Netwerkcafé Amsterdam

Maandagmiddag 17 juni 2019: Geluk werkt ook voor jou

Wat je aandacht geeft groeit. Dat geldt ook voor geluk. Geluk heb je dus gedeeltelijk zelf in de hand.

En weet je eenmaal je ‘geluk- en energieknop’ te vinden, dan voel je je beter, presteer je beter en kun je beter omgaan met verandering. Dan kun je zelf de leiding nemen, het beste uit jezelf halen én af en toe eens lekker lachen!

En van 12:00 tot 13:00 uur kun je samen met de organisatoren van Netwerkcafé Amsterdam en ambtenaren van Stadsdeel Zuid voor 5 euro lunchen in De Nieuwe Poort.

Wil je je laten inspireren, wil zelf aan de slag én wil je je ervaring en expertise met anderen delen? Kom dan naar Netwerkcafé Amsterdam in de Nieuwe Poort aan de Zuidas.Zie programma hieronder.

 • Maandagmiddag 17 juni. Inloop 13:00, start 13:30, einde 17:00 uur.
 • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam.
 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee met pin afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

De Nieuwe Poort is 2 minuten lopen van Station Amsterdam Zuid.

Betaald parkeren in de buurt is zeer duur.

Programma

13:00 – 13:30 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Maak hierbij gebruik van LinkedIn en leg nieuwe nuttige contacten. Neem dus je smartphone of tablet met Linkedin App mee om te netwerken.

13:30 – 13:35 Welkom

13:35 – 14:30 Inleidende workshop: Geluk – Nancy Peeters

Geluk is zeker niet wazig of vaag! Kennis over hoe je jouw geluk en dat van een ander kunt beïnvloeden kan je helpen om meer energie, veerkracht en creativiteit te ervaren. In deze interactieve lezing neemt Nancy Peeters je mee in de wetenschap van geluk en de praktische toepassingen hiervan. Zo ga je met meer gereedschap voor geluk de deur uit.

Nancy Peeters, spreker en wereldmooiermaker in opleiding, is psycholoog en is sinds 2010 bezig met positieve psychologie en geluk. Nancy schreef ‘Het geheim van geluk’.

14:30 – 15.45 Workshops ronde 1

Pak de Lead! – Joycet Reinders

In deze workshop maak je kennis met S.U.P.E.R., een methode die je inzicht verschaft waarom je sollicitatieactiviteiten werken of juist niet. De methode staat voor:

 • Jouw huidige Situatie of Sweetspot waar je passie, talenten en persoonlijke eigenschappen samenkomen en waar je onweerstaanbaar bent.
 • Jouw meest Urgent probleem of Ultieme uitdaging.
 • Jouw Persoonlijke leerdoelen.
 • Jouw Ervaringsdeskunidgheid en Expertstatus die jij kunt inzetten bij een werkgever.
 • De Resultaten en Realiteit die je bewerkstelligt als je S.U.P.E.R. hebt doorlopen.

Joycet Reinders is coach, trainer, schrijver, spreker en eigenaar van De Onafhankelijke Ondernemer. Zij begeleidt (startende) ondernemers, werkzoekenden en professionals die een nieuwe weg willen inslaan.

Het Beste Uit Jezelf Halen! – Marga de Mol

Herken je dit: je hebt een prachtige leeftijd met veel levenservaring, je bent enthousiast aan het werk, je werkt hard, ze zijn blij met je… en dan ineens… stopt je baan! Je functie wordt boventallig verklaard, je contract wordt niet verlengd of het bedrijf gaat fuseren.

Je wilt vervolgens het beste uit jezelf halen om weer aan de slag te gaan, maar je weet niet precies hoe en dreigt vast te lopen. In deze workshop ga je aan de slag om met nieuwe inzichten je toekomst weer vorm te kunnen geven.

Marga de Mol is als (e)coach oprecht geïnteresseerd in anderen en gelooft dat iedereen in staat is de beste versie van zichzelf in te zetten. Weet je niet goed hoe je dit kunt doen, ga dan samen met haar aan de slag!

De weg naar tevredenheid – Arjen Sernee en Aparna Kooyman

In deze workshop krijg je inzicht in tevredenheid, de effecten daarvan en op welke wijze je meer tevredenheid in je (werk) leven kunt realiseren.

Er wordt ingegaan op oorzaken van je denken en gedrag waarbij genetische factoren, beïnvloeding vanuit de opvoeding en omgeving een belangrijke rol spelen. Deze oorzaken resulteren in patronen of strategieën van handelen, ruwweg te verdelen in de aanvallende/bepalende vorm, de ontwijkende/wegcijferende vorm en de constructieve vorm.

Door inzicht en bewustwording in vormen van handelen die wel en niet helpen, krijg je zin om te veranderen voor het bereiken van tevredenheid en succes in je werk.

Arjen Sernee is eigenaar van Viamentalis heeft zijn ervaringen als psycholoog de afgelopen 20 jaar gebundeld in een psychologisch E-Learning programma en boek “De weg naar tevredenheid”.

15:45 – 16:00 Pauze en netwerken

16:00 – 17:15 Workshops ronde 2

Lach-geluk – Martine Beernink

In deze speciale workshop lachyoga ga je samen lachen. Lachyoga is een heel andere vorm van yoga: geen fysiek ingewikkelde oefeningen, maar lekker speels aan de slag waarbij je steeds opnieuw gaat neplachen. Oprecht neplachen, tot je echte lach verschijnt. Fake it until you make it.

Hierdoor ga je ervaren wat het effect van lachen en spelen is op hoe je in je vel zit. Daarnaast leer je van lachcoach Martine praktische oefeningen om met lach en lijf je (zelf)vertrouwen een lekkere boost te geven. Altijd handig in het dagelijkse leven. Want ook hier geldt: fake it until you make it!

Martine Beernink startte in 2016 haar bedrijf Kracht van de Lach en geeft lachworkshops bij bedrijven en particulieren. Sinds kort geeft ze ook de Kracht van Complimenten, een workshop in het geven én ontvangen van waardering, speciaal voor teams. Martine is gecertificeerd als laughter yoga leader, communicatietrainer & (team)coach.

Welke bijdrage levert het Netwerkcafé jou? – Elena Petrunina

Is het tijd voor een moment van reflectie? Om eens stil te staan bij wat je tot nu toe bij de bijeenkomsten van het Netwerkcafé hebt geleerd? En hoe het je helpt bij het vinden van werk of welke obstakels je wellicht nog ervaart? Vind je het ook plezierig om van andere deelnemers te horen hoe ver ze inmiddels zijn en wat zij nog meer willen leren? Kom dan naar deze workshop, waarbij we in gesprek gaan met elkaar. Zo krijg je je eigen leerwensen nog scherper in beeld, kun je je eigen actieplan weer aanscherpen en verstevig je je netwerk. Bovendien help je ons het programma te evalueren, te finetunen en te stroomlijnen met jouw wensen. Met behulp van elkaar, want samen staan we sterker!

Elena Petrunina is vrijwilliger bij Stichting Werken voor Elkaar, regioteam Amsterdam.

Neem het avontuurlijke pad – Oda Salomons

Ons brein houdt van voorspelbaarheid en is geneigd de bekende weg te kiezen. Groeien doe je echter buiten je comfortzone. En misschien vind je het stiekem wel spannend om buiten de begaande paden naar werk te zoeken, want daar wacht het onbekende.

In deze workshop neemt Oda je mee de natuur in, waar je ervaart wat het met je doet als je jezelf openstelt voor nieuwe ervaringen. Gun jezelf een avontuurlijker leven!

Oda Salomons is trainer, wandelcoach en psycholoog. Zij coacht en traint gestreste mensen en laat ze floreren in de natuur, waardoor ze opbloeien tot bevlogen en energieke werknemers. Op rewildyourself.nl kun je meer lezen over haar aanpak.

17.15 Einde – Vervolg netwerken in de bar van De Nieuwe Poort

Info en aanmelden

 • Maandagmiddag 17 juni 2019. Inloop 13:00, start 13:30, einde 17:15 uur.
 • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam. Goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer, betaald parkeren in de omgeving is kostbaar.
 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee contant afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Amsterdam: netwerkcafe.amsterdam@gmail.com, netwerkcafeamsterdam.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.