Netwerkcafé Amsterdam

Woensdagmiddag 4 maart 2020 Netwerkcafé Amsterdam: Laat positiviteit voor je werken

Ben je verdrietig of boos dat je geen werk hebt? Misschien is het de moeite waard om te proberen door kleine veranderingen je leven meer door een roze bril te gaan zien. Elke positieve verandering is er één die je dichterbij een nieuwe baan brengt. Positief zijn maakt aantrekkelijk en werkt.

Hoe je dat voor jou kunt laten werken, leer je deze maand in zes workshops bij Netwerkcafé Amsterdam.

  • Woensdagmiddag 4 maart 2020. Inloop 14:00, start 14:30, einde 17:45 uur.
  • Post Oost, Wijttenbachstraat 36hs, 1093 JC Amsterdam
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee ook gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Post Oost is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf Station Muiderpoort is het 5 minuten lopen. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma

14:00 Inloop en netwerken

Leer tijdens de inloop alvast mensen kennen en ga je thuis voelen.

14:35 - 15:00 Inleiding: Laat positiviteit voor je werken – Cindy Pielstroom (Connecting People)

Cindy Pielstroom is creatief directeur van Connecting People en de drijvende kracht achter Globalicious. Globalicious laat zien dat iedereen een bijdrage kan leveren aan de oplossing van honger en armoede in de wereld en kan helpen om klimaatverandering tegen te gaan. Positief blijven en geloven in eigen kunnen en creativiteit zijn daarvoor dagelijks nodig.

Je kent Cindy Pielstroom misschien nog van televisie. Ze werkte bij Rad van Fortuin en was omroepster en presentatrice bij Veronica. Cindy startte toen haar bedrijf Connecting People.

15:00 - 16:15 Workshops ronde 1

Baanbrekend denken – Hoe positiviteit je verder brengt –Cindy Pielstroom (Connecting People)

Vanuit haar eigen ervaring vertelt Cindy over de periode na haar vertrek bij TV. Zij was toen een beetje boos op de wereld. Na drie maanden tot laat in de ochtend in bed te hebben gelegen, bedacht zij ‘Hé, kom op! Je doet nog veel meer mooie dingen!’.

Vanaf dat moment zette zij haar schouders onder Connecting People van waaruit Globalicious onstond. In Connecting People kon Cindy al haar vaardigheden kwijt en ging het balletje weer rollen. In deze workshop laat ze je ervaren hoe je zelf barrières kunt doorbreken vanuit positiviteit en door baanbrekend te denken.

Cindy Pielstroom is creatief directeur van Connecting People en de drijvende kracht achter Globalicious.

Body Language – Versterk je houding en verbeter je uitstraling – Ilitso Veldwachter (Interactive Learning Institute)

Inzicht in jouw non-verbale gedrag maakt je zelfverzekerder en versterkt jouw indruk op anderen. Als je lichaamstaal kunt lezen, vergroot dit jouw inlevingsvermogen. Je voelt hierdoor beter aan wat de beste manier is om te reageren in een situatie. Leer body language om doelgericht te communiceren.

Naast trainer is Ilitso Veldwachter vooral familieman. Na een aantal functies als teamleider ontdekte hij al gauw dat zijn passie ligt in het verder helpen ontwikkelen van mensen. Zijn loopbaan als trainer begon bij de ING, tegenwoordig is hij zelfstandig ondernemer. Zijn trainingen kenmerken zich door hoge mate van interactiviteit, spontaniteit en voldoende ruimte om jezelf te kunnen zijn.

Van lijden naar leiden – Hoe je verder komt als het tegenzit – Nico Brouwer (Werken voor Elkaar)

Wat gebeurt er als je je baan verliest? Wie of wat houdt je op de been? Buren, ex-collega’s of instanties? Deze workshop gaat over omgaan met ongeluk en lijden. Bron van inspiratie is de Joodse psychiater Victor Frankl. Hij heeft Auschwitz overleefd en hij wijst de weg om van lijden naar leiden te gaan.

Omstandigheden zijn niet te veranderen, wel de manier waarop je daarmee omgaat. Nico Brouwer vertelt hoe de lessen van Victor Frankl hemzelf helpen op zijn zoektocht naar een zinvol werk en leven.

Nico Brouwer houdt zich als theoloog bezig met zingeving. Hij heroriënteert zich op dit moment op zijn loopbaan en helpt mee om Netwerkcafé Amsterdam te organiseren.

16:15 – 16:30 Pauze

16:30 – 17:45 Workshops ronde 2

Durven door spel – Ontdek het geheim van ‘ja’ zeggen Eri Schoemaker (Werken voor Elkaar)

Samenwerken en netwerken gaat over elkaar versterken, meebewegen en voortbouwen op wat de ander aanreikt, over meespelen in plaats van tegenspelen. Dat kun je leren.

Aan de hand van theatersport-oefeningen laat Eri Schoemaker je ondervinden hoe leuk het is om te improviseren en om mee te bewegen met een medespeler. Theatersport is een kwestie van ‘ja’ zeggen tegen situaties die zich voordoen. Ontdek dat je dat kunt en welk plezier dat jezelf en anderen geeft.

Eri Schoemaker is juridisch adviseur en interim manager. Ze heeft een passie voor schrijven en toneelspelen. Na een cursus theatersport bij Crea heeft zij in werkverband bij verschillende gelegenheden succesvol spelvormen ingezet om mensen beter en met zelfvertrouwen verbinding te laten maken en samen te laten werken.

De eerste indruk – Laat je presentatie en uitstraling voor je werken – Caroline Beerman (Het Presentatieatelier)

Bij deze workshop vertelt Caroline Beerman over de eerste indruk: wat is het, waardoor wordt hij bepaald en welke rol speelt kleding hierin. Vervolgens gaat ze met ons aan de slag met hoe je die eerste indruk kunt beïnvloeden. Zij neemt je mee in de wereld van kleuren, vormen, stoffen, materialen en kledingstijlen en laat je zien hoe je deze kunt gebruiken om je verhaal te vertellen en je doelen te bereiken. Je doet met zekerheid inzichten op die je helpen om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten of als ondernemer succesvol te zijn.

Caroline helpt anderen richting geven om succesvol te zijn in hun leven en werk. In haar Presentatieatelier helpt zij mensen met hun persoonlijke presentatie en uitstraling, zodat deze past bij wie ze zijn, bij hun rollen en hun doelen.

Voorwaarts, Rust! – Hoe ontspanning jou helpt om de juiste stappen te zetten – Miriam Küsters (Meer Consultancy)

Spelenderwijs naar werk. Dan moet je goed weten wat bij jou past, zodat je gerichte stappen kan nemen. In deze workshop leer je om een stap terug te doen in de alledaagse hectiek. Hoe je ruimte maakt voor focus, plezier en positieve energie. Je ervaart hoe je je creatieve brein kunt activeren en stress kunt reduceren. Vanuit rust ga je voorwaarts naar die leuke nieuwe uitdaging!

Miriam werkt als interim-manager. Naast haar werk als manager is Miriam ook gecertificeerd coach en begeleidt ze mensen op persoonlijk vlak. Haar doel: blijvende groei realiseren voor organisaties en mensen.

Info en aanmelden

  • Woensdagmiddag 4 maart 2020. Inloop 14:00, start 14:30, einde 17:45 uur.
  • Post Oost, Wijttenbachstraat 36hs, 1093 JC Amsterdam
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee ook gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Amsterdam: netwerkcafe.amsterdam@gmail.com, netwerkcafeamsterdam.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.