Netwerkcafé Amsterdam

Maandagmiddag 16 maart 2020 Netwerkcafé Amsterdam: Wat motiveert jou?

DEZE BIJEENKOMST GAAT VANWEGE HET OVERHEID- EN RIVM ADVIES NIET DOOR.

Wil jij aan de weet komen wat je drijft en waaróm je de dingen doet die je doet? Of weet je dit wel, maar wil je het nog duidelijker kunnen verwoorden? Zou je naast je innerlijke stem ook je spreekstem zo goed mogelijk willen benutten om als sollicitant aan geloofwaardigheid en overtuigingskracht te winnen? Of wil je gewoon lekker netwerken en handvatten aangereikt krijgen hoe je jouw netwerk nog meer kunt versterken?

Als dit je aanspreekt én je jouw ervaring en expertise met anderen wilt delen, kom dan maandagmiddag 16 maart naar Netwerkcafé Amsterdam in de Nieuwe Poort aan de Zuidas. Lees hieronder wat je zoal kunt verwachten.

  • Maandagmiddag 16 maart 2020. Inloop 13:00, start 13:30, einde 17:00 uur.

  • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam. Goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer, betaald parkeren in de omgeving is kostbaar.

  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee met PIN afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

De Nieuwe Poort is 2 minuten lopen van Station Amsterdam Zuid.

Betaald parkeren in de buurt is zeer duur.

Programma

13:00 – 13:30 Inloop en netwerken met LinkedIn op je telefoon

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Maak hierbij gebruik van LinkedIn en leg nieuwe nuttige contacten. Neem dus je smartphone of tablet met Linkedin app mee om te netwerken.

13:30 – 14:30 Inleiding: Laat je intrinsieke motivatie voor je werken – Ralph Rousseau (Voix Humaines)

Waarom doe je wat je doet? Wat zijn hierbij de drijvende krachten? Waarom neem je bepaalde beslissingen? Wat zijn de gevolgen? Hoe kom je erachter wat je werkelijk motiveert? Dat zijn vragen waar een ieder van ons mee te maken heeft op elk vlak van ons bestaan.

In deze workshop ga je op zoek naar enkele antwoorden. Het is geen waarzeggerij, maar een oprecht zoeken in jezelf. Tenslotte zijn de antwoorden dáár te vinden.

Ralph Rousseau is musicus en universitair docent aan de Universiteit Utrecht. Motivatietheorie en onderzoek daarnaar hebben zijn grote interesse. Hij is misschien wel dé persoon om een workshop over motivatie te geven omdat hij eens werd beschreven als ‘iemand die er op de één of andere manier in slaagt, steeds precies datgene te doen wat hem op dat moment werkelijk intrinsiek inspireert of motiveert’.

14:30 – 15.30 Workshops ronde 1

In de innerlijke stilte krijg je helderheid – Thomas Witteveen (Keep Moving On)

In deze workshop krijg je uitgelegd wat mindfulness en meditatie voor je kunnen betekenen. In korte en praktische sessies leer je mediteren en contempleren. Door deze oefeningen krijg je meer helderheid over waar je nu bent en wat je volgende stappen zijn.

Thomas Witteveen is mindfulness-coach en is reeds meer dan 25 jaar in de leer bij een meditatiemeester. Ruim 8 jaar daarvan bracht hij intern door in de retreat-site in de USA. Thomas verzorgt mindfulness- en meditatietrainingen voor bedrijven en coacht individuen.

Een zoektocht naar je drijfveren en manieren om die in te zetten in je carrière – Ralph Rousseau (Voix Humaines)

In de workshop speelt de viola da gamba een cruciale rol, als bruggenbouwer tussen de buitenwereld en de wereld in jezelf. Het instrument maakt de overgang van het dagelijkse bestaan naar een beschouwende, open en creatieve stemming gemakkelijker en het begeleidt de zoektocht naar de antwoorden die we allemaal zoeken. Op basis van de wensen van de aanwezigen gaan we met verschillende, soms onconventionele, werkvormen aan de gang.

De invloed van je stem – Celine van Aalst (Your Voice Power)

Haal het maximale uit je stem voor zakelijk succes! Tijdens deze workshop wordt ingegaan op de invloed van stemgebruik in de communicatie. Hoe kunnen we zo spreken, dat we overtuigend, inspirerend en geloofwaardig overkomen? En wat maakt dat we bij de ene spreker afhaken en bij de andere spreker actief blijven luisteren?

Céline van Aalst is stem- en presentatiecoach en eigenaar van Your Voice Power. Vanuit haar muzikale achtergrond en het werken me acteurs verzorgt zij vanuit haar bedrijf ‘incompany’, individuele en open inschrijving trainingen.

15:30 - 16:00 Pauze en Netwerken

16:00 – 17:00 Workshops ronde 2

In 1.2.3 stappen naar een succesvol netwerkgesprek – Gert-Jan van Büseck

Netwerken, hoe ingewikkeld kan het zijn? Een bijeenkomst, een kopje koffie, een hand, even voorstellen, een aardig woord en verbinden op LinkedIn. Toch? Je netwerk is virtueel weliswaar gegroeid, maar gaat het ook iets opleveren? In 'In 1.2.3. stappen naar een succesvol netwerkgesprek' onderzoeken we eerst wat netwerken inhoudt en daarna gaan deelnemers actief met elkaar aan de slag.

Houd rekening met vrolijke momenten, verrassende ontmoetingen, waardevolle kennismakingen en leer op een andere manier naar jezelf kijken!

Gert-Jan van Büseck leerde in account- en salesmanagement functies bij gerenommeerde bedrijven het belang van netwerken. Enthousiast, energiek en met een vleugje humor deelt hij graag zijn kennis en ervaring met als doel anderen het plezier, het belang en de waarde van netwerken mee te geven.

Anders Denken Anders Doen – Het geheim van overvloed ervaren! – Mireille Verhoef (Mireille Verhoef)

Hoe je met drie simpele principes anders kunt gaan kijken naar hetzelfde! Een workshop in 'wakker schudden' .

Mireille Verhoef is creatie-coach en helpt jou anders te denken zodat je anders gaat doen. Zij leert anderen om mentale obstakels en angsten te zien en overwinnen zodat doelen gehaald worden en keuzes gemaakt! Zij werkt met simpele gedachtenstructuren waardoor het in 1 klap zichtbaar wordt dat het makkelijk(er) kan.

De invloed van je stem – Celine van Aalst (Your Voice Power)

Dit is een herhaling van de workshop in ronde 1

Info en aanmelden

  • Maandagmiddag 16 maart 2020. Inloop 13:00, start 13:30, einde 17:00 uur.

  • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam. Goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer, betaald parkeren in de omgeving is kostbaar.

  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee met PIN afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Amsterdam: netwerkcafe.amsterdam@gmail.com, netwerkcafeamsterdam.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.