Netwerkcafé Eindhoven

Donderdagochtend 11 april 2019 Pand P: Gebruik je talent!

Regio Eindhoven is één van de sterkst groeiende regio’s in Nederland. Vandaag de dag is het voor veel werkgevers moeilijk om personeel te vinden. Toch is er geen gebrek aan talent, maar het wordt niet altijd herkend of gezien. Daarom is het belangrijk om in je zoektocht naar een nieuwe uitdaging te weten wat jouw talenten zijn en deze zichtbaar te maken.

We heten je van harte welkom bij Netwerkcafé Eindhoven, waar maandelijks meer dan honderd vijftigplussers elkaar ontmoeten om samen te leren en elkaar te inspireren. Zo staan we samen sterker en daar word jij zelf - zeker weten - ook sterker van!

  • Donderdagochtend 11 april 2019, inloop en netwerken 9:00, start 9:30, einde 13:00
  • Let op, nieuwe locatie: Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven
  • Kosten: Toegang is gratis, consumpties voor eigen rekening, een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld.

Pand P is uitstekend te bereiken met openbaar vervoer. Betaald parkeren in de buurt.

Netwerkcafé Eindhoven wordt mede mogelijk gemaakt door Pand P

Programma

09:00 – 09:30 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Neem je LinkedIn app mee om je contacten te bevestigen.

09:30 – 09:35 Opening door Herman van Wierst

09:35 – 10:00 Inleiding door Nicole Kievits (UWV)

Nicole Kievits is regiomanager bij UWV in de arbeidsmarktregio’s Zuidoost Brabant en Helmond de Peel. Zij is een bevlogen persoonlijkheid. Samen met haar team en partners in de regio zet zij zich maximaal in om mensen te helpen bij het vinden van een nieuwe baan.

10:00 – 11:15 Workshops ronde 1

Ontdek je talent – Tien Nuis en Frank Depla (FNV)

Je sterke punten herkennen en erkennen, dat heb je nodig om stappen in je loopbaan te maken. Deze workshop maakt je bewust van jouw talenten die voor jou heel normaal zijn, maar voor een ander heel waardevol: je onvermoede talenten. Je leert na te denken over je werk en loopbaan. Hou de regie over je loopbaan en oefen er actief invloed op uit.

Tien Nuis en Frank Depla zijn trainer en loopbaancoach bij de FNV. Tien wordt oprecht blij, als zij jou in jouw kracht mag zien. Iedereen heeft talenten. Wat zijn de jouwe? Waar word jij blij van?

De snelste route naar je leukste baan – Ariën Kingma en Mieke Boogert (Tweekracht)

In een interactieve en inspirerende workshop, nemen Ariën Kingma en Mieke Boogert je mee in een super effectieve manier van denken die je kansen en je plezier op de arbeidsmarkt zeker verruimen. Na ruim 5 jaar onderzoek en analyses hebben zij bruikbare patronen ontdekt in aantrekkingskracht en binding van mensen.

Wil je alvast waardevolle persoonlijke inzichten opdoen? Doe de gratis test op de website van TweeKracht.

In gesprek met een zij-instromer in het onderwijs – Gerben Kant

Gerben neemt je mee in zijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging, als zij-instromer in het onderwijs. Hoe begin je zo’n zoektocht, waar zitten de kansen en valkuilen, hoe sta je weer op na een struikelpartij. Waar kun je steun vinden en krijgen. Door zijn verhaal te delen, wil Gerben anderen stimuleren en helpen bij hun zoektocht.

Gerben Kant (1959) is een positief ingestelde familieman die houdt van uitgaan, sport en gezelschapsspellen. Voetbal is zijn favoriete sport en hij wandelt en fietst. Een man waarbij gedisciplineerd leven en een gezonde levensstijl hoog in het vaandel staan.

Ik heb een ondernemend idee – Willem van der Haven (Coöperatie 040)

Heb je een ondernemend idee? Wil je graag als ZZP’er aan de slag? Wil je samen met anderen een bedrijf starten? Leg je plan voor aan Willem van der Haven. Hij stelt je vragen en geeft je antwoorden om een stap verder te zetten.

11:15 – 11:45 Pauze en netwerken

11:45– 13:00 Workshops ronde 2

Authentiek netwerken als tweede natuur - Eric Bogers (Bogers Beroepscoaching)

Netwerken doe ik inmiddels als tweede natuur. Dat doe ik niet door een rol te spelen, maar gewoon op mijn eigen, authentieke manier. Sinds ik weet hoe je effectief een netwerk bouwt en onderhoudt, is mijn leven een stuk makkelijker en vooral plezieriger geworden. Maar ik heb het wel moeten leren… Want wat is de juiste mindset, welke 5 principes zijn essentieel en hoe maak je van elk contact een waardevol netwerkcontact?

Eric Bogers heeft een technisch universitaire achtergrond en ruim 15 jaar ervaring in het bedrijfsleven in diverse leidinggevende rollen (van projectleider tot lijnmanager). In zijn carrière heeft hij zich steeds meer verdiept in het beter laten samenwerken van teams en in het meer halen uit jezelf en de individuele medewerker.

Spraakmakend jezelf zijn – Irene Muñoz Chandia (Voicetrainer)

Tijdens deze workshop laat Irene zien hoe je jouw verbale en non-verbale boodschap aan elkaar kunt koppelen. Irene laat je zien dat de manier waarop je spreekt en presenteert bepalend is voor de manier waarop anderen je zien en behandelen. Stem en uitstraling zijn je visitekaartjes.

Irene Muñoz Chandia is de vaste stemtrainer van de TU en van Fontys in Eindhoven, waar zij groepstrainingen en individuele trajecten verzorgt voor medewerkers met stemklachten of hulpvragen rond presentatievaardigheden. Verder werkt Irene met particulieren, bedrijven, zangers/zangeressen, voor radio en tv, om ervoor te zorgen dat ieder zich kan laten zien en horen zoals hij/zij wil.

Mijn verhaal – Sandra Slager

Tijdens een sollicitatiegesprek laat je zien wat in je mars hebt. Met jouw leeftijd heb je enorm veel ervaring. Toch is dat vaak niet waar werkgevers warm voor lopen. De kracht zit ‘m ergens anders in! En dat is in jouw verhaal. Dat wat jou uniek maakt en onderscheidt van de rest. Jouw authenticiteit.

Sandra Slager is professioneel begeleider in persoonlijke ontwikkeling en groei. Ze staat voor kracht. Ze begeleidt mensen door een periode heen waar ze het overzicht over hun leven kwijt zijn. Sandra is ervan overtuigd dat ieder van ons uniek is en mooie kwaliteiten heeft. Het is haar missie om die kwaliteiten naar boven te halen

13:00 Einde

Info en aanmelden

  • Donderdagochtend 11 april 2019, inloop en netwerken 9:00, start 9:30, einde 13:00
  • Let op, nieuwe locatie: Pand P, Leenderweg 65, 5614 HL Eindhoven
  • Kosten: Toegang is gratis, consumpties voor eigen rekening, een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Eindhoven: netwerkcafeeindhoven.nl, netwerkcafe.eindhoven@gmail.com

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Eindhoven is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen met de organisatie van Netwerkcafé Eindhoven? Stuur ons een bericht