Netwerkcafé Amsterdam

Woensdagmiddag 5 februari 2020 Netwerkcafé Amsterdam: Jouw verhaal is de moeite waard

Iedereen heeft een verhaal! Gelukkig is de mens van nature nieuwsgierig, niet alleen naar andere mensen, maar ook naar de wereld om zich heen.

Wil jij iets ondernemen? Contact maken met anderen? Jezelf op de kaart zetten? Je leefstijl verbeteren? Vertel je eigen verhaal en luister naar het verhaal van de ander! Ieder verhaal is uniek en de moeite waard om verteld en gehoord te worden.

Kom naar het Netwerkcafé op 5 februari, vertel, luister, leer en doe mee!

Ondersteun je verhaal door een persoonlijke profielfoto te laten maken door professioneel fotograaf Willem van Gent.

  • Woensdagmiddag 5 februari 2020. Inloop 14:00, start 14:30, einde 17:45 uur.
  • Post Oost, Wijttenbachstraat 36hs, 1093 JC Amsterdam
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee ook gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Post Oost is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf Station Muiderpoort is het 5 minuten lopen. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma

14:00 - 17:45 Professioneel en persoonlijk in beeld – Willem van Gent

Met een persoonlijke uitstraling krijgt jouw verhaal op je LinkedIn-pagina, je cv of je website nog meer zeggingskracht. Je kunt de hele middag terecht bij professioneel fotograaf Willem van Gent. Zijn missie is het om jouw kans op werk te vergroten door je goed in beeld te brengen. Er is beperkt plaats, dus meldt je snel aan.

14:00 Inloop en netwerken

14:30 Welkom

14:35 - 15:00 Inleiding: Kunst van het storytelling – Laurent Staartjes

Aansprekende verhalen blijven mensen bij. Dat maakt het makkelijker een boodschap over te brengen, een nieuwe baan te zoeken of betekenis te vinden in bestaand werk.

Een goed verhaal is belangrijk om ergens binnen te komen en zorgt dat je opvalt in de massa! De kunst van storytelling helpt om jezelf te promoten, zonder je anders voor te hoeven doen dan je bent.

15:00 - 16:15 Workshops ronde 1

Storytelling - Droge feiten omtoveren in een spannend verhaal – Laurent Staartjes

Aansprekende verhalen blijven mensen bij en zorgen dat je opvalt in de massa. Verhalen zorgen voor verandering.

Hoe kun je met behulp van eenvoudige oefeningen zelf een aansprekend verhaal vertellen?

Laurent Staartjes is freelance beleidsadviseur en lokaal politicus. Hij is een ervaren verhalenverteller en helpt (zelfstandige) professionals bij het overtuigend overbrengen van hun boodschap.

ZZP Mokum Ondernemerschap - Michiel Ypenburg (ZZP Mokum)

Wil je ZZP’er worden, dan komt er van alles op je af, bijvoorbeeld verzekeringen, financiën, marketing, klanten werving en wetgeving. Daarom is het leuk en nuttig om uit te vinden hoe andere ZZP’ers dingen aanpakken. Samen weet je altijd meer.

Michiel vertelt in deze workshop meer over de verschillende verzekeringen voor een ondernemer. Daarnaast geeft hij ondernemerstips en toont het platform van ZZP Mokum. Dit geeft de mogelijkheden om zzp'ers te ontmoeten en de onderling banden met elkaar te versterken.

Michiel Ypenburg is bestuurslid van ZZP Mokum en mede-oprichter van Verzekeringen24, on-line adviesbureau, die (startende) ondernemers helpt met het afdekken van risico’s die bij het ondernemen horen.

Zet jezelf op de kaart – Ray Edgar (ImPower)

In deze workshop zet je jezelf letterlijk op de kaart. Waar ben je nu? Wat is je doel? Hoe kom je daar?

Deze reis gaan je samen maken en het doel is om jouw belemmeringen, successen, uitdagingen en ontwikkelingen in kaart te brengen. Dit verschaft je inzicht in mogelijke routes om jouw doelstelling succesvol te bereiken.

Ray Edgar is peercoach bij ImPower. Hij gebruikt zijn eigen verhaal om jou als deelnemer op weg te helpen.

16:15 – 16:30 Pauze

16:30 – 17:45 Workshops ronde 2

Dichter bij elkaar - Gökhan Aksoy (Huis der Letteren)

Ontdek dat je op een heel andere manier met woorden kunt omgaan dan je dagelijks gewend bent. Zo ervaar je meteen de werkelijkheid om je heen anders. Je gaat spelen met taal en daardoor openheid voelen, ruimte en verbinding maken. Een prikkelende, ongebruikelijke en verrijkende workshop die je vrijer naar buiten laat gaan dan je binnenkwam.

Gökhan Aksoy is dichter. Buurtdichter, welzijnsdichter, voormalig stadsdeeldichter. Hij verstaat de kunst om met poëzie mensen te betoveren, ontroeren en aan het lachen brengen om boven de alledaagse chaos uit te stijgen.

Leefstijl en gezondheid - Caroline van der Meer

Eten, drinken, bewegen en slapen. Al deze dingen kunnen van invloed zijn op je gezondheid en hoe je je voelt. Caroline neemt je mee in een verhaal over de wereld van gezondheid en leefstijl. Wat is gezondheid, waardoor wordt deze beïnvloed en hoe kun je door veranderingen in je leefstijl en voeding beter in het leven te komen te staan op alle vlakken.

Caroline van der Meer werkt als praktijkverpleegkundige bij een huisartsenpraktijk en is daar verantwoordelijk voor de preventieve en medische zorg aan mensen met diabetes, hart en vaatziekten en ouderen

ZZP Mokum Ondernemerschap - Michiel Ypenburg (ZZP Mokum)

Dit is een herhaling van de workshop in ronde 1.

Info en aanmelden

  • Woensdagmiddag 5 februari 2020. Inloop 14:00, start 14:30, einde 17:45 uur.
  • Post Oost, Wijttenbachstraat 36hs, 1093 JC Amsterdam
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee ook gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Amsterdam: netwerkcafe.amsterdam@gmail.com, netwerkcafeamsterdam.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.