Netwerkcafé Amsterdam

Maandagmiddag 16 december 2019 Netwerkcafé Amsterdam: 2020! Ben jij er klaar voor?

Technologische ontwikkelingen zorgen voor een verschuiving van taken en competenties. Dé competenties van nu zijn bijvoorbeeld: samenwerken, ICT-geletterdheid, aanpassingsvermogen, creativiteit, probleemoplossend vermogen en flexibiliteit. Door al deze veranderingen is het voor iedereen belangrijk om hun hele leven te blijven leren. Hoe zit dat bij jou?

Weet jij waar je op afkoerst, waar jouw kansen liggen en wat je nog wilt ontwikkelen? Wil je misschien een andere weg ingaan maar durf je nog niet? En als je dit allemaal al weet, wil jij jouw verhaal dan nog helderder voor het voetlicht kunnen brengen in een pitch of op LinkedIn?

Als je hiermee aan de slag wilt én je wilt je ervaring en expertise met anderen delen, kom dan naar Netwerkcafé Amsterdam.

  • Maandagmiddag 16 december 2019. Inloop 13:00, start 13:30, einde 17:00 uur.
  • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam. Goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer, betaald parkeren in de omgeving is kostbaar.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee met pin afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

De Nieuwe Poort is 2 minuten lopen van Station Amsterdam Zuid.

Betaald parkeren in de buurt is zeer duur.

Programma

13:00 – 13:30 Inloop en netwerken met LinkedIn op je telefoon

Leer mensen kennen en ga je thuis voelen. Oefen om op mensen af te stappen, geïnteresseerde vragen te stellen, hulp aan te bieden en te vragen. Maak hierbij gebruik van LinkedIn en leg nieuwe nuttige contacten. Neem dus je smartphone of tablet met Linkedin app mee om te netwerken.

13:30-14:30 – Inleiding: Back to the Future! – Gerard Keetman

De wereld om ons heen verandert in een steeds sneller tempo. Die verandering is een gevolg van de digitale revolutie en daar zitten we nu midden! Revoluties zijn van alle tijden en brengen altijd kansen en bedreigingen met zich mee. Over het algemeen worden de bedreigingen het meest besproken, maar de kansen… Die moet je willen en kunnen zien!

Tijdens ‘Back to the Future’ werpen we samen een blik op het verleden, het heden en de toekomst. We achterhalen de krachten achter de (digitale) revolutie en bekijken welke bedrijven daar succesvol en minder succesvol mee om weten te gaan. Maar we bespreken vooral wat we daarvan kunnen leren voor onze business anno morgen.

14:30 – 15.30 Workshops ronde 1

Kansen voor jouw business anno morgen - Gerard Keetman

In de workshop ‘Jouw business anno morgen’ ga je individueel en met elkaar aan de slag om de kansen voor jouw business anno morgen inzichtelijk te maken. In een snelkookpan krijg je tools aangereikt om de omgeving te scannen, jouw eigen future swot te maken en je voor te stellen hoe je die kans kan verzilveren. In de workshop maken we gebruik van Design Thinking en Lean Startup methodieken.

Gerard Keetman van Business Anno Morgen kijkt graag om zich heen, is erg nieuwsgierig en houdt ervan zichzelf en anderen te inspireren en zich te verwonderen. Als zoon van een universitair docent informatica en nazaat van een boerenfamilie zaait en oogst hij graag kansen in tijden van digitale verandering.

Praktijkworkshop Pitchen voor 2020 - Elena Petrunin

Uit de ingevulde enquêtes van vorige bijeenkomsten van Netwerkcafé Amsterdam Zuid uitten deelnemers de wens om met hun elevator pitch aan de slag te gaan. Dat kan nu!

In deze interactieve oefensessie krijg je de kans om in een klein groep je persoonlijke pitch uit te testen en constructieve feedback te krijgen van de andere deelnemers. De sessie is geschikt voor werkzoekenden, (startende) ondernemers en alle anderen die graag hun pitch willen aanscherpen.

Voor een optimale invulling van de bijeenkomst vragen we je van te voren je eigen pitch van maximaal twee minuten voor te bereiden. Denk hierbij aan je persoonlijke situatie, zoals een sollicitatiegesprek, netwerkgesprek of gesprek met een (toekomstige) klant, en wat je hierbij wilt overbrengen. Op zoek naar tips? Google even op tips voor een pitch en laat je voeden. Bij deze 5 tips als voorbeeld. Alvast succes en graag tot ziens in deze workshop!

Elena Petrunin is als vrijwilliger bij Stichting Werken voor Elkaar lid van het team dat Netwerkcafé Amsterdam organiseert.

Zou je Ronaldo níet aannemen als hij zich aanmeldt voor hetzelfde geld? - Lesley van Opstal

Wanneer je werkzoekende bent loop je regelmatig tegen een ondefinieerbare muur op: “je bent overgekwalificeerd!” Deze drogreden wordt vaak gehoord en klinkt als een holle term die niet te specificeren is, omdat deze voornamelijk bestaat uit angst voor een harde werker.

Lesley ontzenuwt een aantal mythes die kleven aan de angst voor de overgekwalificeerde werknemer. Hij ziet juist voordelen, mits de organisatie een flexibele houding heeft en leidinggevenden een flexibele managementstijl hanteren.

Lesley van Opstal is een mensgerichte, commercieel gedreven professional. Mensen motiveren, adviseren en stimuleren is essentieel in zijn werk. Hij zorgt dat samenwerkingsverbanden leiden tot een positief bedrijfsresultaat. Zijn kernwaarden: eerlijk, leergierig, open en enthousiast.

15:30 - 16:00 Pauze en Netwerken

16:00 – 17.00 Workshops ronde 2

Als dat wat je doet niet werkt... doe het dan anders! - Trucella Van Moorselaar

Niet de bèste kandidaten krijgen de baan, maar de goede kandidaten die zich het meest overtuigend en onderscheidend presenteren. In deze workshop maak je kennis met je ‘loopbaantas’ en leer je een ‘model’ voor overtuigend en onderscheidend solliciteren. Direct toepasbaar! En.. met al resultaat:

  • met meer zelfvertrouwen het gesprek aangaan
  • meer opvallen en je onderscheiden van andere sollicitanten
  • je kansen vergroten op een passende baan

Sleutelwoorden van de workshop: afwisselend, inspirerend, direct toepasbaar met handige hulpmiddelen.

Trucella Van Moorselaar zorgt vanuit TVM Werk & Advies dat mensen in persoonlijke en arbeidssituaties hun gewenste veranderingen kunnen realiseren. Ondernemen is Trucella met de paplepel ingegeven. Zij heeft ruime ervaring binnen het bedrijfsleven met onder meer sollicitatiecoaching, business coaching en management development.

Meer zichtbaarheid op LinkedIn in 2020 - Ginger Lebbink

Tijdens zijn interactieve presentatie geeft Ginger Lebbink tips om beter gevonden te worden, meer profielbezoeken en bereik te genereren via #growlarge #tips A B C formule

Ginger Lebbink van Grow Large is een professioneel online content manager. Hij helpt klanten om zich te profileren op LinkedIn waarbij hij gebruik maakt van meerdere bewezen methodes. Door zijn jarenlange ervaring met LinkedIn is hij in staat een groot bereik voor jullie te realiseren.

Kijk naar jouw vraagstuk met een loopbaanopstelling - Oscar Westra van Holthe

Wie iets nieuws zoekt heeft zichzelf opnieuw uit te vinden. Hoe doe je dat als je toch echt altijd jezelf meeneemt? In deze workshop gaan we kijken naar wat bij jou in de weg staat om de volgende stap te kunnen nemen. Dat doen we in een interactieve workshop met een loopbaanopstelling, waarin je ervaart wat je te doen staat en wat je hebt los te laten.

Oscar Westra van Holthe is extern vertrouwenspersoon en systemisch coach. Zijn stijl van begeleiding is ontwapenend en ontregelend. Meer info op westravanholthe.com.

17.00 Einde – Vervolg netwerken in de bar van De Nieuwe Poort

Info en aanmelden

  • Maandagmiddag 16 december 2019. Inloop 13:00, start 13:30, einde 17:00 uur.
  • De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2, 1082 MD Amsterdam. Goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer, betaald parkeren in de omgeving is kostbaar.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee met pin afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Amsterdam: netwerkcafe.amsterdam@gmail.com, netwerkcafeamsterdam.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Amsterdam is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.