Netwerkcafé Amsterdam

Woensdagmiddag 4 september 2019 Post Oost: Geef het een kans

Veel ervaring hebben, heeft veel voordelen. Maar het kan je ook belemmeren om nieuwe richtingen te onderzoeken, nieuwe kansen te creëren voor jezelf.

‘Heb ik als eens gedaan, gaat toch niet werken, is niets voor mij, anderen kunnen niets voor me betekenen, dromen waarmaken daar ben ik al te oud voor’.

Bij Netwerkcafé Amsterdam nodigen we je deze keer uit om de zin ervan in te zien om nieuwe dingen en nieuwe mensen wel een kans te geven. Je hebt keuze uit vijf workshops.

  • Woensdagmiddag 4 september 2019. Inloop 14:00, start 14:30, einde 17:45 uur.
  • Post Oost, Wijttenbachstraat 36hs, 1093 JC Amsterdam
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee ook gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Post Oost is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf Station Muiderpoort is het 5 minuten lopen. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma

14:00 Inloop en netwerken

14:30 Inleiding: Storytelling - Lya Young-Afat

Lya Young- Afat laat je op een andere manier kennis maken met jezelf te presenteren. Storytelling!

15:00 - 16:15 Workshops ronde 1

Geef het een kans – Lya Young-Afat

Lya Young-Afat is ervan overtuigd dat wij allen onderdeel zijn van een creatieproces. In deze workshop ga je ontdekken hoeveel meer ruimte je in je leven hebt om zelf te bepalen. Meer dan je weet of denkt! De technieken die ze daarbij aanreikt hebben als doel om bewuster je weg naar je levensdoelen af te leggen.

Lya Young-Afat is raadgever op het gebied van levensvraagstukken, oplossingsgericht werken en persoonlijke groei. Je kent haar misschien van TV, waar ze vijf seizoenen heeft bijgedragen aan het RTL-programma ‘Verslaafd’. Lya gaat voor duurzaam effect, aan snelle quick fix heeft ze geen boodschap.

Als ondernemer met je eigen droom aan de haal – Arjen Hemelaar

Na je vijftigste wordt het steeds urgenter de dingen te doen die je echt nog wilt doen voor je stopt met werken. Wat wil jij nog neerzetten? Wat is haalbaar? Zelf is Arjen, nu op zijn vijfenvijftigste, bezig met het opzetten van een school. Hoe maak je van je droom je werk? Welke vragen stel je jezelf? En welke stappen kan je nemen? Daarover gaan deelnemers in gesprek met elkaar tijdens de workshop. Verder gaat Arjen in op de basisvaardigheden voor ondernemen.

Als ondernemer startte Arjen iKi bier en was hij partner bij de doorstart van Team Academy, een HBO-opleiding voor jonge ondernemers. Dit jaar is hij mede-initiatiefnemer van de European Leadership Academy. Naast ondernemer is hij coach, onder andere op Nyenrode Business School, en strateeg bij Merktuig, een reclamebureau in Amsterdam-Noord.

De zin! – Majils Schweitzer

Hoe je zorgt dat je leven zin heeft en dat jij er ook plezier aan beleeft. Samen duiken we de 6 lagen van zingeving in. We verkennen de betekenis van zingeving en het belang hiervan ten opzichte van de focus op ‘geluk’ om samen tot een duidelijke definitie te komen.

Vervolgens kijken we samen welke 3 activiteiten zorgen voor een garantie voor een gevoel van voldoening (het g-spotmodel) en welke 3 ingrediënten een randvoorwaarde zijn voor plezier, geluk en succes om als laatste de stap te maken naar wat dit voor jou persoonlijk betekent als het gaat om het vinden van een nieuwe baan, het voeren van een sollicitatiegesprek of het starten als ondernemer.

Majils geeft sinds 15 jaar trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, leiderschap, communicatie, samenwerken, time-management en presenteren met toepassing van inzichten uit NLP, systemisch en energetisch werk, karakterstructuren, psychodrama, embodied learning, vrouwelijk leiderschap en de healing Tao.

16:15 – 16:30 Pauze

16:30 - 17.45 Workshops ronde 2

Geef je skills nieuwe kansen – Nigel Smink, en Inge Lamberts (Accenture)

Veel werkzoekers zoeken vooral naar werk in hun oude beroep. Ze beseffen niet dat er misschien meer kansen liggen in een ander beroep of functie. Hoe kom je daar nu achter? En wat moet je dan nog bijleren? En kun je dat dan ook meteen doen?

Accenture heeft daarvoor een nieuw programma ontwikkeld dat je als lid van de community van Werken voor Elkaar gratis kunt gebruiken: SkillsGuide. Nigel en Inge vertellen over de mogelijkheden van dit nieuw online leerplatform en laten je er ook meteen mee oefenen. Inge en Nigel zijn bij Accenture betrokken bij de ontwikkeling van het platform. Neem je laptop, tablet of smartphone mee, zodat je tijdens de workshop meteen kunt meedoen!

Geef elkaar een kans - Erik Lambooy (Werken voor Elkaar)

Wat je op je zoektocht naar nieuw werk misschien wel het meeste mist, zijn collega’s, mensen die met je meedenken en die je helpen en uitdagen.

In deze workshop gaan we heel gericht onderzoeken hoe we elkaars collega’s kunnen worden. Je wordt uitgenodigd om anderen een kans te geven om iets voor jou te betekenen. En om jezelf de kans te geven om datzelfde voor een ander te doen.

Klinkt misschien vaag, maar we maken het superconcreet. Je gaat met nieuwe werkzoekcollega’s de workshop uit die jou gaan helpen om al die ouderwetse en nieuwerwets dingen te doen die superbelangrijk zijn om leuk werk te vinden, maar waar je in je eentje niet zo gemakkelijk toe komt.

Erik Lambooy is mede-oprichter van Werken voor Elkaar en programmamaker van de Werkestafette, een intensief programma waarin mensen zeven week lang elkaar helpen op weg naar werk.

De zin! – Majils Schweitzer

Hoe je zorgt dat je leven zin heeft en dat jij er ook plezier aan beleeft. Dit is een herhaling van de workshop in Ronde 1.

17:45 Einde

Info en aanmelden

  • Woensdagmiddag 4 september 2019. Inloop 14:00, start 14:30, einde 17:45 uur.
  • Post Oost, Wijttenbachstraat 36hs, 1093 JC Amsterdam
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee ook gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Amsterdam: netwerkcafe.amsterdam@gmail.com, netwerkcafeamsterdam.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.