Netwerkcafé Amsterdam

Maandagmiddag 19 augustus 2019 De Nieuwe Poort: Geef gas met humor en een open mind!

We kennen allemaal onze teleurstellingen in het leven. Denk aan de reorganisatie waardoor jij je werk verloor of de sollicitatie die verkeerd afliep, terwijl jij die baan zo graag had willen hebben. Natuurlijk kost het dan tijd om je negatieve emoties te verwerken, maar… wacht niet te lang om jezelf te herpakken.

Wat helpt bij het maken van jouw persoonlijke doorstart: humor, in je ritme blijven en omdenken. Vergeet ook niet te checken welke richting het beste bij je past en of je vaardigheden nog actueel zijn. Zo kun je met een open mindset en de juiste koers voor ogen jezelf weer overtuigend presenteren en gas geven!

Wil je je laten inspireren, wil je zelf aan de slag én wil je je ervaring en expertise met anderen delen? Kom dan maandagmiddag 19 augustus naar Netwerkcafé Amsterdam in de Nieuwe Poort aan de Zuidas.

Lees hieronder wat je zoal kunt verwachten.

  • Maandagmiddag 19 augustus 2019. Inloop 13:00, start 13:30, einde 17:00 uur.
  • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee met pin afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

De Nieuwe Poort is 2 minuten lopen van Station Amsterdam Zuid.

Betaald parkeren in de buurt is zeer duur.

Programma

13:00 – 13:30 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Maak hierbij gebruik van LinkedIn en leg nieuwe nuttige contacten. Neem dus je smartphone of tablet met Linkedin app mee om te netwerken.

13:30 – 13:35 Welkom

13:35 – 14:30 Je moet wel blijven lachen! – Marleen Bekker

Werkzoekend zijn is niet grappig. Jezelf motiveren om wéér een nieuwe brief te schrijven, het net niet worden na een goed gesprek en vervolgens vrolijk door blijven zoeken. Gelukkig, humor helpt! Cabaretier Marleen Bekker laat je in deze interactieve lezing lachen om jezelf en het gedoe van werk zoeken. Na deze energieke aftrap ga je met een brede grijns er weer vol tegenaan!

Marleen Bekker handelt in humor. Ze helpt je om liefdevol naar de bullshit in je hoofd te kijken, zodat je met humor voluit en luchtiger leeft. Marleen maakt cabaret sinds haar 22-ste, heeft een avondvullende voorstelling ‘Moederziel Marleen’ en weet als ondernemer wat het vraagt om jezelf elke keer weer te motiveren om werk te zoeken.

14:30 – 15.30 Workshops ronde 1

Get help building your skills – Nigel Smink, Inge Lamberts en Lex van Zalingen (Accenture)

Nigel, Inge en Lex vertellen over de mogelijkheden van een nieuw online leerplatform, Skills Guide. Als lid van de Werken voor Elkaar/Netwerkcafé Amsterdam community kun je dat gebruiken om je zelfvertrouwen en ervaring te vergroten en om je vaardigheden te ontwikkelen in de richting waar je naartoe wilt. Inge, Lex en Nigel zijn bij Accenture betrokken bij de ontwikkeling van het platform. Neem je laptop, tablet of smartphone mee, zodat je tijdens de workshop meteen kunt meedoen!

Blijf in je ritme: werk zoeken is een serieuze báán! - Hester Aalberts

Bij verlies van werk gebeurt het relatief vaak dat ook het dagritme verloren gaat. Het kleiner worden van je wereld gaat helaas vaak hand in hand met een negatief zelfbeeld, somberheid en sociaal afhaken. Ook mogelijke geldzorgen helpen niet mee om de moed erin te houden. Hester vertelt hoe zij met deze materie omgaat en optimistisch blijft in onzekere tijden. Ook vertelt ze hoe om te gaan met de forse terugval van inkomsten.

Hester Aalberts spreekt uit ervaring: ze ging door scheiding en baanverlies behoorlijk in inkomsten achteruit. Zij zorgt ervoor dat ze uitkomt met haar geld en dat ze optimistisch blijft vanuit de overtuiging dat positivisme de kans op een baan vergroot. Het zoeken naar werk behandelt ze als een baan: een vast ritme en vaste onderdelen voor elke dag. Zo zorgt ze ervoor dat ze zelf psychisch en fysiek sterk blijft.

De juiste mindset - Irene Coopman

In deze inspiratiesessie gaat Irene met de deelnemers aan de slag. Het doel is het bevorderen van een optimale mindset om zo met nog meer vertrouwen de volgende stap te kunnen maken.

Irene Coopman is gecertificeerd vitaliteitscoach, stresscounselor, mental coach en trainer Hormoonfactor.

15:30 – 16:00 Pauze en Netwerken

16:00 – 17:00 Workshops ronde 2

Omdenken - Michael Peters

Het verhaal van Michael gaat over luisteren naar je gevoel en eenvoudig handelen. Hij geeft aan hoe je je zegje kunt doen zonder jezelf te verliezen door dichtbij jezelf te blijven en uit je comfortzone te durven stappen. Hij maakt dit duidelijk en probeert het voelbaar te maken aan de hand van alledaagse situaties. Hij wil deelnemers stimuleren anders en positiever tegen het leven aan te kijken. Waarom? Om vrijer te solliciteren, werkgevers meer te ‘triggeren’ om je uit te nodigen en je nog beter te profileren bij het vinden van een baan.

Michael Peters van Mooi Ben Ik omschrijft zichzelf als inspirator en schrijver. Hij is spiritueel en filosofisch ingesteld en beschikt over humor, een luisterend oor en aandacht voor de ander. Al jaren overtuigt hij mensen ervan dat buiten de comfortzone treden nog zo slecht niet is. Hij heeft meer dan 125.000 volgers op sociale media.

Starten als ondernemer vanuit een WW-situatie – Wim Kool en John Houthuyzen

Wim Kool en John Houthuyzen bespreken hoe je vanuit een WW-situatie als ondernemer kunt starten.

Wim Kool is Werkcoach Zelfstandigen en voorlichter bij het UWV WERKbedrijf. Als gespecialiseerd werkcoach zelfstandigen beoordeelt hij of klanten vanuit een WW uitkering als zelfstandig ondernemer kunnen beginnen. Hij toetst het ondernemersplan en spreekt de persoon erachter. Hij geeft wekelijks interactieve voorlichting over zelfstandig ondernemen voor groepen tot 30 personen.

John Houthuyzen is Trainer, ZZP coach, adviseur bij het UWV WERKbedrijf. Hij geeft trainingen en begeleidt zelfstandigen.

Presenteer jezelf met overtuigingskracht en humor! - Hans Koenis

Solliciteren is spannend: hoe geef je een goede indruk van jezelf in zo’n korte tijd, terwijl je gesprekspartners je beoordelen? Je presentatie wordt bepaald door wat je vertelt en nog meer door hoe je vertelt en door je uitstraling. In deze workshop leer je je ervaringen op een creatieve manier te gebruiken voor je presentatie. Ook leer je hoe je door middel van eenvoudige tips en trucs je publiek kunt boeien.

Hans Koenis van Koenis training en coaching is trainer, coach en acteur. Rode draad in zijn werk: wat kun jij zelf doen om je doel te bereiken? Hoe kun jij spelenderwijs je communicatie en presentatie verbeteren? Zijn stijl is optimistisch, licht, met humor, soms confronterend, maar altijd met jouw doel en belang voor ogen.

17.00 Einde – Vervolg netwerken in de bar van De Nieuwe Poort

Info en aanmelden

  • Maandagmiddag 19 augustus 2019. Inloop 13:00, start 13:30, einde 17:00 uur.
  • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee met pin afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Amsterdam: netwerkcafe.amsterdam@gmail.com, netwerkcafeamsterdam.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.