Netwerkcafé Amsterdam

Maandagmiddag 15 juli 2019 De Nieuwe Poort: Toon persoonlijk leiderschap!

Om je weg te vinden in de voortdurend veranderende wereld, is het belangrijk om houvast bij jezelf te zoeken in plaats van je te laten leiden door de waan van de dag.

Maar hoe geef je leiding aan jezelf en waar kan je beginnen? Wat in ieder geval helpt is dat je je vrij (gelukkig voelt), dat je voor jezelf op kunt komen en weet hoe je een goede eerste indruk kunt maken

Daarover gaat het maandag 15 juli bij Netwerkcafé Amsterdam in de Nieuwe Poort aan de Zuidas. Je krijgt weer allerlei ingrediënten die je helpen om de moed erin te houden, ook als het even lastig of ingewikkeld is. Lees hieronder wat je zoal kunt verwachten.

  • Maandagmiddag 15 juli 2019. Inloop 13:00, start 13:30, einde 17:00 uur.
  • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee met pin afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

De Nieuwe Poort is 2 minuten lopen van Station Amsterdam Zuid.

Betaald parkeren in de buurt is zeer duur.

Programma

13:00 – 13:30 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Maak hierbij gebruik van LinkedIn en leg nieuwe nuttige contacten. Neem dus je smartphone of tablet met Linkedin App mee om te netwerken.

13:30 – 13:35 Welkom

13:35 – 14:30 Persoonlijke leiderschap – Rozemarijn Dols

Persoonlijk leiderschap is de vaardigheid om jezelf te leiden en richting te geven. Dat klinkt als een mooi streven. Maar hoe doe je dat? Wat houdt het precies in? Het betekent dat je eigen regie neemt over je werk, carrière, persoonlijke ontwikkeling en leven. Door gebruik te maken van je kwaliteiten en talenten om je doelen te realiseren. En door je krachten en valkuilen te benutten om op een bewuste manier keuzes te maken. Zodat je minder wordt geleefd en kunt zijn wie je echt wilt zijn.

Rozemarijn Dols heeft na haar studie Sociale Psychologie verschillende opleidingen op het gebied van leiderschap, coaching, mediation en organisatieadvisering gevolgd.

In 2007 heeft zij Dols Consult opgericht. Dols-Consult levert inzicht, advies en training om de effectiviteit van organisaties, teams, managers en medewerkers te vergroten. Daarnaast richt Dols-Consult zich op het professionaliseren van trainers en coaches. Haar inzichten vanuit de arbeids- en organisatiepsychologie, sociale psychologie en psychoanalyse worden gecombineerd met no-nonsense en praktijkgerichte adviezen.

14:30 – 15:30 Workshops ronde 1

Werkgeluk, maar hoe dan? – Alex Slavenburg

Tijdens deze workshop ga je samen aan de slag om te ontdekken wat jou qua werk nu echt gelukkig maakt. Wat is jouw aanleg, wat zijn je talenten en welke elementen zorgen ervoor zorgen dat je in je werk gelukkiger wordt? En welke stappen kun je nemen om zelf goed te weten wat je kan en wat je wil?

Ook gaan we in op de betekenis die je geeft aan werk, ontdek je waar jij je voldoening uit kan halen en hebben we uiteraard samen ook plezier! De workshop geeft je handvatten om met nieuwe energie de toekomst tegemoet te gaan.

Alex Slavenburg van Happimotion is inspirator op het gebied van Werkgeluk en deelt zijn eigen ervaringen op het gebied van keuzes maken en benutten van eigen talenten. Bij zijn workshops geeft hij deelnemers op inspirerende en energieke wijze een beeld van de Wereld van Werkgeluk en de stappen die ze hierin zelf kunnen nemen.

De kracht van kleur voor een goede 1e indruk – Nanda Otten

Je krijgt geen tweede kans voor een 1e indruk. Het is daarom belangrijk dat de ander, bij een eerste ontmoeting ziet, wie jij bent. Je persoonlijke presentatie speelt daarbij een belangrijke rol. Tijdens deze workshop krijg je inzicht in de rol die kleur daarbij speelt. Je leert hoe je kleur en kleurcombinaties in je kleding kunt gebruiken om een passend beeld van jezelf neer te zetten. Een beeld dat past bij jouw kwaliteiten, bij je uiterlijke kenmerken en natuurlijk bij de gelegenheid.

Vragen die aan bod komen zijn o.a.: hoe formeel moet je naar een sollicitatiegesprek gaan, past een spijkerbroek daar bijvoorbeeld bij, en maakt de kleur van de spijkerbroek uit? Of welke kleuren passen bij mijn uiterlijk als ik mijzelf moet presenteren (bijvoorbeeld op een netwerkbijeenkomst)?

Nanda Otten is Imagoconsultant bij haar eigen bedrijf Kleur Uniek. Zij geeft kleur- en stijladviezen voor kleding, haar en make-up. Wanneer je kleding past bij je uiterlijk, je innerlijk en de gelegenheid (waar je naar toe gaat), kom je volledig tot je recht. Het vergroot je eigenwaarde, je zelfvertrouwen en de kansen die je in je leven krijgt.

Hoe kan ik meer voor mezelf opkomen? - Jolanda Dedert

Waar ligt jouw grens? Ben jij bewust van je gedachten, je gevoel en jouw lichamelijke reactie als iemand jouw grens overgaat? Wil je dit in een ongedwongen setting ervaren en de eerste stappen zetten om meer voor jezelf op te komen? Deze middag ga je aan de lijve ervaren wat er gebeurt in lichaam en geest. Je gaat oefenen met en voor elkaar En leert wat je anders kunt doen, in taal zowel verbaal als non-verbaal.

Jolanda Dedert is lichaams- en oplossingsgericht coach, gebruikt NLP en zoomt in op het energieniveau van persoon of team. In haar praktijk helpt ze mensen met leren nee zeggen. Een andere veel gehoorde hulpvraag is het voorkomen van een burn-out. Ze werkt daarnaast parttime als casemanager verzuim en begeleidt werkgevers en hun medewerkers in het proces rondom ziekteverzuim. Tevens heeft ze ruime leidinggevende ervaring opgedaan in de financiële dienstverlening.

15:30 – 16:00 Pauze en Netwerken

16:00 – 17:00 Workshops ronde 2

Omdenken naar ander werk – Letty Kamper

Ontdek wat je óók kunt doen met je talenten. Wat maakt jou Blij in werk, wat vind je Belangrijk, waar ben je Bekwaam in en wat zou je nog willen Bijleren. Met deze 4 B's gaan we samen onderzoeken welk werk bij jou past. Misschien wel héél ander werk dan je tot nog toe ooit hebt gedaan.

Letty Kamper begeleidt en ondersteunt werkzoekende vijftigplussers richting werk waarin eigen kracht en wensen goed tot hun recht komen.

Moed houden - Anne Pek

Als je langere tijd werkloos bent, kan het lastig zijn de moed erin te houden. Steeds afgewezen worden is immers naar. Hoe houd je desondanks een goed humeur en positief zelfbeeld, zodat je je zoektocht naar leuk werk vol vertrouwen kunt voortzetten? In deze presentatie geeft wetenschapsjournalist Anne Pek (zelf ook werkzoekend vijftigplusser) daarvoor tips en oefeningen, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek én persoonlijke ervaring.

Anne Pek was twaalf jaar redacteur bij Psychologie Magazine en heeft daar geleerd goede, ‘evidence based’ oefeningen en tips te onderscheiden van psychobabble.

De kracht van kleur voor een goede 1e indruk – Nanda Otten

Dit is een herhaling van de workshop in ronde 1.

17.00 Einde – Vervolg netwerken in de bar van De Nieuwe Poort

Info en aanmelden

  • Maandagmiddag 15 juli 2019. Inloop 13:00, start 13:30, einde 17:00 uur.
  • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee met pin afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar. De organisatie is in handen van vrijwilligers. Deelname is gratis. We stellen een bijdrage in de kosten op prijs.

Contact

Netwerkcafé Amsterdam: netwerkcafe.amsterdam@gmail.com, netwerkcafeamsterdam.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.