Netwerkcafé Eindhoven

Donderdagochtend 13 juni 2019 Pand P: Ken je kracht!

"Als mens zijn we gevoelig voor de mening van anderen om ons zelfbeeld positief te houden. We hebben een natuurlijke neiging om te vergeten welke kwaliteiten we hebben. Voordat we het weten, rennen we als een hamster in een tredmolen rond, zonder ook maar iets vooruit te komen... " Dit zijn gedachten uit ‘Statusangst’, het boek dat filosoof Alain de Botton schreef over onze behoefte aan waardering.

Betaald werk is een vorm van waardering. Voor wie je bent, voor wat je te bieden hebt. Maar het kan ook een tredmolen zijn. Nu je de tijd hebt om stil te staan bij jezelf, krijg je de kans om te ontdekken welke mogelijkheden er nog meer in je zitten. Je kracht kennen geeft brandstof voor jouw toekomst.

En daarover gaat het deze keer bij Netwerkcafé Eindhoven, waar maandelijks meer dan honderd vijftigplussers elkaar ontmoeten om samen te leren en elkaar te inspireren. Zo staan we samen sterker en daar word jij zelf - zeker weten - ook sterker van!

  • Donderdagochtend 13 juni 2019, inloop en netwerken 9:00, start 9:30, einde 13:00, stadslunch 13:00-14:00 uur.
  • PandP, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met openbaar vervoer, betaald parkeren in de buurt.
  • Kosten: Deelname is gratis. De organisatie van het Netwerkcafé bestaat uit vrijwilligers. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld. Neem hiervoor wat contant geld mee. Koffie en thee voor eigen rekening. Stadslunch in het Parktheater verkrijgbaar voor € 5,00, graag vooraf aanmelden.

Pand P is uitstekend te bereiken met openbaar vervoer. Betaald parkeren in de buurt.

Netwerkcafé Eindhoven wordt mede mogelijk gemaakt door Pand P

Programma

09:00 – 09:30 Inloop en netwerken met LinkedIn op je telefoon

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Neem je LinkedIn App mee om je contacten te bevestigen.

09:30 – 09:35 Opening door Wim Raaijmakers

09:35 – 10.00 Inleiding door Joshua Daniel – Persoonlijke kracht

Wat is er voor nodig om jouw leven te transformeren? Om te denken in mogelijkheden in plaats van problemen? Om jezelf te waarderen als anderen om je heen dit niet doen? Als jij een antwoord wil op deze vragen, zorg dan dat je aanwezig bent bij deze inspirerende keynote.

Je krijgt het verhaal te horen van een jongeman die opgroeide in een uitdagende omgeving. Iemand die graag vooruit wilde, maar steeds nieuwe tegenslagen had. Zijn vrienden en zijn lichaam lieten hem in de steek. Het enige dat hem nooit in de steek liet is zijn mindset. Dit is wat hem voorbij de tegenslagen en moeilijke momenten in zijn leven heeft gebracht.

Hij heeft het belang geleerd van Personal Empowerment. Dit houdt in weten wie je zelf bent, doen wat écht belangrijk is voor jou. En je eigen levenspad bewandelen ongeacht wat je omgeving denkt, zegt of doet.

10:00 – 11:15 Workshops ronde 1

Haal meer geluk, succes en betekenis uit jouw leven – Joshua Daniel – (Challenge yourself 365)

Deze empowerment training is speciaal ontworpen om volwassenen terug naar hun kern te brengen en vervolgens van daaruit weer op te laten bloeien. We gaan aan de slag met jouw mindset en beperkende overtuigingen. Je leert hoe jij weer de controle kunt nemen over jezelf en jouw leven. Motivatie, inspiratie en activatie zijn de sleutelwoorden voor deze training.

Wat je doet, ben je zelf! – Jaap Hardeman (Topper4mance)

Het zoeken naar een andere invulling, het vinden van een nieuwe baan, het starten van een eigen bedrijf, iedereen vult dit op zijn eigen manier in. Het succes wordt echter voor een groot gedeelte bepaald door iemands persoonlijkheid.

Jaap Hardeman is specialist in ondernemerschap vanuit het perspectief van de werking van persoonlijkheid. Met leuke voorbeelden legt hij uit hoe jouw persoonlijkheid, bewust en onbewust, mee- en tegenwerkt bij wat je wilt, wat je kan en wat je doet in jouw weg naar ondernemerschap of arbeidsmarkt.

Netwerken met effect is een actieve en dynamische werkvorm. Je krijgt hulp uit elkaars kennis en netwerk. Het resultaat is dat je met concrete afspraken de vervolgstap kunt maken. Misschien zelfs naar je volgende baan.

Ik heb een ondernemend idee – Willem van der Haven (Coöperatie 040)

Heb je een ondernemend idee? Wil je graag als ZZP’er aan de slag? Wil je samen met anderen een bedrijf starten? Leg je plan voor aan Willem van der Haven. Hij stelt je vragen en geeft je antwoorden om een stap verder te zetten.

11:15 – 11:45 Pauze en netwerken

11:45 – 13:00 Workshops ronde 2

De kracht van je brein bij solliciteren – Chantalle Weemaes (Topstata)

Het belangrijkste instrument in je werk ben jezelf. Als je niet optimaal functioneert dan zie je dat vaak terug in je resultaten. Wil je op hoog niveau blijven presteren én solliciteren dan moeten je achterliggende fysiologische systemen in topvorm zijn. Zijn ze dat niet dan ervaar je al gauw een gebrek aan energie, concentratie, focus of succes. Je brein kan je ook onbewust afleiden van de door jouw gestelde doelen. Gelukkig kan dat ook anders. Toppresteerders weten hoe ze grip krijgen op hun brein- en biochemische processen.

Hoe ze dat doen? Daar gaan we het in deze inspirerende workshop over hebben. Je wordt meegenomen naar de werking van het brein en ontdekt hoe je daar zelf grip op kunt hebben bij jouw sollicitaties.

Ben je benieuwd naar jouw energielevel? En wil je het maximale uit deze workshop halen? Vul dan voor deze Masterclass de gratis energietest in en ontdek hoe het met jouw energievoorraad gesteld is.

Meer kans door skills-gericht solliciteren – Marjan Hesling en Erik Lambooy (Werken voor Elkaar)

De veranderende arbeidsmarkt vergt dat grote groepen werkenden en werkzoekers werk vinden in een andere richting dan waarin hun voorgeschiedenis ligt. Daarvoor moet je de kunst verstaan op een andere manier je skills onder de aandacht te brengen bij werkgevers of recruiters. Recent onderzoek geeft aan dat 130.000 vacatures vervuld zouden kunnen worden door competenties en ervaring te laten aansluiten bij ander type werk.

Niet primair kijken naar officiële vooropleiding en branchespecifieke kennis, maar naar je feitelijke vaardigheden en het vermogen om ontbrekende kennis en vaardigheden bij te leren. Bijkomend effect van deze benadering is dat vooroordelen over achtergrond, opleidingsniveau en leeftijd minder kans krijgen. In deze workshop krijg je als werkzoekende handreikingen voor skills-gericht netwerken en solliciteren. De verworven kennis kun je toepassen in netwerken en gesprekken met werkgevers en recruiters.

Mindful wandelen – William van Hoeck (AmA-Training)

Door middel van een mindfulness wandeling ben je bewust in het ‘hier en nu’. Geen gedachten over wat er komen gaat, over wat er nog moet gebeuren en over hoe je toekomst eruit gaat zien. Je richt je aandacht op het heden en je houdt je bezig met wat je op dit moment aan het doen bent.

William van Hoeck is mindfulnesstrainer en coach. Let op: trek je wandelschoenen aan!

13:00-14:00 Netwerken tijdens Stadslunch Parktheater

Ga na afloop van het workshopprogramma bij het Parktheater nog gezellig mee lunchen en netwerken met andere deelnemers van de ochtend en breid je netwerk uit. Voor slecht € 5,00 kun je deelnemen aan de stadslunch. De organisatoren van het netwerkcafé zijn ook aanwezig. Reserveren kun je bij je aanmelding. Het Parktheater is vlakbij Pand P. We lopen er als groep naartoe.

Info en aanmelden

  • Donderdagochtend 13 juni 2019, inloop en netwerken 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.
  • PandP, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven, goed bereikbaar met openbaar vervoer, betaald parkeren in de buurt.
  • Kosten: Deelname is gratis. De organisatie van het Netwerkcafé bestaat uit vrijwilligers. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld. Neem hiervoor wat contant geld mee. Koffie en thee voor eigen rekening. Stadslunch in het Parktheater verkrijgbaar voor € 5,00, graag vooraf aanmelden.


Netwerkcafe Eindhoven is een activiteit van Werken voor Elkaar, een vrijwilligersbeweging van en voor vijftigplussers op weg naar nieuw werk of ondernemerschap.

Klik hier voor een artikel uit het Eindhovens Dagblad van 15 april jl. voor een indruk van Netwerkcafé Eindhoven.

Contact

Netwerkcafé Eindhoven: netwerkcafeeindhoven.nl, netwerkcafe.eindhoven@gmail.com

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Eindhoven is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen met de organisatie van Netwerkcafé Eindhoven? Stuur ons een bericht