Netwerkcafé Amsterdam

Maandagmiddag 17 februari 2020 Netwerkcafé Amsterdam: De kracht van een goed verhaal

Niet alleen bedrijven vertellen hun verhaal om hun merk in de spotlights te zetten. Ook jij kunt jezelf onderscheiden door het vertellen van je eigen unieke verhaal. Voorwaarde is dat je jezelf kent en weet welk verhaal jij over jezelf voor het voetlicht wilt brengen.

Je kunt jouw verhaal vertellen in een brief, in een gesprek of in een videoboodschap. Als je durft te ontdekken hoe leuk dit laatste is, werk je bovendien aan de positieve beeldvorming dat vijftigplus en nieuwe media prima samengaan!

Als je hiermee aan de slag wilt én je wilt je ervaring en expertise met anderen delen, kom dan maandagmiddag 17 februari naar Netwerkcafé Amsterdam in de Nieuwe Poort aan de Zuidas. Lees hieronder wat je zoal kunt verwachten. Er is dit keer ook een Engelstalige workshop.

  • Maandagmiddag 17 februari 2020. Inloop 13:00, start 13:30, einde 17:00 uur.
  • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam. Goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer, betaald parkeren in de omgeving is kostbaar.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee met PIN afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

De Nieuwe Poort is 2 minuten lopen van Station Amsterdam Zuid.

Betaald parkeren in de buurt is zeer duur.

Programma

13:00 – 13:30 Inloop en netwerken met LinkedIn op je telefoon

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Maak hierbij gebruik van LinkedIn en leg nieuwe nuttige contacten. Neem dus je smartphone of tablet met Linkedin app mee om te netwerken.

13:30-14:30 – Inleiding: De kracht van een goed verhaal - Nannette Vilders (Een Goed Verhaal)

Als je je publiek wilt beïnvloeden, overtuigen en meenemen in jouw verhaal zijn woorden alleen vaak niet genoeg. Storytelling is dan ook meer dan alleen verhalen vertellen. Bij storytelling gaat het om het vertellen van een verhaal dat inspireert en de ander aanzet tot actie. Want één ding is zeker: met een krachtig verhaal val je op. Je luisteraars onthouden wie je bent en wat je boodschap is. In haar keynote vertelt Nannette wat storytelling is en gaat ze in op het waarom, hoe en wanneer van storytelling.

Nannette Vilders van een goed verhaal-storytelling heeft door haar sensitiviteit gekoppeld aan een eenvoudige kijk op het leven vaak een voorsprong bij bedrijven omdat zij daarmee het beste uit de mens durft te halen. Haar jarenlange ervaring op het gebied van relatiemarketing, sales en coaching helpt bij het benoemen van jouw krachtige kernboodschap en jouw eigen persoonlijke verhaal.

14:30 – 15.30 Workshops ronde 1

De kracht van een goed verhaal in praktijk - Nannette Vilders

Als vervolg op de inleiding gaat Nannette met de deelnemers op zoek naar hun eigen persoonlijke verhaal.

De kracht van gedrag - René Nawijn (Intenza)

Een quote van René i.v.m. zijn workshop: ‘ Niet de sterkste of meest intelligente soorten overleven het best; het is de soort die zich het best weet aan te passen aan de veranderingen’ (Charles Darwin).

Ofwel: je bent vijftigplus en staat aan de vooravond van de keuze: nieuwe baan, misschien voor jezelf? Dit betekent vast een aanpassing, waarbij ook je gedrag om de hoek komt kijken. Vaak ben je je onvoldoende bewust van hoe je gedrag werkt en op welke manier je dit kunt beïnvloeden in je zoektocht naar werk. In deze workshop krijg je praktische tips, waardoor je beter in staat bent je eigen kracht te benutten en deze vast te houden. Tevens deelt René zijn persoonlijke verhaal en is hij erop gericht dat je de workshop met veel energie uit gaat!

René Nawijn van Intenza is vijftigplusser en heeft na zijn vijftigste een carrièreswitch gemaakt, waarbij hij nu als trainer/coach mensen nog beter probeert te maken!

Geef jezelf een voorsprong met video - Elisabeth Griffioen (Videovakvrouw)

In deze workshop leer je hoe je dat wat jou uniek maakt kunt inzetten om gezien en gevonden te worden door je toekomstige werkgever. Of ook om klanten te vinden als je besluit om ondernemer te worden. Je leert hoe je te werk moet gaan bij het bedenken en maken van korte video’s met je smartphone. Je hoeft echt geen Steven Spielberg te worden om gebruik te maken van de voordelen die het jezelf presenteren op video biedt. In de workshop leer je hoe je de klassieke beginnersfouten vermijdt en hoe je zorgt dat je video het resultaat heeft dat je wilt: nieuwe contacten leggen, je toekomstige werkgever de kans geven jou te leren kennen als mens, een effect dat geen brief ooit zal bereiken. Doe mee en leer hoe je met je eigen smartphone aan de slag kunt met video!

Elisabeth Griffioen van de videovakvrouw reisde als regisseur van televisieprogramma’s de halve wereld over maar moest als alleenstaand moeder een andere weg zoeken. In korte tijd wist ze met videomarketing een plek te veroveren als videomaker. Daarna koos ze ervoor om haar kennis over het maken van goede video en videomarketing te delen met zoveel mogelijk mensen, of ze nu ondernemend of werkzoekend zijn.

15:30 - 16:00 Pauze en Netwerken

16:00 – 17:00 Workshops ronde 2

Zet jezelf op de kaart! - ImPower

In deze workshop zet je jezelf op de kaart. Waar ben je nu? Wat is je doel? Hoe kom je daar?

Deze reis gaan we samen maken en het doel is om jouw belemmeringen, successen, uitdagingen en ontwikkelingen in kaart te brengen. Dit verschaft je inzicht in mogelijke routes om jouw doelstelling succesvol te bereiken.

ImPower brengen gemotiveerde personen (ongeacht hun achtergrond) bij elkaar. Vele honderden mensen hebben zij gecoacht en perspectief geboden, zodat zij zelf invulling kunnen geven aan hun eigen toekomst. ImPower staat dicht bij de mensen. Peercoaches (50+) die goed opgeleid zijn en die gebruik maken van ons eigen verhaal om jou op weg te helpen. ImPower ‘bemiddelt’ geen mensen, maar verkent samen met jou je wensen, talenten en mogelijkheden. Met het verkregen inzicht en nieuwe inspiratie, coachen we je concreet naar een opleiding of naar werk dat bij je past. Iedereen die bij ons binnenstapt, komt sterker naar buiten!

Smart About Stress - Mary Jane Roy (Creating Waves)

(This workshop is in the English language)

People often express concern regarding their perception of work pressure and a dis-balance in their work-life integration. Next to being inspiring, this 1 hour session will be interactive, filled with practical tips and tools for the participants to use in their daily (work) lives. The focus of the sessions will be on creating awareness about what stress is, and providing tips/tools for increasing your stress hardiness/resiliency.

Mary Jane Roy from Creating Waves is a Canadian and Dutch citizen, living in the Netherlands since 1993. During the span of her career, she went from Military Nursing (rank Lieutenant) to becoming an expert in the areas of resiliency and stress hardiness. Mary Jane has spent the past 8+ years speaking, facilitating and engaging her participants, in the world of thriving employees and (work)spaces.

Next to her R.N. training, Mary Jane is certified as a Stress Counsellor, NLP Master Practitioner, Resiliency Coach, Sleep Coach, Happiness@Work (not an oxymoron!) coach, and most recently, the Foundations of Positive Psychology.

De kracht van gedrag - René Nawijn (Intenza)

Dit is een herhaling van de workshop in ronde 1

Info en aanmelden

  • Maandagmiddag 17 februari 2020. Inloop 13:00, start 13:30, einde 17:00 uur.
  • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam. Goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer, betaald parkeren in de omgeving is kostbaar.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee met PIN afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Amsterdam: netwerkcafe.amsterdam@gmail.com, netwerkcafeamsterdam.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.