Netwerkcafé Alkmaar

Dinsdagmiddag 25 februari 2020 Netwerkcafé Alkmaar: ZZP, iets voor mij?

Aan de slag gaan als zelfstandige zonder personeel (ZZP) geeft je vrijheid. Vrijheid om je eigen opdrachtgevers te kiezen, je eigen tijd in te delen, je opdracht naar eigen inzicht uit te voeren. Tenminste: is als je het goed aanpakt.

ZZP heeft een slechte naam gekregen doordat veel mensen zich gedwongen voelen om als zelfstandige slecht betaald werk te doen dat eigenlijk gewoon loonwerk is.

Bij Netwerkcafé Alkmaar besteden we een hele middag aan de voordelen en valkuilen van zelfstandig ondernemerschap. Hoe leer je denken als ondernemer, hoe kun je vanuit een uitkering beginnen en hoe voorkom je dat je alleen de lasten, maar niet de lusten van het zelfstandig ondernemerschap ervaart.

  • Dinsdag 25 februari 2020. Inloop 13:00, start 13:30, einde 17:00 uur.
  • De Letterbak, Edisonweg 10, 1821 BN Alkmaar. Goed bereikbaar met fiets, bus en auto, gratis parkeren.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee contant afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

De Letterbak, Edisonweg 10, 1821 BN Alkmaar. Goed bereikbaar met fiets, bus en auto, gratis parkeren op het parkeerterrein.

Programma

13:00 – 13:30 Inloop

Leer tijdens de inloop alvast mensen kennen en ga je thuis voelen.

13:30 – 13:40 Welkom door Liesbeth van Lanen (Werken voor Elkaar)

Onze dagvoorzitter heet je welkom en geeft uitleg over de rest van de dag.

13:40 - 14.00 Inleiding: Meerdere wegen leiden naar ondernemerschap – Jan Boeijink

14:00 - 15:15 Workshops ronde 1

Is ondernemen iets voor jou? – Jacqueline Boots (Ondernemen Werkt)

Tijdens deze workshop vertelt Jacqueline over de voor- en nadelen van zelfstandig ondernemerschap. En wat de verschillen zijn tussen werknemer en ondernemer. Wat komt erbij kijken? Waar ben jij nu echt goed in en hoe ga je dit inzetten voor je bedrijf?

Aan het eind van deze workshop heb je een beter zich op de keuze tussen werknemerschap en zelfstandig ondernemerschap.

Jacqueline Boots is sinds 2013 eigenaar van Ondernemen Werkt! Zij begeleidt startende ondernemers in de eerste fase. Daarnaast is zij business-coach voor MKB’ers en ZZP’ers. Bovendien is zij eigenaar van De Ommezwaai. Een bedrijf dat zich richt op loopbaanadvies, coaching en de opleiding daartoe.

Waarom je wel (of niet) moet ondernemen – Stefanie Hoogland (Zij Onderneemt)

Stefanie neemt je mee in haar verhaal van de afgelopen 10 jaar, waarin ze ZZP’er werd en mede-oprichter van Zij Onderneemt. Ze leerde de vele facetten van het ondernemerschap kennen en schreef er ook een boek over; De Flamingo Factor- jouw leven, jouw bedrijf, jouw succes. Dit is het boek wat ze graag zelf had willen lezen toen ze begon. Ze vertelt je graag over de voor- en nadelen van het ondernemersavontuur. Na deze workshop ben je beter in staat te overwegen of ZZP’er worden iets voor jou is.

Stefanie Hoogland is organisatie-adviseur en leiderschapscoach. Daarnaast is ze mede-eigenaar van Zij Onderneemt en schreef ze twee business-boeken. Ze begeleidt organisaties op het gebied van procesverbetering, cultuurverandering en leiderschapsontwikkeling. Tevens is ze ondernemerscoach bij het Horizon College.

Ervaringen als zelfstandige – Wat maak je mee op het pad naar ZZP – Dirk Kortbeek (Kortbeek Services)

ZZP’er zijn heeft vele voordelen, maar ook schaduwkanten. In deze workshop wordt je uitgenodigd om je ervaringen en inzichten uit te wisselen met andere zzp’ers, ex-zzp’ers, beginnende zzp’ers, mensen die als zzp’er willen gaan beginnen en gewoon nieuwsgierige mensen.

Wat is er moeilijk, wat is er leuk, waar zie je tegenop, hoe bepaal je wat je wilt aanbieden, wie zijn je opdrachtgevers en hoe vindt je die, hoe bepaal je je tarieven, hoe zou je het anders willen doen? Leren van elkaar staat voorop.

Dirk Kortbeek weet als geen ander wat de stap naar zelfstandig ondernemerschap met zich mee kan brengen. Na 30 jaar in loondienst als facilitair beheerder, verloor hij zijn baan. Om zijn kennis te verzilveren van het laatste gebouw dat hij had beheerd, besloot Dirk ZZP-er te worden. Zo stelde hij de nieuwe eigenaar in staat om zijn kennis direct in te zetten.

15:45 - 17:00 Workshop ronde 2

UWV en ZZP – Gerard Wit (UWV Werkbedrijf)

Als je op dit moment een WW-uitkering hebt, kun je profiteren van een gunstige, risico-verlagende regeling om als zelfstandig ondernemer of als freelancer aan de slag te gaan. In deze workshop vertelt Gerard Wit alle ins en outs van de regeling en de praktische hulp die je daarbij kunt krijgen.

Gerard is adviseur bij UWV WERKbedrijf te Alkmaar. Hij heeft ruime ervaring met het op weg helpen van klanten die voor zichzelf willen gaan beginnen.

Ondernemen vanuit je WHY, hoe ben je onderscheidend? – Natasha Ioppi (Zij Onderneemt)

Mensen kopen niet WAT je doet, maar WAAROM je het doet. Succesvolle bedrijven communiceren niet over de producten die ze verkopen, maar over het verhaal erachter. Dat onderzocht Simon Sinek voor zijn Gouden Cirkel verhaal. Als je je wilt onderscheiden op de huidige markt, dan is het belangrijk dat je een verhaal rond jouw merk opbouwt. Branding-adviseur Natasha Ioppi vertelt je hoe je jouw WHY, jouw verhaal, bepaalt en hoe je dat naar buiten brengt. Met veel praktische tips en tal van inspirerende voorbeelden, van Coolblue’s “alles voor een glimlach” tot Tony Chocolonely’s “op weg naar 100% slaafvrije chocolade”

Natasha Ioppi heeft in 16 jaar als ondernemer al vele rollen vervult, van webshopeigenaar tot marketeer. Met haar creativiteit als de gemene deler. Ze helpt nu andere ondernemers hun eigen ‘gemene deler’ te vinden om van daar uit zichzelf te onderscheiden.

Waarom netwerken? – Jacqueline Boots (Ondernemen Werkt)

Netwerken is het doelgericht opbouwen, onderhouden en verbinden van relaties. Het is één van de meest basale menselijke bezigheden, het is het cement van elke samenleving.

Netwerken komt erop neer dat je op een respectvolle en aandachtige manier om gaat met je familie, vrienden, kennissen, relaties en klanten en ook met 'vreemden'.

Maar netwerken is niet alleen aandacht geven, het is ook – op het juiste moment, en op de juiste manier – aandacht vragen, jezelf presenteren, laten zien wie jij bent, wat je te bieden hebt, wat je waard bent. Leer in deze workshop hoe je dat doet. Er is in deze workshop in het bijzonder aandacht voor het belang van netwerken voor ZZP’ers.

Jacqueline Boots is sinds 2013 eigenaar van Ondernemen Werkt! Zij begeleidt startende ondernemers in de eerste fase. Daarnaast is zij business-coach voor MKB’ers en ZZP’ers. Bovendien is zij eigenaar van De Ommezwaai. Een bedrijf dat zich richt op loopbaanadvies, coaching en de opleiding daartoe.

17:00 Einde

Info en aanmelden

  • Dinsdag 25 februari 2020. Inloop 13:00, start 13:30, einde 17:00 uur.
  • De Letterbak, Edisonweg 10, 1821 BN Alkmaar. Goed bereikbaar met fiets, bus en auto, gratis parkeren.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee contant afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Alkmaar: netwerkcafe.alkmaar@gmail.com, netwerkcafealkmaar.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Alkmaar is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen bij de organisatie? Stuur ons een bericht