Netwerkcafé Amsterdam

Woensdagmiddag 6 november 2019 Post Oost: Talenten en capaciteiten

Heb je er wel eens over nagedacht om zelf ondernemer te worden. Of wil je weten wat jouw capaciteiten en persoonlijke talenten zijn? En hoe je die kunt inzetten voor een bedrijf of voor nieuw werk. We hebben een aantal uitstekende workshops met experts die je bij daarbij kunnen helpen.

De middag begint met een inleiding door rasondernemer Wendy Vrijburg – Boogerd. In de workshops daarna kun je vervolgens de diepte in.

Zie het programma hieronder.

  • Woensdagmiddag 6 november 2019. Inloop 14:00, start 14:30, einde 17:45 uur.
  • Post Oost, Wijttenbachstraat 36hs, 1093 JC Amsterdam
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee ook gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Post Oost is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf Station Muiderpoort is het 5 minuten lopen. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma

14:00 Inloop en netwerken

14:30 Welkom – Karin van Wijngaarden

14:35 Inleiding: Mijn ervaring als ondernemer - Wendy Vrijburg-Boogerd

12 Jaar geleden werd Wendy ondernemer. En bestiert nu vijf bedrijven waaronder een gastouderbureau, een coachingspraktijk en een schoonmaakbedrijf. Hoe ze dat heeft gedaan en welke uitdagingen zij daarbij tegenkwam, gaat zij in deze inleiding vertellen.

15:00 - 16:15 Workshops ronde 1

De kracht van je eigen macht – Wendy Vrijburg-Boogerd

De titel van deze workshop zegt al veel en tegelijkertijd heel weinig… Welke macht geeft jouw kracht? Heb je kracht genoeg om deze macht te grijpen?

Er komen vele vragen kijken bij het starten van een eigen bedrijf. Misschien heb je er al lange tijd van gedroomd of komt het nu op je pad. Het ondernemerschap. De vele facetten van het voeren van een bedrijf, de afwisseling en de verantwoordelijkheden; dit komt allemaal aan de orde binnen deze leuke, positieve en leerzame workshop. Word je bewust van jouw kwaliteiten en neem een beslissing, neem een standpunt in. Hak de knoop door en doe het goed!

Wendy Vrijburg – Boogerd is geboren in 1970 en is na een jarenlange administratieve baan haar hart gaan volgen. Opleidingen tot Life coach en veel vervolgopleidingen en cursussen zorgden ervoor dat zij een breed pallet van bedrijven en activiteiten kon opzetten. Zij zit nog vol van ideeën en creatieve plannen.

Opgeruimd in je kast, opgeruimd in je hoofd – Liliane Kwee Kate

Jarenlang gewerkt in een bedrijf en dan ben jij boventallig/overbodig. Tig-jaren kennis en ervaring en nog steeds niet uitverkoren om aan de slag te gaan. Herken jij dit?

Je hoofd zit vol met vragen, twijfels en onzekerheden. In de kast staan nog je vakliteratuur en werkkleding. Wat moet je ermee?

Opruimen zowel fysiek =in je kast, als opruimen psychisch = in je hoofd; valt niet altijd mee. Dierbare herinneringen aan spulletjes & werkschema’s, wanneer kan je ze wegdoen. Muizenissen in je hoofd, hoe kan je daar afscheid van nemen. In deze workshop wil ik graag dit met jullie bespreken. Welke methoden zijn er en werkt dit wel of niet? Ervaring en tips op deze onderwerpen met elkaar delen = motto van deze bijeenkomst.

Liliane Kwee Kate, heeft jarenlang gewerkt bij diverse organisaties. Van elk bedrijf heeft zij kennis en ervaringen opgedaan. Persoonlijk als dochter, moeder, echtgenote, vriendin, heeft Liliane het een en ander meegemaakt. Veel dingen bewaard en soms moet er echt opgeruimd worden.

Help! A robot stole my job – David Chislett

This workshop is in the English language!

Don’t panic, AI can’t replace your experience. Many people are scared that automation, AI and robots will make it impossible to find a job. However, what AI can do is more limited than you think. This presentation shows how experience, being able to cross reference and being creative will keep you employed long after AI has taken many jobs.

David Chislett is a writer, poet, musician and business trainer. He has spent his whole work life self-employed in the creative industries. He has recorded music, published books, started companies, launched careers, made films and TV and trained a lot of people.

16:15 – 16:30 Pauze

16:30 – 17:45 Workshops ronde 2

Ontdekking van je persoonlijke talenten binnen je werk – Francisca Schröer (tma.nl)

Mensen functioneren het best, komen zelf in actie en zijn het meest betrokken als ze werk doen dat in lijn ligt met hun talenten, capaciteiten en competenties.

Deze workshop is niet alleen bedoeld om informatie te vergaren over je talenten, de beleving is minstens zo belangrijk. We gaan actief aan de slag met werk- en spelvormen.

Je maakt kennis met de TMA Talent Game, waarmee je meer inzicht krijgt in je eigen talenten en die van anderen.

Zelfsturing en Persoonlijk leiderschap – Karin van Wijngaarden

Kennis van modellen die aan zelfsturing en persoonlijk leiderschap ten grondslag liggen kan de efficiency vergroten. In deze workshop gaat Karin met je aan de slag met zelfsturing en persoonlijk leiderschap, het belang ervan en hoe je je eigen situatie en je gewenste situatie in kaart kunt brengen.

Karin van Wijngaarden is vrijwilliger bij Werken voor Elkaar, team Amsterdam. Zij volgt een coachopleiding bij de Academie voor Coaching en Counseling.

De kracht van je eigen macht – Wendy Vrijburg-Boogerd

Dit is een herhaling van de workshop in ronde 1

Info en aanmelden

  • Woensdagmiddag 6 november 2019. Inloop 14:00, start 14:30, einde 17:45 uur.
  • Post Oost, Wijttenbachstraat 36hs, 1093 JC Amsterdam
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee ook gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Amsterdam: netwerkcafe.amsterdam@gmail.com, netwerkcafeamsterdam.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.