Netwerkcafé Amsterdam

Woensdagmiddag 5 juni 2019 Post Oost: Vitaliteit en doen waar je blij van wordt

Op 5 juni bieden we je zes inspiratiesessies aan rond 'Vitaliteit'. Er zijn sessies over de lichamelijke kant van vitaliteit (beweging, voeding, haptonomie) en sessies die meer gericht zijn op mentale gesteldheid (mindset en loopbaanplanning).

Met zijn inleiding brengt Jean Pierre Cantor ons in de juiste stemming. Hij maakte een droom waar: hij zegde tien jaar geleden zijn baan op en ging in met zijn zeilboot Senang op wereldreis. “Doen waar je blij van wordt” is de boodschap van zijn verhaal.

Op deze vitaliteitsmiddag ga jij ontdekken wat zijn boodschap voor jou kan betekenen en welke stappen bij jou passen.

  • Woensdagmiddag 5 juni 2019. Inloop 14:00, start 14:30, einde 17:45 uur.
  • Post Oost, Wijttenbachstraat 36hs, 1093 JC Amsterdam
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee ook gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Post Oost is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf Station Muiderpoort is het 5 minuten lopen. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma

14:00 Inloop en netwerken

14:30 Inleiding: Met een zeilboot de wereld rond - Jean Pierre Cantor

Jean Pierre Cantor werkte na de HTS in de verkoop van technische producten. Op dit moment is hij sales manager bij een groot technisch bedrijf. Op LinkedIn zegt hij over zichzelf: strong drive, perseverance, social, methodical, communicative, eye for quality, strategic, positive attitude, pioneering. Kwaliteiten die hij nodig heeft om in zijn werk uit te blinken, maar ook om zijn droom waar te maken.

Jouw droom hoeft geen wereldreis te zijn. Het kan heel klein zijn: gezonder eten, meer bewegen, iemand blij maken, jezelf in een andere mood zetten. Laat je vooral inspireren door zijn verhaal!

15:00 - 16:15 Workshops ronde 1

Puur talent en drijfveren - Anneke Seegers

Een belangrijk onderdeel van je loopbaanontwikkeling, is een goed zelfbeeld ontwikkelen en ontdekken waar je energie van krijgt. Als je die inzichten hebt, kun je goede keuzes maken en jezelf overtuigend presenteren. Tijdens deze inspiratiesessie gaan we spelenderwijs ontdekken wat ons pure talent is en wat onze belangrijkste drijfveren zijn in werk.

Bereid je voor op deze inspiratiesessie: denk terug aan de tijd dat je als kind vroeger speelde. Wat deed je toen het liefst of waar speelde je het allerliefste mee als kind? Neem dat mee in welke vorm dan ook (origineel, soortgelijk, foto, printje).

Als loopbaancoach helpt Anneke mensen te ontdekken wie ze zijn, wat ze kunnen en wat ze willen, zodat zij inzicht krijgen in een realistisch loopbaanperspectief: doen waar je hart ligt, waar je gelukkig van wordt en energie van krijgt.

Van vullen naar voeden - Vivian Svendsen

In deze inspiratiesessie leer je aan de hand van Vivian onder andere:

  • Hoe je je fitter kunt voelen;
  • Waar je energie van krijgt en waardoor je energie verliest;
  • Hoe je ervoor steviger in je schoenen kunt staan;
  • Dat alles energie is: wat je eet, met wie je omgaat en wat je denkt.

Vivian Svendsen is energetisch coach. Zij helpt mensen bewuster in het leven te staan door naar hun keuzes en overtuigingen kijken, door vragen te stellen en hen een spiegel voor te houden.

De juiste mindset - Irene Coopman

In deze inspiratiesessie gaan we aan de slag om jouw mindset weer in de goede richting te krijgen zodat je weer met vertrouwen de volgende stap kunt maken.

Irene Coopman is gecertificeerd vitaliteitscoach, stresscounselor, mental coach en trainer Hormoonfactor.

16:15 – 16:30 Pauze en yoga-appetizer

16:30 - 17.45 Workshops ronde 2

Aandacht voor jezelf - Mintwab Aliyou

In deze inspiratiesessie leer je hoe je op een natuurlijke wijze jezelf kunt ervaren. Dit gebeurt aan de hand van eenvoudige oefeningen, het beheersen van je ademhaling en het voelen van je lichamelijke gewaarwordingen. De oefeningen zorgen voor ontspanning, helderheid en ruimte in je hoofd, zoals je dat misschien nooit eerder hebt ervaren.

Deze ervaringen in aandacht voor jezelf kun je toepassen op de dingen die je wilt ondernemen, zonder te vechten tegen afleidingen en twijfels, en zonder dat je je schuldig voelt als je zoektocht niets oplevert. Regelmatig oefenen zorgt voor een sterke en soepele lichaamshouding én balans in je lichaam en je geest.

Groei in opmerkzaamheid en gelijkmoedigheid in je waarneming leidt tot meer concentratie, zelfkennis, helderheid, meer ontspanning en daardoor meer ruimte voor iets nieuws, creatiefs, en meer vreugde! Wat je in je zelf hebt, straal je ook uit.

Mintwab is gefascineerd door het effect van yoga op lichaam en geest. Zij geeft yogalessen in de Zaanstreek en omgeving met haar bedrijf Mayoga.

Luister naar je lichaam met haptonomie - Anja de Graaff

Het levende lichaam is veel meer dan een ding. In deze inspiratiesessie leer je meer te luisteren naar het fluisteren van je lijf, zodat het niet hoeft te schreeuwen. De ervaringen geven je een nieuwe kijk op jezelf en op de menselijke ontmoeting

Anja de Graaff is haptotherapeut, video-hometrainer en video-interactiebegeleider.

Je metabolisme en levensenergie - Nick van Ruiten

Nick studeerde geneeskunde, maar verlegde zijn aandacht van behandeling van klachten naar gezond leven. Hij pakt liever de oorzaak aan, dan het gevolg. Zorgen voor je energie is daarvoor belangrijk.

Nick geeft zijn visie op hoe energie en gezondheid samenhangen en hoe je je energie op peil brengt en houdt. Een goed energieniveau is noodzakelijk om de volgende stap te nemen, een nieuwe baan, een nieuwe passie, het waarmaken van je droom.

Nick is ondernemer en gepassioneerd voor gezondheid.

Info

  • Woensdagmiddag 5 juni 2019. Inloop 14:00, start 14:30, einde 17:45 uur.
  • Post Oost, Wijttenbachstraat 36hs, 1093 JC Amsterdam
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee ook gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Amsterdam: netwerkcafe.amsterdam@gmail.com, netwerkcafeamsterdam.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.