Netwerkcafé Eindhoven

Donderdagochtend 11 juli Pand P: Werk vanuit je kern

Waar gaat werk voor jou écht over? Geld en leuke collega’s? Persoonlijke ontwikkeling en onafhankelijkheid? Nu je tijdelijk aan de zijlijn van de arbeidsmarkt staat, heb je de mogelijkheid om te herwaarderen wie je in wezen bent. Onze workshops zijn bedoeld om jezelf eens vanaf een andere kant onder de loep te nemen. En om in actie te komen vanuit jouw kern. Daar zit jouw kracht.

En daarover gaat het deze keer in 7 workshops bij Netwerkcafé Eindhoven, waar maandelijks meer dan honderd vijftigplussers elkaar ontmoeten om samen te leren en elkaar te inspireren. Zo staan we samen sterker en daar word jij zelf - zeker weten - ook sterker van! Zie het programma hieronder.

  • Donderdagochtend 11 juli 2019, inloop en netwerken 9:00, start 9:30, einde 13:00, stadslunch 13:00-14:00 uur.
  • PandP, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met openbaar vervoer, betaald parkeren in de buurt.
  • Kosten: Deelname is gratis. De organisatie van het Netwerkcafé bestaat uit vrijwilligers. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld. Neem hiervoor wat contant geld mee. Koffie en thee voor eigen rekening. Stadslunch in het Parktheater verkrijgbaar voor € 5,00, graag vooraf aanmelden.

Pand P is uitstekend te bereiken met openbaar vervoer. Betaald parkeren in de buurt.

Netwerkcafé Eindhoven wordt mede mogelijk gemaakt door Pand P

Programma

09:00 – 09:30 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Neem je LinkedIn app mee om je contacten te bevestigen.

09:30 – 09:35 Opening door Sandra van der Heiden

09:35 – 10.00 Skills Guide: Get help building your skills – Yoav Farbey and Nigel Smink (Accenture)

Yoav and Nigel will tell about a new platform that Accenture has developed, Skills Guide. An online tool that you as a member of the Werken voor Elkaar/Netwerkcafé Eindhoven community can use to help you gain confidence, experience and understand what direction you want to take in your career. It is also a guidance system to help you gain the right skills to get you where you want to be.

Accenture has partnered with Werken voor Elkaar/Netwerkcafé Eindhoven during research and testing to ensure that you have a great experience and get the most out of Skills Guide.

The tool itself allows you to access a variety of training courses from different industries and organizations. These courses help you to excel in your career and are suitable for everyone with cost-effective options always available.

Let op: deze keynote is in de Engelse taal.

10:00 – 11:15 Workshops ronde 1

Vertrouwen en veerkracht, de essentie! – Nienke Lokhorst (Coachloper)

Wat geef jij aandacht? Hoe geef jij richting aan werk en leven? Met jouw eigen authentieke energie kunnen er heel mooie dingen ontstaan en gebeuren. Ook op werkgebied, in loondienst of als zelfstandig ondernemer. Maar hoe pak je dat nou aan?

In deze workshop ga je ontdekken dat jij meer sturing kunt geven aan het vinden van leuk werk dan je nu denkt. Daar hebben we niet alleen ons hoofd voor nodig, maar ook ons lijf, ons instinct en dat wat onze ziel ons ingeeft. Nienke verbindt deze vier-eenheid met heel concrete handvatten, die je in de praktijk kunt toepassen.

Nienke Lokhorst is een ervaringsdeskundige in het opbouwen en vasthouden van vertrouwen en veerkracht, belangrijk om sturing te geven aan het vinden van een baan of opdrachten. Nienke is bedenker van de KrachtModellen®.

Groeien met de riemen die je hebt! – Wim Raaijmakers en Herman van Wierst (Werken voor Elkaar)

Werkomgevingen veranderen in razend tempo. Daarbij veranderen ook de eisen die aan mensen worden gesteld steeds sneller. Waar liggen jouw mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen, om je snel aan kunnen te passen en om je kansen goed te benutten?

Deze workshop neemt je mee om vanuit je diepste kern in beweging te komen, om je bewustzijn en inzicht te vergroten en om nieuwe kansen te zien.

Ter voorbereiding: Klik hier om een kort persoonlijk onderzoek te doen naar wat jij belangrijk vindt in jouw leven. Neem deze inzichten voor jezelf mee naar deze workshop.

Rouwen om baanverlies? – Janske van Eersel

De ene persoon maakt een vreugdedansje bij het krijgen van ontslag, voor de ander lijkt de wereld te vergaan. Dat verschil hangt af van jouw antwoord op de vraag: ‘heb jij een baan’ of ‘ben jij je baan’? In dat laatste geval is de kans groot dat je vastloopt na je ontslag. Voor jou valt er dan veel meer weg dan inkomen, dagindeling en collega’s.

In deze workshop delen we verhalen, inzichten, onderzoeksresultaten, risicofactoren en handvatten. Kun je rouwen om baanverlies? Wat kun je doen om het makkelijker te maken voor jezelf? Hoe kun je bewuste keuzes maken voor waardevol leven zonder je oude baan?

Janske van Eersel is psycholoog en onderzoeker. Na haar ontslag als re-integratieadviseur, is zij samen met Universiteit Utrecht gestart met het onderzoek ‘Rouwen om baanverlies’. Op 1 mei 2018 heeft zij de WerkVerliesLijst gelanceerd, deze lijst meet of er sprake is van gecompliceerde rouw door baanverlies.

Ik heb een ondernemend idee – Willem van der Haven (Coöperatie 040)

Heb je een ondernemend idee? Wil je graag als ZZP’er aan de slag? Wil je samen met anderen een bedrijf starten? Leg je plan voor aan Willem van der Haven. Hij stelt je vragen en geeft je antwoorden om een stap verder te zetten.

11:15 – 11:45 Pauze en netwerken

11:45– 13:00 Workshops ronde 2

Omdenken naar ander werk – Letty Kamper (Werken voor Elkaar)

Ontdek wat je óók kunt doen met je talenten. Wat maakt jou Blij in een baan, wat vind je Belangrijk, waar ben je Bekwaam in en wat zou je nog willen Bijleren. Met deze elementen gaan we samen onderzoeken welk werk bij jou past. Misschien wel héél ander werk dan je tot nog toe ooit hebt gedaan.

Letty Kamper begeleidt en ondersteunt werkzoekende vijftigplussers naar een baan waarin eigen kracht en wensen goed tot hun recht komen.

De Werkestafette – samen naar nieuw werk – Erik Lambooy (Werken voor Elkaar)

Wanneer je je werk kwijt bent, ontdek je al snel dat nieuw werk vinden een eenzame klus is. En dat het ouderwetse solliciteren op een vacature met een motivatiebrief en een cv voor jou als vijftigplusser niet zo goed werkt. Je weet dat het anders moet. Maar in je eentje is dat lastig.

Tijdens de Werkestafette heb je zeven weken lang een team waarmee je al die dingen gaat doen die je in je eentje lastig vindt of niet durft. In deze workshop kom je erachter wat de Werkestafette inhoudt, hoe je mee kunt doen en wat het je oplevert. Tijdens de workshop kun je vragen stellen. Aan het eind kun je je direct aanmelden als deelnemer.

Erik Lambooy is mede-initiatiefnemer van Werken voor Elkaar en programmamaker van De Werkestafette. Zijn missie is mensen steeds te laten ervaren dat ze samen veel meer voor elkaar krijgen dan alleen.

Presenteren - van eng ‘moetje’ naar vertrouwen – Marjan van Ganzenwinkel (TU/e)

Als je vanuit jezelf met enthousiasme presenteert, wordt dat altijd beloond met aandacht en applaus. Hoe groot dat applaus dan zal zijn, bepaal je zelf. Een goede voorbereiding is het halve werk natuurlijk. Maar er is daarnaast nog een wereld te winnen. De psychologie van erkenning bijvoorbeeld. Zie en ‘lees’ je publiek. Het is een krachtig middel om je boodschap te laten plakken. Marjan heeft hier veel tips voor.

De manier waarop je communiceert, kun je ook oefenen. Je kunt met je lichaam, taalgebruik, intonatie, gezichtsuitdrukking, spreektempo en –volume het publiek als het ware dirigeren. Marjan laat je dit in deze workshop zien en ervaren.

Marjan van Ganzenwinkel werkt als studievoorlichter en trainer communicatie- en presentatievaardigheden bij de Technische Universiteit Eindhoven. Zij gaf zelf al zo’n 1500 presentaties.

13:00-14:00 Netwerken tijdens Stadslunch Parktheater

Ga na afloop van het workshopprogramma gezellig mee lunchen en netwerken met andere deelnemers van de ochtend en breid je netwerk uit. Voor slecht € 5,00 kun je deelnemen aan de stadslunch. De organisatoren van het Netwerkcafé zijn ook aanwezig. Reserveren kun je bij je aanmelding. De stadslunch is in het Parktheater, vlakbij Pand P. We lopen er als groep naartoe.

Netwerkcafé Eindhoven is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar. De organisatie is in handen van vrijwilligers. Deelname is gratis. We stellen een bijdrage in de kosten op prijs.

Netwerkcafe Eindhoven is een activiteit van Werken voor Elkaar, een vrijwilligersbeweging van en voor vijftigplussers op weg naar nieuw werk of ondernemerschap.

Klik hier voor een artikel uit het Eindhovens Dagblad van 15 april jl. voor een indruk van Netwerkcafé Eindhoven.

Contact

Netwerkcafé Eindhoven: netwerkcafeeindhoven.nl, netwerkcafe.eindhoven@gmail.com

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Eindhoven is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen met de organisatie van Netwerkcafé Eindhoven? Stuur ons een bericht