Netwerkcafé Amsterdam

Woensdag 6 februari: Samen staan we sterk!

Woensdagmiddag 6 februari 2019 wordt in Amsterdam Oost het tweede Netwerkcafé van 2019 gehouden. Samen staan we sterk! Hoe beter we elkaar kennen, hoe sterker we staan.

We hebben een passend programma bedacht. Hoe we elkaar kunnen helpen, grip op je geld, je eigen verhaal vertellen met je smartphone, wat haptonomie voor jou kan betekenen, hoe “vragen aan iemand anders” je kan helpen en een workshop waarin je kennis kunt maken met de aanpak van de Werkestafette.

  • Woensdagmiddag 6 februari 2019. Inloop 14:00, start 14:30, einde 17:45 uur.
  • Post Oost, Wijttenbachstraat 36hs, 1093 JC Amsterdam
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee ook gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Post Oost is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf Station Muiderpoort is het 5 minuten lopen. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma

14:00 Inloop en netwerken

14:30 uur Ken je buurman - Marc Kol

"Ken je buurman" is een oefening om kennis te maken met de andere deelnemers aan de bijeenkomst. In ongeveer 30 minuten leer je een collega werkzoekende kennen en portretteren". Tegelijk leer je iets over hoe uitdagend kleine veranderingen in gewoontes kunnen zijn.

15:15 - 16:30 Workshops ronde 1

Grip op je geld – Hester Aalberts

En opeens moet je met (veel) minder geld rondkomen. In deze workshop gaat Hester met jou en de andere deelnemers bekijken hoe je grip op je geld kunt krijgen. Hoe je je administratie het beste kunt indelen, en hoe je kunt snoeien in je uitgaven.

Hester Aalberts is als vijftigjarige alleenstaande moeder van twee pubers sinds vorig jaar na 26 jaar werken bij diverse filmdistributeurs, op zoek naar nieuw werk. Ze ontdekte dat het haar enorm helpt om een vaste dagindeling aan te houden met een slimme mix van activiteiten. Dat geeft haar zelfvertrouwen en energie en ze blijft sociaal aangehaakt.

Vragen maakt sterk – Neeltje van den Brandt (toneeltje.nl)

Het is niet voor iedereen gemakkelijk om hulp te vragen voor zichzelf. Daarom dit netwerkspel. Je laat anderen voor je werken en jij werkt weer voor anderen. Het is makkelijker dan je denkt.

Bedenk van tevoren jouw hulpvraag. Waar heb je behoefte aan om je bedrijf te laten groeien? Wat zoek je al heel lang? Wat heb je nodig? Naar wie ben je op zoek? Formuleer je vraag zo concreet mogelijk, in één zin. Hoe duidelijker je vraag, hoe groter de kans op antwoorden waar je iets aan hebt. Tip: neem voldoende visitekaartjes mee.

Neeltje van den Brand is actrice, presentator en gastvrouw! Haar bedrijf Toneeltje, acteren in de breedte, is interactief met humor en zelfspot. Onderhoudend, vermakelijk, gevat, adrem, zot en plezant.

Samen naar nieuw werk – Jacqueline Kroese en Jef van Niel

In deze workshop gaan we elkaar een handje helpen om op ideeën te komen voor nieuw werk. Bovendien geven we elkaar een opstapje om op gesprek te gaan bij bedrijven waar ze dat werk doen. We doen dit volgens een beproefde aanpak die we ook toepassen in de Werkestafette. De Werkestafette is een motiverend en praktisch programma om elkaar op weg te helpen naar nieuw werk. Twee derde van de deelnemers heeft binnen een half jaar betaald werk. In deze workshop laten Jacqueline en Jef je ervaren hoe het er bij een Werkestafette aan toe gaat en ze vertellen over hun eigen ervaringen als coach en deelnemer van de Werkestafette. Je kunt je na afloop meteen aanmelden voor de volgende Werkestafette, die begin maart start.

16:30 – 16:45 Pauze

16:45 - 17.45 Workshop ronde 2

Film je verhaal - Liesbet Zikkenheimer

In deze workshop voor beginners met filmen laat Liesbet Zikkenheimer zien hoe je met je smartphone zelf flitsende filmpjes kunt maken. Een filmpje is de manier om jezelf in levenden lijve laten zien en dus de ideale manier om je zelf te presenteren. Veel presentaties zijn vlogs, maar het kan spannender. Om je te laten ervaren, dat iedereen aantrekkelijke filmpjes kan maken gaat Liesbet tot slot met alle deelnemers praktisch live aan de slag in misschien wel het leukste deel van de workshop.

Liesbet reist het liefst filmend Nederland en de wereld rond. Filmen met de smartphone is haar nieuwe motto.

Neem je smartphone en oordopjes mee – die heb je nodig! En als je echt aan de slag wilt gaan, installeer dan van tevoren de app Quik op je telefoon.

De rol van het onbewuste bij het vinden van werk - Alexandra van Smoorenburg

‘Ik solliciteer me gek, tegen beter weten in’, zegt Felicia, een voormalig pedagogisch begeleider van 61 jaar met een dijk aan ervaring. Ze wil nog wàt graag werken. Voor het geld, maar ook omdat ze voor haar gevoel nog zoveel te bieden heeft. Maar of dat nog gaat lukken? Ze twijfelt eraan.

In de workshop bespreken we de functie van het onbewuste bij het bereiken van onze doelstellingen. Vaak spelen er op de achtergrond conflicterende onbewuste programmeringen, waardoor we allerlei weerstanden ervaren en onnodige zijpaden bewandelen. Maar daar valt gelukkig wat tegen te doen…

Alexandra van Smoorenburg werkt al jaren als ‘conflictbevrijder’ in de Zorg en Welzijnssector en leidt daarnaast coaches, vertrouwenspersonen en geestelijk verzorgers op tot transformatief conflictcoach. Ze is een expert op het gebied van zelfsturing onder lastige omstandigheden, zoals bij conflict of ziekte, en ontwikkelde daartoe een eigen coachingmethode, de Vrijplaatsmethode. Ze schrijft al jaren over omgaan met psychosociale arbeidsbelasting en runt behalve haar re-integratiebureau De Vrijplaatscoach met veel plezier het vrijwilligersproject Vrijplaats Amsterdam / Conflicthulp Minima.

Kom in je kracht met haptonomie – Anja de Graaff (haptonomie)

Deze workshop “Kom in je kracht met haptonomie” vergroot je kennis van je vermogens en hoe je deze het beste uit jezelf kunt halen. De ervaringsoefeningen en aangedragen kennis kunnen je een nieuwe kijk op jezelf en op menselijk ontmoetingen geven. (zowel werk als privé). Met deze workshop kun je een eerste stap zetten om met beide benen op de grond te staan en zelfbewust aan de slag te gaan.

Info en aanmelden

  • Woensdagmiddag 6 februari 2019. Inloop 14:00, start 14:30, einde 17:45 uur.
  • Post Oost, Wijttenbachstraat 36hs, 1093 JC Amsterdam
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee ook gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Klik hier om je meteen aan te melden. Vol = vol!

Contact

Netwerkcafé Amsterdam: netwerkcafe.amsterdam@gmail.com, netwerkcafeamsterdam.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.