Netwerkcafé Amsterdam

Woensdagmiddag 4 december 2019 Netwerkcafé Amsterdam: Netwerken, wat heb je er voor nodig?

We weten allemaal dat netwerken de beste manier is om nieuw werk te vinden. Maar hoe doe je dat nou? En hoe zorg je dat jezelf onderscheidend en opmerkelijk presenteert in je netwerk? Waar ga je de energie vandaan halen vol te houden? En hoe leer je om ook echt in actie te komen?

Al deze dingen kun je leren in een aantal uitstekende workshops op woensdagmiddag 4 december. De middag begint met mooi verhaal van Cisca Bakker over haar loopbaanswitch.

  • Woensdagmiddag 4 december 2019. Inloop 14:00, start 14:30, einde 17:45 uur.
  • Post Oost, Wijttenbachstraat 36hs, 1093 JC Amsterdam
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee ook gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Post Oost is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf Station Muiderpoort is het 5 minuten lopen. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma

14:00 Inloop en netwerken

14:30 Welkom

14:35 - 15:00 Inleiding: Mijn ontwikkeling naar trainer/coach - Cisca Bakker

In 2016 zegde Cisca Bakker haar baan op om voor zichzelf te beginnen. Na een interim opdracht bij een woningcorporatie besloot zij om zich te ontwikkelen als trainer en coach. Hoe zij dat heeft gedaan verteld Cisca in deze inleiding.

15:00 - 16:15 Workshops ronde 1

Vergroot en gebruik jouw netwerk! - Cisca Bakker (Advies & Zooo)

Tijdens de workshop krijgen je inzicht in je bestaande netwerk en hoe je dat nu inzet. Je krijgt tips hoe anderen dat doen en je leert hoe je je netwerk vergroot en voor je laat werken. Het is een interactieve workshop. Je leert ook hoe je de beste hulpvraag stelt.

Cisca Bakker heeft ruim 20 jaar gewerkt in de operationele en staffuncties van woningcorporaties. In 2016 heeft zij haar baan opgezegd om voor zichzelf te gaan beginnen. Na een eerste klus bij een woningcorporatie gooide zij het roer om en werd trainer/coach.

Personal Branding – Helmi Geeve (Reproer en The Brand Me)

Kennismaken met personal branding. Waarom is personal branding belangrijk? Wat heb je eraan? Waarom zou je een merk maken van jezelf? Hoe bouw je een personal brand? Wat heb je daar voor nodig?

Bij personal branding gaat het om jezelf onderscheidend en opmerkelijk te presenteren. De profilering van jezelf in een context van werk. Of waar je je dan ook wilt laten zien. Het gaat erom dat je gericht kunt vertellen WAT je doet, WAAROM je het doet en wat jou BIJZONDER maakt in je werk als professional of in wie je bent.

Bij de workshop van vandaag gaan we in op 4 belangrijke onderdelen van personal branding:

  • Je persoonlijkheid, wie ben je zelf en wie ben je als professional?
  • Je purpose, waar sta je voor en waar ga je voor als professional? Wat wil je bereiken?
  • Je presentatie als professional, wat laat je zien van jezelf als professional? Wat is je verhaal?
  • Je pitch! Hoe vertel jij met impact je verhaal in een elevator pitch vorm?

Helmi Geeve werkte jarenlang als marketing- en communicatiedirecteur bij uiteenlopende organisaties. Inmiddels is Helmi gespecialiseerd in crisis- en reputatiemanagement en personal branding. Haar kracht zit in strategisch nadenken, de regie nemen en niets aan het toeval overlaten. Haar missie is: de beste versie van organisaties en personen naar boven halen!

Energiebalans – Kim de Vries (Kim Personal Trainer)

Kim de Vries neemt je mee in de ‘complexe’ wereld van voeding en training, om te laten zien dat het helemaal niet zo complex is. Wat is energiebalans? Waarom is cardio niet handig als je wilt afvallen? Hoe val je af, terwijl je wel elke dag chocola kan eten? Met interactieve poll’s, vragenronde en oefeningen on the spot!

Kim de Vries is een doorzetter, nuchter met een scheut spiritualiteit, lekker gek, extraverte introvert, hoogsensitief, beter aan het worden in keuzes maken, liever moe dan lui, moeder van 2 dochters, gek op motorrijden en probeert regelmatig te mediteren. Haar missie is zoveel mogelijk mensen met beweging een sterk lijf en nog sterkere mindset mee te geven.

16:15 – 16:30 Pauze

16:30 – 17:45 Workshops ronde 2

Het kan wél – Erik Lambooy (Werken voor Elkaar)

“Dat heb ik nog nooit gedaan … dus ik denk dat ik het wel kan!” Deze uitspraak van Pipi Langkous ken je vast. Het is een uitnodiging om vol vertrouwen aan iets nieuws te beginnen. Om alle gedachten die in je opkomen waarom iets níet kan, even te parkeren. Om het gewoon te gaan dóen. Zo kom je erachter wat wél kan.

In deze workshop ga je in één uur jouw ideale workshop-programma bedenken én regelen. Onmogelijk? Ontdek zelf hoe het kan. En doe wat je ook moet doen om aan werk te komen: bedenken wat je nodig hebt, uitzoeken wie je daarbij kan helpen, brutaal zijn en vragen! Je gaat aan de slag volgens de beproefde methode van Werken voor Elkaar.

De workshop wordt ondersteund door ervaringsdeskundigen van Werken voor Elkaar die volgens deze methode elke maand weer zorgen voor een interessant en waardevol Netwerkcafé voor mede-werkzoekers.

Erik Lambooy is mede-oprichter van Werken voor Elkaar en programmamaker van de Werkestafette, een intensief programma waarin mensen zeven week lang elkaar helpen op weg naar werk.

Vergroot en gebruik jouw netwerk! - Cisca Bakker (Advies & Zooo)

Dit is een herhaling van de workshop in ronde 1

Personal Branding – Helmi Geeve (Reproer en The Brand Me)

Dit is een herhaling van de workshop in ronde 1

Info en aanmelden

  • Woensdagmiddag 4 december 2019. Inloop 14:00, start 14:30, einde 17:45 uur.
  • Post Oost, Wijttenbachstraat 36hs, 1093 JC Amsterdam
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee ook gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Amsterdam: netwerkcafe.amsterdam@gmail.com, netwerkcafeamsterdam.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.