Netwerkcafé Amsterdam

Ontmoet elkaar en ken je draagvlak

Netwerkcafé Amsterdam, maandag 15 juni 2020 13:00-16:00

Uit onderzoek blijkt dat vijftigplussers voornamelijk door te netwerken nieuw werk vinden. Daarbij is het met name in deze fase van ‘open-up’, waarbij het leven zich geleidelijk weer voor ons ontvouwt, belangrijk te weten hoe jouw eigen draagkracht ervoor staat. Hoeveel reserve heb je en hoe is de balans tussen jouw draagkracht en draaglast?

Na maanden met uitsluitend digitale workshops en ontmoetingen via Netwerkcafé Online, gaan we nu langzaam over tot de herstart van de reguliere Netwerkcafés op locatie. Dit is de eerste in Amsterdam, met ruimte voor 30 deelnemers in de Nieuwe Poort.

De Nieuwe Poort is 2 minuten lopen van Station Amsterdam Zuid.

Betaald parkeren in de buurt is zeer duur.

Programma

13:00–13:30 Inloop en netwerken met LinkedIn op je telefoon

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen op 1,5 m afstand. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Maak hierbij gebruik van LinkedIn en leg nieuwe nuttige contacten. Neem dus je smartphone of tablet met LinkedIn-app mee om te netwerken.

13:30–14:30 Workshop: In 1.2.3 stappen naar een succesvol netwerkgesprek- Gert-Jan van Büseck

Netwerken, hoe ingewikkeld kan het zijn? Een bijeenkomst, een kopje koffie, een hand, even voorstellen, een aardig woord en verbinden op LinkedIn. Toch? Je netwerk is virtueel weliswaar gegroeid, maar gaat het ook iets opleveren? In 'In 1.2.3. stappen naar een succesvol netwerkgesprek' onderzoeken we eerst wat netwerken inhoudt en daarna gaan deelnemers actief met elkaar aan de slag.

Houd rekening met vrolijke momenten, verrassende ontmoetingen, waardevolle kennismakingen en leer op een andere manier naar jezelf kijken!

Gert-Jan van Büseck leerde in account- en salesmanagement functies bij gerenommeerde bedrijven het belang van netwerken. Enthousiast, energiek en met een vleugje humor deelt hij graag zijn kennis en ervaring met als doel anderen het plezier, het belang en de waarde van netwerken mee te geven.

14:30–15:00 Pauze

15:00–16:00 Workshop: Draagkracht - Cornelia Biermans

In deze coronatijd kan het best lastig zijn om positief te blijven en te blijven solliciteren. Het onderwerp van deze workshop is dan ook hoe je persoonlijk omgaat met situaties waar je nauwelijks invloed op lijkt te hebben. Cornelia geeft eerst een korte uitleg van het begrip draagkracht. Ze laat je daarna kennis maken met:

  • je persoonlijk draagkracht,
  • je draagkracht bij stress, angst of onzekerheid,
  • je bestendigheid en hoe je dit verder kan ontwikkelen.

Je gaat aan de slag met vragen als wat heb ik tot heden allemaal meegemaakt, hoe ben ik daarmee omgegaan, wat werkte wel en wat niet, wat zou ik anders kunnen doen en wat wil ik verder ontwikkelen. Hierbij nodigt Cornelia je uit om samen met haar te onderzoeken hoe jouw draagkracht zich heeft ontwikkeld en geeft ze praktische tips die je mee kunt nemen in je dagelijks leven. Na afronding van de workshop heb je meer zicht op je draagkracht.

Cornelia Biermans zette via functies als verpleegkundige en hoofdverpleegkundige haar carrière van voort in een directiefunctie in de gezondheidszorg. Vervolgens als docent in het HBO en als beleidsfunctionaris bij de Overheid. Hierbij ontstond haar interesse in de begeleiding van mensen die vastliepen in hun werk. Van daaruit volgde ze de studie post HBO studie supervisor en een Master Begeleidingskunde.

Info en aanmelden

  • Maandagmiddag 15 juni 2020. Inloop 13:00, start 13:30, einde 16:00 uur.
  • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam. Goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer, betaald parkeren in de omgeving is kostbaar.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee met PIN afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Amsterdam: netwerkcafe.amsterdam@gmail.com, netwerkcafeamsterdam.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.