Netwerkcafé Amsterdam

Maandagmiddag 18 november 2019 Netwerkcafé Amsterdam: Zet jezelf op de kaart!

Draai aan de knop en zet je ´mind´ in de zelfbewuste en onafhankelijk stand. Als je namelijk weet wat jou drijft en wat je te bieden hebt, schep je de voorwaarden om je in een sollicitatie- of netwerkgesprek als volwaardig gesprekspartner te laten zien.

Gebruik je hierbij dan ook nog de tips voor een heldere tekst en een strakke pitch dan laat jij vast een overtuigende indruk achter. Want daar gaat het om, dat je jezelf als vijftigplusser op de kaart zet.

Als je hiermee aan de slag wilt én je wilt je ervaring en expertise met anderen delen, kom dan naar Netwerkcafé Amsterdam in de Nieuwe Poort aan de Zuidas.

Lees hieronder wat je zoal kunt verwachten.

  • Maandagmiddag 18 november 2019. Inloop 13:00, start 13:30, einde 17:00 uur.
  • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee met pin afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

De Nieuwe Poort is 2 minuten lopen van Station Amsterdam Zuid.

Betaald parkeren in de buurt is zeer duur.

Programma

13:00 – 13:30 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Maak hierbij gebruik van LinkedIn en leg nieuwe nuttige contacten. Neem dus je smartphone of tablet met Linkedin app mee om te netwerken.

13:30-14:30 – Inleiding: Pitch en Win! - Sheila Schenkel

Wil je ook graag leren hoe je jouw verhaal kort en krachtig kunt vertellen? Kom dan naar deze interactieve Best3Minutes©-keynote over pitchen, en hoor van Pitch Coach Sheila Schenkel hoe je jouw pitch het beste voorbereidt. Je leert het belang van publiek en doel, en hoe je creatief een verhaallijn opbouwt. Daarnaast leer je het waarom en hoe van een duidelijke boodschap en sterke opening en afsluiting, waardoor je verhaal blijft hangen. Je krijgt een praktisch stappenplan aangereikt, dat je voor willekeurig welke pitch zelf kunt volgen. Na deze keynote weet je hoe je jezelf, je product of je idee het beste kunt pitchen – ook op sollicitaties en netwerkbijeenkomsten.

Sheila Schenkel is Pitch Coach en hanteert de interactieve Best3Minutes-methode. In haar sessies creëert ze een veilige omgeving waarin iedereen met een pitch aan de slag gaat. Ze coachte o.a. startups voor Impact Hub en Amsterdam Centre of Entrepreneurship, en werknemers van Rabobank, PwC en de overheid.

14:30 – 15.30 Workshops ronde 1

Netwerken in praktijk – hoe werkt het? - Martina Schneider

Netwerken is dé manier om aan een nieuwe baan of de volgende stap te komen. Maar: wat is netwerken? Hoe doe je het? En wat moet je wel en niet doen? Netwerken is geven en nemen. De basis van een goed netwerk is vertrouwen. Het doel is het delen van kennis, informatie en contacten. De crux is dat je weet wat je wilt bereiken en hoe je je netwerk gebruikt, onderhoudt en uitbreidt.

Tijdens deze interactieve workshop ga je aan de slag met netwerken en met de vragen ‘wie ben ik en wat wil ik’.

Martina Schneider van UPcoaching is een hybride ondernemer, adviseur voor UWV en initiatiefnemer van (HSP) Hoog Sensitief Congres en oprichter van Sensitive in Business. Zij is master in netwerken, mentaliteitstrainer, employability-expert en adviseur, evenals maker van (WECII) brainstorm methode voor carrière adviseren.

De kracht van vijftigplussers op de arbeidsmarkt! - Wilma Dol en Desirée Engelsman

In deze workshop wordt ingegaan op het hele sollicitatieproces. Van het opstellen van het CV, het CV versturen naar de opdrachtgever of via een intermediaire tot het voeren van een succesvol sollicitatiegesprek. Je leert de Do’s en Dont’s, krijgt tips om een positief gesprek neer te zetten waarbij gekeken wordt naar de softe en harde skills. Daarnaast leer je je als vijftigplusser te onderscheiden op de arbeidsmarkt.

Wilma Dol is Senior Consultant Legal bij Axis Career en heeft ruime ervaring in de bemiddeling van kandidaten in diverse leeftijdscategorieën. Desirée Engelsman is Divisie Manager Nederland bij Axis Career en heeft ruime ervaring in de bemiddeling van kandidaten in diverse leeftijdscategorieën naar zeer uiteenlopende functies.

AXIS heeft zich sinds 1996 ontwikkeld tot een referentie in diensten voor de arbeidsmarkt in enkele specifieke sectoren: Human Resources, Legal, Insurance en Banking & Finance.

AXIS missie? In deze specifieke niches de perfecte match vinden tussen kandidaat en werkgever. De focus ligt steeds op een samenwerking voor de lange termijn, zowel met bedrijven als werknemers.

Zo voorkom je de vijf meest gemaakte fouten in webteksten - Ilse de Boer

Veel ondernemers worstelen met het schrijven van goede teksten. Toch is dit essentieel om jezelf op de juiste manier op de kaart te zetten bij nieuwe klanten. Je wilt tenslotte een goede indruk maken. Je wilt je onderscheiden van alle anderen in je vak. En het allerbelangrijkste: je wilt dat klanten ook daadwerkelijk voor jou kiezen, en niet voor een van je concullega’s.

Maar hoe schrijf je dan sterke, strategische teksten, waarmee ook jij nieuwe klanten kunt binnenhalen? Welke opbouw kies je? Welke schrijftechnieken en marketingtechnieken zet je in? Hoe maak je je tekst duidelijk en lekker leesbaar? Welke woorden gebruik je wel/niet?

Dit leer je allemaal tijdens deze leuke, korte schrijftraining! Schrijfcoach Ilse de Boer vertelt je namelijk hoe jij de 5 meest gemaakte fouten in webteksten voorkomt! Zodat jij straks precies weet hoe jij de juiste teksten schrijft om meer leuke klanten aan te trekken.

Ilse de Boer is schrijfcoach, tekstschrijver en storyteller bij Bewustwoording. “Pas als je je ergens van bewust bent, kun je het veranderen. Ook hoe je wél goede zakelijke teksten leert schrijven met de juiste woorden! Zodat jij meer leuke klanten aantrekt en meer inkomsten krijgt. ”

15:30 - 16:00 Pauze en Netwerken

16:00 – 17.00 Workshops ronde 2

Word een ‘happy’ miljonair niet in de zin van geld, maar geluk - Hennie Brons

Hennie geeft een workshop over het belang van de juiste mindset in werk waar je talent en passie tot zijn recht komen. Hennie Brons heeft een droom. Zijn droom is zoveel mogelijk mensen te inspireren om hun talent en passie te ontdekken en die in te zetten om gelukkig te zijn in het leven.

Hennie Brons heeft meer dan 15 jaar ervaring bij de grootste HR- dienstverlener ter wereld, is getraind door de beste coaches en trainers wereldwijd. Hij heeft veel mensen gecoacht in verschillende vakgebieden en met diverse achtergronden. Zie voor meer informatie Hennie Brons Coaching.

Bepaal je voorwaarden, vergroot je kansen! - Diederik van Dorth

Bij een sollicitatie of opdracht stelt een bedrijf allerlei eisen aan jou, maar welke eisen stel jij aan het bedrijf? Daarover denken sollicitanten (of zzp-ers) bij hun zoektocht naar werk doorgaans weinig na, met het risico dat gesolliciteerd wordt op de verkeerde banen en sollicitatiegesprekken verworden tot vraag-en-antwoord spelletjes in plaats van volwaardig gesprekken tussen twee partijen die elkaar iets te bieden hebben. Met een andere mindset en een goede voorbereiding voorkom je deze valkuilen. En maak je jezelf veel aantrekkelijker op de arbeidsmarkt! In deze workshop leer je hoe je dat aanpakt. Je gaat concreet aan de slag met het formuleren van jouw wensen als het gaat om werk. Je leert op welke punten het stellen van voorwaarden heel belangrijk is en je krijgt veel praktische tips voor de toepassing van deze methodiek.

Diederik van Dorth is loopbaanadviseur en gespecialiseerd in het ondersteunen van mensen die een carrièreswitch willen realiseren. Hij publiceert regelmatig artikelen met praktische tips voor werkzoekenden op LinkedIn en is auteur van het boek ‘Carrièreswitchen doe je zo!’. Zie voor meer informatie: Diederik van Dorth

Wie ben ik achter mijn CV? - Taco Poot

Je kent het wel: tijdens een sollicitatiegesprek krijg je vaak de vraag "vertel eens iets over jezelf". En hoe groot is de verleiding om het dan vooral – heel veilig – over je werk te hebben. Maar jouw gesprekspartner wil vooral weten wie je bént. Wat je kán heeft hij of zij namelijk al gelezen in je CV. Dus praten over je loopbaan tot nu toe, daarmee onderscheid je je niet echt. Maar hoe dan wel?

In deze workshop laat loopbaancoach Taco Poot je met een aantal persoonlijke voorbeelden zien hoe je aan de hand van een voorwerp een krachtig verhaal kunt neerzetten over wie jij bent. Door dit verhaal te gebruiken in je CV, je motivatiebrief, je LinkedIn profiel én in het sollicitatiegesprek laat je je zelf op een unieke manier zien. Je gaat hierbij ook zelf aan het werk met een toegankelijke oefening.

Taco Poot van Tacoaching is loopbaanadviseur en coach en houdt praktijk in Almere. Als voormalig leidinggevende bij KPN en voormalig werkzoekende heeft hij aan beide kanten van de sollicitatietafel gezeten, en is daarmee een echte ervaringsdeskundige.

17.00 Einde – Vervolg netwerken in de bar van De Nieuwe Poort

Info en aanmelden

  • Maandagmiddag 18 november 2019. Inloop 13:00, start 13:30, einde 17:00 uur.
  • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam. Goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer, betaald parkeren in de omgeving is kostbaar.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee met pin afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Amsterdam: netwerkcafe.amsterdam@gmail.com, netwerkcafeamsterdam.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.