zien hoe je als vlogger geld kunt verdienen. Om aan te tonen dat echt iedereen kan vloggen, gaat Peter met de deelnemers live aan de slag om hun eerste stappen te zetten: jezelf aan elkaar presenteren op video. Neem je smartphone mee – die heb je nodig!

Persoonlijkheid werkt! – Jaap Hardeman (Return on Personality/Hardeman consultancy)

Bij het starten en draaien van een onderneming komt veel kijken. Het succes wordt voor een groot gedeelte bepaald door de persoonlijkheid van de ondernemer. Jaap Hardeman is specialist in ondernemerschap en organisatieontwikkeling vanuit het perspectief van persoonlijke kwaliteiten van mensen.

Jaap legt met leuke voorbeelden uit wat de effecten zijn van persoonlijke kenmerken op de (beginnende) onderneming. Ook laat hij zien op welke manier je jouw ondernemerstalenten kunt ontdekken en ontwikkelen om te gaan ondernemen, alleen of met anderen samen.

Ik heb een ondernemend idee – Willem van der Haven (coöperatie040.nl) en Erik Lambooy (werkenvoorelkaar.nl)

Heb je een ondernemend idee? Wil je graag als ZZP’er aan de slag? Wil je samen met anderen een bedrijf starten? Leg je idee voor aan startup-coaches Willem van der Haven en Erik Lambooy. Zij stellen je vragen en geven je antwoorden om een stap verder te kunnen komen.