Netwerkcafé Amsterdam

Woensdagmiddag 2 oktober 2019 Post Oost: Agile werken en positief kijken

Steeds meer bedrijven stappen over op agile werken. Goede kans dat jij er bij je eerstvolgende werk- of opdrachtgever mee te maken krijgt. Bij Netwerkcafé Amsterdam kun je op woensdagmiddag 2 oktober zorgen dat je er een woordje over kunt meepraten bij je sollicitatie- of acquisitiegesprek.

Als je moeite hebt om uit je huidige levenssituatie de energie te putten die nodig is om nieuw werk te vinden, dan kun je deze middag ook leren hoe je er positief naar kunt kijken en hoe je je effectief je netwerk kunt inzetten.

De middag begint met een inleiding door agile coaches Mary Beijleveld en Han Steemers. In de workshops daarna kun je vervolgens de diepte in met agile, met positief kijken en met netwerken.

Zie het programma hieronder.

  • Woensdagmiddag 2 oktober 2019. Inloop 14:00, start 14:30, einde 17:45 uur.
  • Post Oost, Wijttenbachstraat 36hs, 1093 JC Amsterdam
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee ook gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Post Oost is goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf Station Muiderpoort is het 5 minuten lopen. In directe omgeving alleen betaald parkeren.

Programma

14:00 Inloop en netwerken

14:30 Welkom – Karin van Wijngaarden

14:35 Inleiding: Agile, huh? – Mary Beijleveld en Han Steemers

Waarom zou je jezelf voor je volgende werk moeten verdiepen in agile denkwijzen en methodes? Eerst deden alleen IT-bedrijven daaraan, tegenwoordig hoor je het bij de overheid, bij welzijnsorganisaties, in de bouw, in de industrie en ga zo maar door. Veel bedrijven denken dat agile de beste manier is om met een team beroepskrachten opdrachten uit te voeren en tijdig mee te bewegen met interne en externe veranderingen. Daar wil je meer over weten, toch?

15:00 - 16:15 Workshops ronde 1

Agile werken in de praktijk – Mary Beijleveld en Han Steemers

Agile-specialisten Mary en Han gaan in op het ontstaan van agile, wat het is en welke werkwijzen en raamwerken er zoal zijn. Ook komen een aantal rollen aan de orde.

Ze gaan ook in op de terminologie die je in vacatures vaak terugziet, zoals product owner, scrum master, agile coach.

En, misschien nog wel het meest interessant, ze geven een inkijkje in hoe bedrijven er in de praktijk successen mee boeken, maar ook waar ze mee worstelen als ze overstappen op agile werken.

Positief kijken naar je levenssituatie – Peggy Wessels

Niets is wat het lijkt en toch moeten we vertrouwen houden. Bijvoorbeeld: met je internetabonnement denk je bijvoorbeeld altijd contact te kunnen maken met anderen. Maar soms blijkt de verbinding traag. Heb jij dan wel of geen contact? In deze workshop ga je met Peggy kijken hoe je van je huidige situatie en levenservaring een voordeel en een kwaliteit kunt maken om nieuw werk te vinden. Je gaat met elkaar op zoek naar een nieuw perspectief!

Peggy heeft veel meegemaakt, maar gelooft in haar dromen en beseft dat ze een laatbloeier is. De kennis die zij in de afgelopen jaren heeft opgedaan over persoonlijke ontwikkeling, ontwikkeling in werk en het ondersteunen van mensen op zoek naar werk of een fijner leven, zet zij in deze workshop in om je verder te helpen.

Netwerken met effect – Karin van Wijngaarden

Netwerken hoort erbij bij ons Netwerkcafé. Om resultaat te halen uit netwerkontmoetingen, moet je duidelijk hebben wat je zoekt en waarom. Alleen dan kunnen anderen goed met je meedenken en nagaan wie ze kennen die jou misschien kan helpen. In deze workshop gaan we daarmee aan de slag in de vorm van een netwerkspel. We gaan elkaar helpen om helder te krijgen wat je wilt en vervolgens elkaar daarbij tot steun zijn.

Karin van Wijngaarden is vrijwilliger bij Werken voor Elkaar, team Amsterdam. Zij volgt een coachopleiding bij de Academie voor Coaching en Counseling.

16:15 – 16:30 Pauze

16:30 – 17:45 Workshops ronde 2

Aspecten van agile werken – Mary Beijleveld

Als je nog meer wilt weten over agile, dan is deze workshop iets voor jou. Mary Beijleveld gaat de diepte in. Welke aspecten spelen die een rol spelen bij agile werken en wat zijn de moderne opvattingen daarover. Je gaat in deze workshop aan de slag met praktische opdrachten.

Agile werkwijzen toegelicht –Han Steemers

Han gaat in deze workshop dieper met de deelnemers in op twee agile werkwijzen. Aan de orde komen overeenkomsten en verschillen. Een praktische opdracht zal onderdeel uitmaken van de workshop

Positief kijken naar je levenssituatie – Peggy Wessels

Dit is een herhaling van de workshop uit Ronde 1.

Info en aanmelden

  • Woensdagmiddag 2 oktober 2019. Inloop 14:00, start 14:30, einde 17:45 uur.
  • Post Oost, Wijttenbachstraat 36hs, 1093 JC Amsterdam
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee ook gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Amsterdam: netwerkcafe.amsterdam@gmail.com, netwerkcafeamsterdam.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.