Netwerkcafé Amsterdam

Maandagmiddag 15 april 2019 Thomaskerk: Gebruik je brein en laat zien wat je kan!

Vaak denk je dat de dingen zijn zoals ze zijn, omdat het altijd al zo geweest is. Toch blijkt dat net een andere kijk je niet alleen helpt om meer in termen van mogelijkheden te denken, maar je ook de sleutel geeft tot een verandering of ontwikkeling die bij je past. En zit je eenmaal in deze ‘flow’ dan is het vervolgens weer gemakkelijker je kwaliteiten op een rij te zetten en ze vervolgens aan de man te brengen. Een open mind, daar begint de verandering!

Daar gaan we mee aan de slag! Zie programma hieronder.

  • Maandagmiddag 15 april. Inloop 13:00, start 13:30, einde 17:00 uur.
  • Let op, andere locatie: Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36, 1077 WX Amsterdam
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee contant afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

De Thomaskerk is goed te bereiken met openbaar vervoer, 3 minuten lopen van Station Amsterdam Zuid.

Let op: Betaald parkeren in de buurt is zeer duur.

Programma

13:00 – 13:30 Inloop en netwerken

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Maak hierbij gebruik van LinkedIn en leg nieuwe nuttige contacten. Neem dus je smartphone of tablet met Linkedin App mee om te netwerken.

13:30 – 13:35 Welkom door Netwerkcafé Amsterdam

13:35 – 14:15 De weg van betekenisvolle verandering - Paul Flier (Vrije Oogst)

Verandering gebeurt of we willen of niet. Maar vooruitgang is een ander verhaal. Hoe kun je zo omgaan met verandering dat het ook een stap in de goede richting wordt? En welke richting is dat voor jou?

Voor wie de media volgt, lijkt een volgende economische crisis niet ver weg. Daarbij kent ieders persoonlijke pad ook de nodige hobbels. Maar het Chinese woord voor crisis betekent niet voor niets zowel gevaar als kans. Hoe ontwikkel je voldoende veerkracht om het eerste effectief het hoofd te bieden, zodat je de kansen die zich aandienen kunt oogsten?

Dit interactieve verhaal gaat over verandering en hoe jouw kijk daarop invloed heeft op je ervaringen en resultaten. En over hoe je je brein en NLP kunt gebruiken voor de gewenste verandering. Onderbouwd met wetenschappelijke inzichten uit de neurologie en psychologie, krijg je antwoord op belangrijke vragen. Waarom is een adequate omgang met stress een eerste vereiste voor verandering? Hoe komt het dat we zo vaak negatieve gedachten hebben? Hoe krijg je meer invloed op je gedachtenwereld en je communicatie met jezelf en anderen? Hoe ga je zelf op weg met betekenisvolle verandering?

Paul Flier heeft een passie voor het ondersteunen van mensen en organisaties die streven naar betekenisvolle verandering en kwaliteit van leven en werken: meer vreugde en minder stress, meer waarde en minder verspilling.

14:15 – 15:30 Workshops ronde 1

Wat betekent NLP voor jou? – Paul Flier (Vrije Oogst)

Bij deze workshop maak je kennis met de methodiek van NLP en ervaringen hiermee van mensen die iets willen bereiken. NLP is een praktische en eenvoudig te leren communicatiemethodiek die zich bezig houdt met de studie van succes, effectieve communicatie en de achterliggende mentale patronen.

Het is overal toepasbaar en richt zich op haalbare veranderingen en het modelleren van mentale strategieën en overtuigingen. Via NLP werd onder andere onderzocht hoe een groot aantal genieën en excellente therapeuten dachten en wat hun onzichtbare achterliggende recepten waren.

NLP is een krachtig model voor zelfreflectie en zelfsturing. Het laat je ontdekken hoe je je eigen model van de wereld opbouwt en daar desgewenst verandering in kan aanbrengen. Het geeft je toegang tot je ongekende vermogens en meesterschap over je eigen stemming.

Paul Flier heeft een passie voor het ondersteunen van mensen die streven naar kwaliteit van leven: meer vreugde en minder stress, meer waarde en minder verspilling.

Maak werk van je professionele uitstraling, een eerste indruk maak je maar 1 keer! – Yvonne Stoevelaar (Het Imago Bureau)

Tijdens deze interactieve presentatie krijg je alles te horen over imago, uitstraling, de eerste indruk en hoe je visueel anderen kunt overtuigen. Kleding, houding en stem zeggen veel over je. Als jij je bewust bent hoe je deze zaken kunt inzetten, kan je dat veel zekerheid en zelfvertrouwen geven. Hierdoor geef je jezelf ruimte om je bij een sollicitatiegesprek of netwerkgesprek te concentreren op je boodschap!

Yvonne Stoevelaar is imagodeskundige en met haar bedrijf leert zij professionals hoe zij zich in elke situatie krachtig, zichtbaar en ontspannen kunnen presenteren en profileren.

Ervaar de kracht van jouw mindset! – Anke Brandenburg

Ben jij je bewust van jouw mindset in het dagelijkse leven? In deze workshop word je je door een aantal oefeningen bewust van jouw manier van denken en hoe deze jou beïnvloedt in de keuzes die je maakt. Je zult ervaren dat alleen al door een iets andere denkrichting je je eigen mogelijkheden tot groei en verandering kunt vergroten. En, je kunt hier meteen mee aan de slag door je zelf voor te stellen als ware je je eigen product. Als je open staat voor verandering en leren én je houdt ervan om dingen met elkaar te doen en te delen, dan is deze workshop bedoeld voor jou.

Anke Brandenburg is als vrijwilliger lid van het organisatieteam Netwerkcafé Amsterdam van de Stichting Werken voor Elkaar. Zij werkte als psycholoog op gebied van selectieassessments, loopbaan coaching, talentmanagement en duurzame inzetbaarheid. Ze denkt graag out-of-the box en in termen van mogelijkheden, wat meteen de link naar het onderwerp van de workshop is.

15:30 – 15:45 Pauze – Vervolg Netwerken

15:45– 17:00 Workshops ronde 2

Ontdek je Sterke Punten! – Lucy Scharloo (5talenten)

Sterke Punten Coach Lucy Scharloo ziet dat organisaties behoefte hebben aan vaardigheden, die niet voor het oprapen liggen. Zoals strategisch denken, wijsheid, vermogen tot overleggen, taalvaardigheid of zelfsturing. Dit zijn vaardigheden die mentale volwassenheid vragen. Goed nieuws voor de vijftigplussers: die zijn daar vaak heel goed in! Lucy neemt je mee in de wereld van werk-gerelateerde positieve eigenschappen gebaseerd op het StrengthsFinder model van Gallup. Leer in deze workshop hoe je jouw sterke punten kunt herkennen en welke unieke meerwaarde jij kunt bieden aan organisaties. Je krijgt tips, inzichten en vooral een positieve flow!

Lucy Scharloo is Sterke Punten Coach en HR adviseur. Zij gelooft dat iedere (potentiële) medewerker kwaliteiten in huis heeft om een actieve, zelfsturende rol op te pakken. Lucy is een echte verbinder met oog voor wat er speelt bij individu en organisatie. Zij werkt met methodes uit de positieve psychologie.

Het belang van je kwaliteiten – Soraya van Pinxteren (Olympia uitzendbureau)

Soraya neemt je mee om inzicht te krijgen in je unieke waarde door het ontdekken van je kwaliteiten. Dit kan je helpen bij het vinden van je volgende uitdaging.

Soraya van Pinxteren is Social Return Consultant bij uitzendbureau Olympia Nederland BV.

Maak werk van je professionele uitstraling, een eerste indruk maak je maar 1 keer! – Yvonne Stoevelaar (Het Imago Bureau)

Tijdens deze interactieve presentatie krijg je alles te horen over imago, uitstraling, de eerste indruk en hoe je visueel anderen kunt overtuigen. Kleding, houding en stem zeggen veel over je. Als jij je bewust bent hoe je deze zaken kunt inzetten, kan je dat veel zekerheid en zelfvertrouwen geven. Hierdoor geef je jezelf ruimte om je bij een sollicitatiegesprek of netwerkgesprek te concentreren op je boodschap!

Yvonne Stoevelaar is imagodeskundige en met haar bedrijf leert zij professionals hoe zij zich in elke situatie krachtig, zichtbaar en ontspannen kunnen presenteren en profileren.

17:00 Einde

Info en aanmelden

  • Maandagmiddag 15 april. Inloop: 13:00 uur. Start: 13:30 uur. Einde: 17:15 uur.
  • Let op, andere locatie: Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36, 1077WX Amsterdam
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee contant afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Amsterdam: netwerkcafe.amsterdam@gmail.com, netwerkcafeamsterdam.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.