Netwerkcafé Amsterdam

Maandagmiddag 20 januari 2020 Netwerkcafé Amsterdam: 2020! Ik kan het!

Wil jij in het nieuwe jaar de schaar erin gaan zetten en dingen voor elkaar gaan krijgen? En heb je hierbij behoefte aan handvatten en tips om je aarzeling te overwinnen? Om steeds meer zelf de leiding over je (werkend) leven te nemen en de hoofdrol te spelen? Of wil je jezelf en je toekomstige werkgever nog beter leren kennen én vind je het gewoon fijn de ander op weg te helpen door het geven van waardering met effect!

  • Maandagmiddag 20 januari 2020. Inloop 13:00, start 13:30, einde 17:00 uur.
  • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee met PIN afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

De Nieuwe Poort is 2 minuten lopen van Station Amsterdam Zuid.

Betaald parkeren in de buurt is zeer duur.

Programma

13:00 – 13:30 Inloop en netwerken met LinkedIn op je telefoon

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Maak hierbij gebruik van LinkedIn en leg nieuwe nuttige contacten. Neem dus je smartphone of tablet met Linkedin app mee om te netwerken.

13:30-14:30 – Inleiding: In de film van het leven speel jezelf de hoofdrol….. - Claudia Bouwens

Ben jij de toeschouwer of de regisseur? Iedereen die je tegenkomt heeft een persoonlijk verhaal. Soms dragen negatieve ervaringen (zowel privé als ook zakelijk) bij aan het (op)bouwen van een muurtje. Een onzichtbare stapel stenen waarvan je denkt dat die “veiligheid” bieden.

Je hoeft je verleden niet te vergeten. Het is dé kunst om hetgeen jou is overkomen “te verweven” in je dagelijkse leven. Laat het verleden niet jouw toekomst bepalen. Hoe zorg jij voor een positieve flow? Hoe behoud jij je motivatie om je doelen te behalen?

14:30 – 15.30 Workshops ronde 1

Weg met die BELemmeringen – Claudia Bouwens

Claudia Bouwens, alias Het BELmeisje, heeft zelf (meermaals) aanspraak moeten maken op een uitkering. Zij weet dus als geen ander hoe het is om langs de kant te staan. Een ontmoedigende cirkel van vacatures zoeken, brieven schrijven en afwijzingen ontvangen. Te jong, te oud, overgekwalificeerd, te weinig ervaring, iemand anders sluit beter aan. Ach, je kent het vast wel. Het valt niet mee om in deze draaikolk je hoofd boven water te houden.

Het is dan ook Claudia's overtuiging dat we in onze maatschappij ergens de menselijke maat verloren zijn. Dat is voor Claudia de reden om NIET vanuit de vraag of vacature te werken. Maak jouw leven als werkzoeker (weer) makkelijker en vooral leuker.

Trakteer jezelf op déze Inspiratiesessie "Weg met die BELemmeringen" waarin Claudia jou LIVE laat zien én horen dat anders denken én samen doen positief effect heeft.

Jezelf presenteren, met zelfvertrouwen en plezier - Frouke Kramer

In het dagelijks leven presenteren we onszelf allemaal voortdurend. Vaak onbewust.

Denk aan een voorstelrondje bij een netwerkbijeenkomst of training, een kort introductie moeten houden over jezelf, een goed idee toelichten (pitchen), een sollicitatiegesprek voeren, een plan uiteenzetten of instructies geven. Het zijn allemaal situaties waarin je de kans krijgt om iets over te brengen bij de ander(en). Tijdens deze presentatie workshop krijgen de deelnemers inzicht in hun eigen sterke kanten als spreker, en in de dingen ze beter kunnen doen. Heel bewust. Met als doel om met zelfvertrouwen en plezier het woord te nemen. Op elke gelegenheid.

Er wordt theorie behandeld: Hoe bouw je een verhaal op? Welke taal gebruik je, welke voorbeelden deel je en hoe lang mag/ moet het zijn? We kijken lichaamstaal, houding, je handen en gebruik van mimiek. Daarnaast is er interactie, ruimte voor vragen en oefenen de deelnemers met elkaar.

Frouke Kramer van Uitgesproken is psychologe en volgt na een commerciële carrière sinds 2009 haar hart: presenteren en hoe anderen daar (nog) beter in te maken. Ze heeft talent voor het geven van constructieve feedback. In haar aanpak als trainer is ze analytisch, positief kritisch en heeft ze altijd toepasbare tips paraat. Tot haar vaste klanten waar ze presentatietrainingen geeft, behoren onder andere Artis, de Gemeente Amsterdam, Divosa, Kosmos Uitgever, Sociaal Werk Nederland en NetwerkPro. Frouke is ook actief als voice-over en als dagvoorzitter bij congres of debatten.

Waarom zou je (willen) werken? - Brenda Reyerse

Om aan een toekomst te kunnen bouwen, moet je jezelf goed kennen. In deze interactieve workshop bespreek ik met jullie belangrijke thema’s: je motivatie, je waarden en kwaliteiten. We reflecteren op je levensloop tot nu toe: wat waren belangrijke momenten en beslissingen? Wat heb je de maatschappij te bieden en hoe wil je je pad verder uitstippelen?

We eindigen met opdrachtjes die je individueel en in kleine groepjes uitvoert en die tot doel hebben meer inzicht te krijgen in je wensen, behoeften en mogelijkheden t.a.v. werk.

Brenda Reyerse is levensloopcoach/communicatie- en gedragstrainer en biedt individuele coaching/counseling, workshops en trainingen. Haar bedrijf PEZO (2009) staat voor ‘emotionele innovatie’: jezelf ontwikkelen en vernieuwen. Haar stijl van begeleiden is laagdrempelig en persoonlijk, zij is zeer ervaren met diverse doelgroepen; van MBO niveau t/m universitair geschoolden: bouwen aan ‘Vertrouwen, Durf en Deskundigheid’ is het uitgangspunt. Voor meer informatie zie: pezotrainingadvies (kijk onder particuliere markt en klik door).

15:30 - 16:00 Pauze en Netwerken

16:00 – 17.00 Workshops ronde 2

Realitycheck, bekijk jouw sollicitaties door de bril van de werkgever - Margot Ros

Leeftijdsdiscriminatie is een feit, daar heb je als 50 plusser mee te dealen. Dus hoe pak je dat nu zo kansrijk mogelijk aan? Kruip in de huid van de werkgever en je begrijpt nog beter wat wel en niet werkt tijdens het solliciteren. We hopen enorm dat sollicitanten 50+ geïnspireerd raken door deze workshop en dat je concreet met de tips aan de slag kunt.

Margot Ros van Ros Loopbaan is een bevlogen loopbaancoach en trainer. Zij stelt dat je na een goede loopbaankeuze, succes met solliciteren bijna altijd kunt afdwingen. Zij kent de hele loopbaanreeks, van gehunt worden tot reorganisatie en exit. Naast arbeidsbemiddeling, heeft zij ruime ervaring met individuele loopbaan- en sollicitatiebegeleiding, trainen en projecten duurzame inzetbaarheid.

BAM! Hoe je complimenten met impact geeft - Martine Beernink

2020! I can do it is het thema van dit Netwerkcafé en dat is precies het zetje dat veel mensen kunnen gebruiken als het gaat om complimenten geven. Ja, we willen allemaal graag waardering krijgen, maar je complimenten geven is niet altijd makkelijk. En dan hebben we het nog niet over het ontvangen van complimenten. In deze workshop leer je de drie ingrediënten van een echt krachtig compliment en hoe je de ingrediënten toepast. Daarnaast ga je zelf de impact ervaren van een krachtig compliment. Doel is om je met glimlach op je gezicht de borrel in te sturen, met een 1-2-3-tje op zak dat je op elk gewenst moment kan gebruiken.

Spelende vrouw Martine Beernink (43) startte in 2016 haar bedrijf krachtvandelach , en geeft lachworkshops aan teams en andere groepen. Sinds dit jaar geeft ze ook de workshop Krachtige complimenten, een workshop in het geven én ontvangen van waardering, speciaal voor teams. Martine is gecertificeerd als laughter yoga leader, communicatietrainer & (team) coach.

Jezelf presenteren, met zelfvertrouwen en plezier - Frouke Kramer

Dit is een herhaling van de workshop in ronde 1.

Info en aanmelden

  • Maandagmiddag 20 januari 2020. Inloop 13:00, start 13:30, einde 17:00 uur.
  • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam. Goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer, betaald parkeren in de omgeving is kostbaar.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee met PIN afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Amsterdam: netwerkcafe.amsterdam@gmail.com, netwerkcafeamsterdam.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.