Netwerkcafé Amsterdam

Woensdagmiddag 3 juli 2019 Post Oost: Welk werk past bij jou?

Hoe kun je het beste bepalen welk werk nu bij je past? Op woensdagmiddag 3 juli gaan we bij Netwerkcafé Amsterdam aan de slag met verschillende mogelijkheden om dat uit te vinden. Dat doen we heel praktisch, zodat je niet alleen met nieuwe ideeën naar huis gaat, maar ook weet wat je ermee kunt doen.

  • Woensdagmiddag 3 juli 2019. Inloop 14:00, start 14:30, einde 17:45 uur.
  • Post Oost, Wijttenbachstraat 36hs, 1093 JC Amsterdam
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee ook gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Post Oost is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf Station Muiderpoort is het 5 minuten lopen. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma

14:00 Inloop en netwerken

14:30 Inleiding: In vijf stappen naar de baan die bij je past – Annett Keizer (Carriére Boost)

Weet je niet goed wat je wilt? Vind jij het ook lastig om jezelf te ‘verkopen’ tijdens een sollicitatiegesprek? Misschien is het al lang geleden dat je hebt gesolliciteerd. Kun je benoemen waar jij goed in bent en waarom een organisatie voor jouw kennis, kunde en persoonlijkheid zou moeten kiezen? In haar inleiding schetst communicatietrainer en carrièrecoach Annett Keizer de stappen die je kunt nemen om dichter te komen bij het antwoord op die vragen. In haar aansluitende workshop gaat ze daar verder op in.

Annett houdt ervan om tot de kern te komen van wat jou bezighoudt om daar een passende oplossing voor te vinden.

15:00 - 16:15 Workshops ronde 1

Maak de match: van denken naar doen! – Annett Keizer (Carriére Boost)

Deze workshop is een verdieping van de inleiding, bedoeld voor iedereen dietoe is aan een nieuwe loopbaanstap, maar nog niet precies weet waar en hoe ze die stap moeten zetten. In de workshop ga je antwoorden vinden op vragen als:

  • Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?
  • Wat zijn mijn talenten en kwaliteiten? En hoe vertaal ik die naar concrete competenties én een goed verhaal?
  • Hoe maak ik mezelf zichtbaar(der) als persoon en professional?
  • Hoe kan en durf ik vol vertrouwen die volgende stap in mijn loopbaan te zetten?

Carrièrecoach Annett Keizer helpt professionals om hun boodschap helder over te brengen in gesprekken die ertoe doen. Ze houdt ervan om tot de kern te komen van wat jou bezighoudt om daar een passende oplossing voor te vinden.

Omdenken: welke werk- op opdrachtgever past bij mij – Carla Schröder en Tjitske Kooistra (Bloemtrajecten)

In vacatures en opdrachten staan altijd competenties en vaardigheden die de werk- of opdrachtgever van jou vraagt. Maar hoe zit dat andersom? Past de werkgever ook bij jou? In deze workshop ga je aan de hand van de zogeheten Individuele Vraaggerichte Benadering (IVB) herkennen in welke werkomgeving jij tot bloei komt en het beste uit jezelf haalt.

Tjitske Kooistra en Carla Schröder begeleiden als jobcoach Amsterdammers bij het zoeken en vinden van passend werk of vrijwilligerswerk.

Geef het een kans – Lya Young-Afat

Lya Young-Afat is ervan overtuigd dat wij allen onderdeel zijn van een creatieproces. In deze workshop ga je ontdekken hoeveel meer ruimte je in je leven hebt om zelf te bepalen. Meer dan je weet of denkt! De technieken die ze daarbij aanreikt hebben als doel om bewuster je weg naar je levensdoelen af te leggen.

Lya Young-Afat is raadgever op het gebied van levensvraagstukken, oplossingsgericht werken en persoonlijke groei. Je kent haar misschien van TV, waar ze vijf seizoenen heeft bijgedragen aan het RTL programma ‘Verslaafd’. Lya gaat voor duurzaam effect, aan snelle quick fix heeft ze geen boodschap.

16:15 – 16:30 Pauze

16:30 - 17.45 Workshops ronde 2

Mindfulness: Werken met aandacht en ruimte – Jessica Hennis

In deze workshop geeft Jessica Hennis uitleg over mindfulness, een aan de westerse denken aangepaste vorm van meditatie. En ze geeft een aantal handvatten om deze te gebruiken in je dagelijks leven en bij het zoeken van werk. We gaan samen een aantal meditatie-oefeningen doen. Daarbij besteden we aandacht aan de uitdagingen die je tegenkomt als je begint met mediteren en hoe je die zo goed mogelijk het hoofd kunt bieden.

Jessica Hennis is sociaal psycholoog, yogadocent en meditatiebeoefenaar.

De Flower Exercise: geef richting aan jouw carriére – Ouardia Ottengraf, Hieke Voorberg en Marjolein Broekhuisen (The Jobfitters)

Uitgaand van het boek ‘What color is your parachute?’ van Richard N. Bolles, laten Hieke Voorberg en Marjolein Broekhuisen je in deze workshop praktisch nadenken over de verschillende kanten van jezelf en wat die te maken hebben met je loopbaan.

Marjolein Broekhuisen is oprichter van The Jobfitters en houdt zich er dagelijks mee bezig hoe mensen een passende baan kunnen vinden waar zij gelukkig van worden. Zij werkt samen met Hieke Voorberg ook bij KPN.

Welk werk past bij jouw persoonlijkheid? – Karin van Wijngaarden (Werken voor Elkaar)

In deze workshop gaan we interactief aan de slag met persoonlijkheid. Hoe je kunt ontdekken welk type persoonlijkheid jij bent, wat dat betekent voor je omgang met andere mensen, hoe het paste bij je vorige werk en bij het werk dat je hierna wilt doen.

Karin van Wijngaarden is vrijwilliger bij Werken voor Elkaar en ontdekte zelf de afgelopen jaren veel over haar persoonlijkheid in relatie tot haar omgeving en ontwikkeling.

17:45 Einde

Info

  • Woensdagmiddag 3 juli 2019. Inloop 14:00, start 14:30, einde 17:45 uur.
  • Post Oost, Wijttenbachstraat 36hs, 1093 JC Amsterdam
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee ook gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Amsterdam: netwerkcafe.amsterdam@gmail.com, netwerkcafeamsterdam.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.