Netwerkcafé Amsterdam

Woensdagmiddag 1 mei 2019 Post Oost: Anders aan het werk!

Op de dag van de arbeid krijg je bij Netwerkcafé Amsterdam de kans om op een andere manier te kijken naar jezelf, je verhaal anders te vertellen en op een ander manier te denken over werk en het vinden van nieuw werk. Je kunt kiezen uit vijf verschillende workshops. Lees het programma hieronder.

  • Woensdagmiddag 1 mei 2019. Inloop 14:00, start 14:30, einde 17:45 uur.
  • Post Oost, Wijttenbachstraat 36hs, 1093 JC Amsterdam
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee ook gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Post Oost is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf Station Muiderpoort is het 5 minuten lopen. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma

14:00 Inloop en netwerken

14:30 Inleiding: Mijn andere weg naar nieuw werk - Karin Hanekroot

Karin Hanekroot vertelt hoe zij vanuit een achtergrond in verpleging en psychiatrie haar weg vond naar haar huidige werk als directeur van de Vrijwilligersacademie Amsterdam.

15:00 - 16:15 Workshops ronde 1

De weg naar tevredenheid – Arjen Sernee

Succes in je werk en in je leven hangt sterk samen met tevredenheid. In deze workshop ga je snappen hoe tevredenheid in elkaar zit en wat de gevolgen zijn van tevredenheid. En je komt erachter hoe je meer tevredenheid in je leven en werk brengt.

Arjen Sernee gaat in op oorzaken van je denken en gedrag, zoals aanleg, opvoeding en omgeving. Je ontdekt de gedragsvormen die daaruit voortkomen, grofweg in te delen naar aanvallend, ontwijkend en opbouwend. Je wordt je ervan bewust welke gedragsvormen je helpen om meer tevredenheid te bereiken en je succes in werk te vergroten.

Arjen put in deze workshop uit twintig jaar ervaring als psycholoog, die hij ook bundelde in een e-learningprogramma en een boek.

Kijk anders naar jezelf – René de Leeuw en Katrien van Hassel

Om ander werk te vinden, is het goed om op een andere manier naar jezelf te kijken. Het is goed om te weten wie je bent, wat je kan en wat je wilt. In deze workshop ga je onderzoeken wat je in je rugzak hebt en je leert welke vaardigheden je ook in andere sectoren kunt toepassen.

We gaan elkaar helpen om onze vaardigheden te benoemen en we maken een begin te maken met een ‘skills-paspoort’. Daarmee kun je op een andere manier in gesprek met recruiters en werkgevers.

René de Leeuw en Katrien van Hassel zijn vrijwilliger bij Werken voor Elkaar en weten uit ervaring dat het helpt om anders naar jezelf te kijken en hoe waardevol het is om steeds je vaardigheden scherp te kunnen benoemen. Daardoor kregen zij ook zin om hun vaardigheden te blijven uitbreiden, bijvoorbeeld door het geven van workshops zoals deze 😊.

Vind jouw droombaan in vrijwilligerswerk – Karin Hanekroot en Lidie Nonnekes

In deze workshop ontdek je wat je kwaliteiten zijn en hoe je die kunt inzetten in de wereld van vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk kan een manier zijn om ervaring op te doen in een andere richting dan waarin je altijd gewerkt hebt of om ervaring die je eerder hebt opgedaan onbaatzuchtig in te zetten om andere mensen te ondersteunen.

Deze workshop is speciaal gericht op mensen die de stap willen zetten van eigen ervaring in de zorg of welzijn naar het ondersteunen van anderen als vrijwilliger. Vrijwilligers kunnen hun vaardigheden uitbreiden met trainingen bij de Vrijwilligersacademie

De workshop wordt gegeven door Lidie Nonnekes en door Karin Hanekroot, resp. ervaringsdeskundige trainster en directeur bij de Vrijwilligersacademie Amsterdam. Zij staan ervoor om Amsterdammers die het moeilijk hebben te laten helpen door geïnspireerde medebewoners die dat doen als maatjes of mentoren.

16:15 – 16:30 Pauze

16:30 - 17.45 Workshops ronde 2

De elevator-pitch – Jef van Niel

In deze workshop krijg je de gelegenheid om samen met anderen je elevator-pitch voor te bereiden, je stoutste schoenen aan te trekken en jezelf anders aan de wereld te presenteren: zoals je dat het allerliefst zou willen.

Jef van Niel helpt je in deze vorig jaar zeer gewaardeerde workshop op vakkundige wijze op weg naar het vinden van jouw evenwicht in het presenteren. Door vertrouwen en geduld te geven, stimuleert Jef mensen om hun grenzen te verleggen.

Vol energie en zelfvertrouwen solliciteren – Ron van Raaphorst

Solliciteren met je eigen unieke verhaal, hoe doe je dat? In de workshop gaan we samen op zoek naar jouw eigen unieke verhaal een hoe je dat kunt gaan gebruiken. Dat doen we aan de hand van een voorbeeld. Je krijgt handvatten om dat te vertalen naar je eigen verhaal.

Ron stond al heel vroeg als judoka sterk in het leven. Hij ging na een leven als zeevarend officier anders aan ’t werk. Als mentor, trainer en coach helpt Ron je inzien en voelen dat jij belangrijk bent en hoe je dat in jouw verhaal tot zijn recht laat komen.

De weg naar tevredenheid – Arjen Sernee

Dit is een herhaling van de workshop in ronde 1.

Info en aanmelden

  • Woensdagmiddag 1 mei 2019. Inloop 14:00, start 14:30, einde 17:45 uur.
  • Post Oost, Wijttenbachstraat 36hs, 1093 JC Amsterdam
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee ook gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Amsterdam: netwerkcafe.amsterdam@gmail.com, netwerkcafeamsterdam.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.