Netwerkcafé Amsterdam

Maandagmiddag 16 september 2019: Aan het werk met Personal Branding

Jouw Personal Brand, waarbij je jezelf als merk ziet, komt tot uiting in je ambities en de wijze waarop je hierover communiceert. Het vertelt wie je bent en wat je doet, waardoor anderen weten wat ze van je kunnen verwachten. Je presentatie op social media speelt hierbij een belangrijke rol.

Om jouw persoonlijke merk te bouwen ken je je kwaliteiten, stel je jezelf heldere doelen, beken je kleur en laat je jezelf op verschillende communicatiekanalen zien. Het resultaat? Je hebt het gereedschap om anno nu te kunnen solliciteren!

Wil je je laten inspireren, wil je zelf aan de slag én wil je je ervaring en expertise met anderen delen? Kom dan maandagmiddag 16 september naar Netwerkcafé Amsterdam in de Nieuwe Poort aan de Zuidas. Lees hieronder wat je zoal kunt verwachten.

  • Maandagmiddag 16 september 2019. Inloop 13:00, start 13:30, einde 17:00 uur.
  • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam. Goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer, betaald parkeren in de omgeving is kostbaar.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee met pin afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld. Neem daarvoor contant geld mee.


De Nieuwe Poort is 2 minuten lopen van Station Amsterdam Zuid.

Betaald parkeren in de buurt is zeer duur.

Programma

13:00 – 13:30 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Maak hierbij gebruik van LinkedIn en leg nieuwe nuttige contacten. Neem dus je smartphone of tablet met Linkedin app mee om te netwerken.

13:30 – 15.00 Workshops ronde 1

In 3 stappen zichtbaar als werkzoekende - Brenda Serrée (Branding Diva)

Vragen waar Brenda in deze workshop bij stil staat: wat wil je naar je toe trekken, wat is bijzonder aan jou, en wat is je purpose in life? Van belang is het in haar optiek om kleur te bekennen, te laten zien wie je bent en wat er bijzonder is aan je vakgebied. Zij zal je stimuleren om je bescheidenheid te laten varen en eruit te durven springen. Brenda zorgt dat jouw professionaliteit fun en eigenheid laat zien.

Brenda Serrée helpt werkzoekenden om zichzelf te onderscheiden en het werk te doen waar ze blij van worden. Haar jarenlange ervaring toont aan dat mensen door belangrijke, subtiele verschillen aan te brengen in hun profielomschrijving, CV en andere zaken, binnen enkele weken al meer gesprekken voeren dan voorheen.

LEAN toegepast op jezelf - Arnoud Herremans (y47)

LEAN is een bedrijfsfilosofie uit Japan die al 20 jaar in het westerse bedrijfsleven navolging heeft gekregen. LEAN gaat niet alleen over het efficiënter maken van werkprocessen maar ook over het stellen van doelen en de weg daarnaartoe. Op dit laatste aspect zal in de workshop, na een korte uitleg van LEAN, nader worden ingegaan. Als deelnemer wordt je vervolgens aan de hand van een paar praktische opdrachten op weg geholpen om op deze manier met je eigen doelen aan de slag te gaan.

Arnoud Herremans is gepromoveerd neurowetenschapper met een achtergrond in de psychologie en ruime ervaring in de farmaceutische R&D. Hij raakte, als manager van een afdeling farmacologie, gefascineerd door het Lean gedachtengoed. Door het realiseren van een cultuur van continu verbeteren, nam de productiviteit toe: medewerkers voelden zich eigenaar van hun werk en namen vaker het initiatief tot het verbeteren van hun werkprocessen. Enthousiast geworden, ontwikkelde hij zich tot Lean-consultant en richtte in 2012 Y47 op.

Van Droom naar Baan - Dorris Falkenstein (Falkstone)

Wil je inspiratie opdoen en weten hoe je de baan vindt die bij je past, dan bij je bij deze workshop op je plek! Uitgangspunten zijn buiten bestaande kaders leren denken en eventueel een nieuw perspectief ontdekken, want je droombaan is misschien wel dichterbij dan je denkt.

In haar interactieve workshop gaat Dorris in op:

  • Wat wil je als professional nu echt?
  • Welke stappen ga je zetten?
  • Hoe kom je tot resultaat?

Dorris Falkenstein werkt ruim 15 jaar als loopbaan- en persoonlijke coach. Ze ondersteunt organisaties en professionals om hun talenten en mogelijkheden te ontdekken en keuzes te maken die kloppen. Dorris werkt vanuit haar hart, gaat tot de kern, is diepgaand, praktisch, en maakt zaken direct toepasbaar.

15:00 - 15:30 Pauze en Netwerken

15:30 – 17.00 Workshops ronde 2

Jobmarketing 3.0, succesvol op jouw unieke arbeidsmarkt! - Aaltje Vincent (Aaltje Vincent)

Aaltje neemt je mee in hoe jij de succesvolle Jobmarketing 3.0 methode effectief voor jezelf inzet. Wat is arbeidsmarkt klaar zijn? Hoe werkt de arbeidsmarkt waarvoor jij de oplossing bent? Hoe breng je jouw arbeidsmarkt binnen jouw woon-werk afstand in kaart? Hoe ontdek je jouw cruciale onbewuste bekwaamheden? Hoe bouw je aan je LinkedIn netwerk? Wat is slim actief zijn op LinkedIn? Hoe zet je video in? En bovenal: stel je vragen!

Aaltje Vincent is auteur van de best verkochte sollicitatieboeken. Op haar naam staan 8 bestsellers, zoals Jobmarketing 3.0. Haar Jobmarketing 3.0 methode wordt succesvol ingezet door meer dan 3.000 loopbaanprofessionals. Zij heeft meer dan 30.000 werkzoekers geïnspireerd in haar masterclasses, trainingen en coaching.

Presenteren voor Bescheiden Mensen - Rolf Meijers (Rolf Meijers)

Hoe vergroot je je kans op werk, zonder dat je bescheidenheid je in de weg zit.

In deze workshop leert Rolf Meijers je hoe je jezelf optimaal kan presenteren zonder dat je last hebt van je bescheidenheid en je gewoon jezelf kan blijven. Hij reikt je eenvoudige handvatten aan die je verder helpen.

Rolf Meijers helpt vijftigplussers bij het weer in beweging komen na hun ontslag en bij het zoeken naar nieuw werk. Hij weigert te geloven dat er geen plek op de arbeidsmarkt is voor mensen boven de 50. Hij weet waar hij het over heeft, hij is zelf ook een tijdje werkzoekend geweest. Graag deelt hij zijn ervaringen met je.

In 3 stappen zichtbaar als werkzoekende - Brenda Serrée (Branding Diva)

Dit is een herhaling van de workshop in ronde 1

17.00 Einde – Vervolg netwerken in de bar van De Nieuwe Poort

Info en aanmelden

  • Maandagmiddag 16 september 2019. Inloop 13:00, start 13:30, einde 17:00 uur.
  • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam. Goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer, betaald parkeren in de omgeving is kostbaar.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee met pin afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld. Neem daarvoor contant geld mee.

Contact

Netwerkcafé Amsterdam: netwerkcafe.amsterdam@gmail.com, netwerkcafeamsterdam.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.