Netwerkcafé Amsterdam

Woensdagmiddag 8 januari 2020 Netwerkcafé Amsterdam: Omdenken met effect

De arbeidsmarkt is niet meer wat hij was. Brieven schrijven en afwachten of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek gaat je als werkzoekende vijftigplusser niet helpen. Je moet het anders aanpakken, je moet omdenken! Begin bij wat jij wilt, kunt en nog bij wilt leren en kies daar je werk bij. Of begin zelf een bedrijf.

Hoe je dat doet, daarmee helpen we je met workshops over een eigen bedrijf beginnen, jezelf presenteren, het verhaal achter je CV, hoe je kunt omdenken naar ander werk, leefstijlverandering en benutten van conflicten.

  • Woensdagmiddag 8 januari 2020. Inloop 14:00, start 14:30, einde 17:45 uur.
  • Post Oost, Wijttenbachstraat 36hs, 1093 JC Amsterdam
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee ook gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Post Oost is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf Station Muiderpoort is het 5 minuten lopen. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma

14:00 Inloop en netwerken

14:30 Welkom

14:35 - 15:00 Inleiding: Een eigen bedrijf beginnen, is dat wat voor mij? – Marc Kol (Arckus)

Toen Marc Kol vertelde dat hij met een eigen bedrijf begon, vonden veel mensen dat dapper. Misschien kon het tegenvallen of zelfs verkeerd aflopen. Maar hij had meer twijfels gekregen bij het solliciteren dan hem lief was en had juist daarvan het gevoel dat het verkeerd kon aflopen.

Enthousiast begonnen in januari 2019. Dat enthousiasme was nodig, want makkelijk was het niet en het eerste jaar zat vol tegenvallers. Maar ook een paar mooie successen.

15:00 - 16:15 Workshops ronde 1

Jezelf presenteren – Sara Bruinsma (Sara Traint)

Jezelf presenteren (spreken in het openbaar) is boven alles een fysieke aangelegenheid. Voordat we in de INHOUD duiken is het goed om stil te staan bij de BEWEGING van presenteren.

Als eerste de beweging van binnen naar buiten. Hoe kun je bij jezelf blijven? In contact met je eigen noodzaak en missie? Tegelijkertijd de beweging naar buiten, de ander raken, contact maken vanuit gelijkwaardigheid en nieuwsgierigheid.

En als je daar dan staat, jezelf heb toegestaan om podium te pakken: Hoe begin je? Waar laat je je handen? Hoe ga je om met hoge adem en andere effecten van spanning? Na deze workshop weet je hoe je letterlijk meer ruimte kunt innemen en tegelijkertijd kunt levelen met je publiek.

Sara Bruinsma was vaste presentator van Vrij-Spel, een knus toets-podium voor professionele podiumkunstenaars. Nu is zij vaak dagvoorzitter, geeft ze trainingen en interactieve lezingen. Haar motto: de liefde voor spreken in het openbaar overbrengen op anderen.

Omdenken naar ander werk – Erik Lambooy (Werken voor Elkaar)

Ontdek wat je óók kunt doen met je talenten. Wat maakt jou Blij in een baan, wat vind je Belangrijk, waar ben je Bekwaam in en wat zou je nog willen Bijleren. Met deze 4 B's gaan we samen op zoektocht welk werk bij jou past.

In deze interactieve workshop ga je andere kanten van jezelf ontdekken voor nieuw werk. Misschien wel héél ander werk dan je tot nog toe ooit hebt gedaan.

Erik Lambooy is medeoprichter van Werken voor Elkaar en altijd bereid werkzoekers op nieuwe manieren te begeleiden naar nieuw werk.

Werken met de business canvas methode om je ondernemingsplan vorm te geven – Marc Kol (Arckus)

De meeste mensen die ergens succes mee bereiken hebben dat planmatig aangepakt. De rest heeft gewoon geluk. En ook om een bedrijf te beginnen helpt een planmatige aanpak. “Business canvass” is een voorbeeld van een dergelijke planmatige aanpak en wordt heel veel gebruikt door startende ondernemers om hun ideeën uit te werken, te toetsen en aan te scherpen. In de workshop gaan we werken met die methode om jezelf en soms ook elkaar uit te dagen. Van deze workshop zul je het meeste plezier en effect hebben als je zelf met ondernemersplannen rondloopt, maar die je nog niet hebt uitgewerkt. Als je dat niet hebt, maar je bent wel heel nieuwsgierig ben je ook van harte welkom.

Marc Kol begon in januari 2019 (na een lange internationale carrière) zijn eigen bedrijf Arckus: B2B verkoopgroei.

16:15 – 16:30 Pauze

16:30 – 17:45 Workshops ronde 2

Benut je conflict – Alexandra van Smoorenburg (De Vrijplaatscoach)

Conflicten zijn niet leuk. Vandaar dat de meesten van ons er liever in een boogje omheen lopen. Maar dat kan heel onhandig uitpakken. Vooral voor jezelf. In deze workshop wat insights en tips om een conflict te benutten. En mocht er nog tijd over zijn: een kleine reflectieoefening.

Alexandra van Smoorenburg begeleid sinds 20 jaar professionals met dreigende uitval na een conflict of arbeidsbelasting. Tegenwoordig noemt zij zichzelf ‘een conflictbevrijder’. Daartoe ontwikkelde zij een eigen methode: de Vrijplaatsmethode.

Omdenken en veranderen van leefstijl – Henna Charry

De workshop zal gaan over het omdenken en veranderen van leefstijl door middel van voeding beweging en ontspanning. Tijdens deze workshop zal het onderdeel mentaal welzijn toegelicht worden. Hoe kun je door het omdenken en het veranderen van je denkpatronen mentaal versterkt worden.

Henna Charry heeft op basis van persoonlijke ervaringen een programma opgesteld om mensen weer op de been te helpen door middel van "omdenken". Om weer in eigen kracht te kunnen staan niet alleen fysiek.

Ontdek jouw eigen verhaal – Erik Lambooy (Werken voor Elkaar)

"Vertel eens iets over jezelf", dat is wel zo'n beetje de meest gestelde vraag tijdens een netwerk- of sollicitatiegesprek. Hoe vaak antwoord jij op zo'n vraag met een verhaal over je vorige werk of een opsomming van je kwaliteiten en ervaring? Maar de vraagsteller wil eigenlijk weten wie je bént, niet wat je kunt. De vraag is een uitnodiging om te laten zien dat jij een leuke nieuwe collega kunt zijn, of dat jij iemand bent waar hij zich via zijn netwerk wel voor wil inzetten.

In deze workshop ga je ontdekken hoe je een krachtig verhaal kunt neerzetten dat echt iets persoonlijks van jou laat zien. Iedereen, ook jij, heeft die verhalen al in zijn hoofd. Het gaat erom om ze tevoorschijn te halen. Dat ga je doen in deze workshop. En je ontdekt ook hoe je dit soort verhalen altijd kunt inzetten in netwerkgesprekken en bij sollicaties, in je CV en bij je LinkedIn-profiel.

Erik Lambooy is mede-oprichter van Werken voor Elkaar en ervaringsdeskundige in het ontdekken van zijn eigen verhalen.

Info en aanmelden

  • Woensdagmiddag 8 januari 2020. Inloop 14:00, start 14:30, einde 17:45 uur.
  • Post Oost, Wijttenbachstraat 36hs, 1093 JC Amsterdam
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee ook gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Amsterdam: netwerkcafe.amsterdam@gmail.com, netwerkcafeamsterdam.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.