Netwerkcafé Alkmaar

Vrijdagochtend 25 januari: Zo vind je werk in 2019!

Dit wil je niet missen! Op vrijdagochtend 25 januari opent wethouder Paul Verbruggen het Netwerkcafé Alkmaar. Vanaf nu komen we elke maand met zo’n honderd vijftigplussers bij elkaar om te netwerken en om in workshops onze eenentwintigste-eeuwse vaardigheden te versterken. Met als doel het vinden van nieuw werk in een baan, als zelfstandige of als ondernemer.

Wil je je laten inspireren én wil je je ervaring en expertise met anderen delen, meld je dan nu aan. Hieronder lees je wat je kunt verwachten tijdens de workshops.

  • Vrijdagochtend 25 januari 2019. Inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.
  • Wijkcentrum Overdie, Van Maerlantstraat 8-10, 1813 BH Alkmaar
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee contant afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Wijkcentrum Overdie is goed bereikbaar per fiets en openbaar vervoer. Stadsbus lijn 2 richting Overdie, Halte N. G. Piersonstraat. Parkeren is gratis in de omgeving.

Netwerkcafé Alkmaar is mede mogelijk gemaakt door Wijkcentrum Overdie

Programma vrijdagochtend 25 januari Wijkcentrum Overdie, Alkmaar

9:00 – 9:30 Inloop

Leer tijdens de inloop alvast mensen kennen en ga je thuis voelen.

9:30 – 9:45 Officiële opening Netwerkcafé Alkmaar – wethouder Paul Verbruggen

Wethouder Paul Verbruggen van de gemeente Alkmaar zal op een ludieke manier het Netwerkcafé Alkmaar openen. En hij zal vertellen wat gemeente Alkmaar kan betekenen voor werkzoekende vijftigplussers.

9:45 – 10:15 Hoe wij werk vonden – André Bakker en Simone Spierings

Twee vijftigplussers nemen je mee in hun ervaring van ontslag, de uitdagende zoektocht naar nieuw werk en hoe zij dat uiteindelijk vonden.

10:15 – 10:30 Netwerken

We gaan op een leuke manier contact maken en netwerken. Neem je smartphone of tablet met LinkedIn app mee.

10:30 – 11:40 Workshops ronde 1

Natuurlijk komt een vijftigplusser aan het werk! – Yvonne van der Spek (Werknavigator)

Yvonne van der Spek heeft een rugzak vol praktijkervaring om vijftigplussers aan het werk te brengen. In opdracht van de gemeente Alkmaar heeft zij zo’n 90 personen begeleid, waarvan het grootste gedeelte nu een baan heeft. Zij neemt je in haar interactieve workshop mee om je drijfveren te vinden. Met het inzicht in je persoonlijke waarden helpt ze je deze te verbinden met een functie die op dit moment in jouw levensfase past! En dat solliciteert zoveel makkelijker…

Stressvrij solliciteren - Saskia Karels (Unchainyourbrain.nl)

Ons brein wil wel eens aan de haal gaan met onze emoties, tijdens of reeds ruim voor het opstarten van een sollicitatieprocedure, waardoor we het gevoel hebben dat we overvallen worden door angst, onzekerheid, stress etc. NLP is een van de allerkrachtigste en meest effectieve methoden om allerlei emotionele en psychische klachten aan te pakken.

Tijdens deze workshop wordt je een korte uitleg gegeven wat NLP voor je kan betekenen. Waarvoor en hoe je het kunt gebruiken. Tevens ga je één van de belangrijkste technieken zèlf ervaren en leren toepassen in je dagelijks leven. “Hoe leer je om gaan met een acuut gevoel van stress!”

Scoren met jobsites – Peter de Groot (THOBS career development)

Hoe kunt haal je het beste resultaat uit vacaturesites in je zoektocht naar nieuw werk en wat is daarvoor nodig? Daarover gaat deze workshop. Peter doet dat door inzicht te geven werkgevers met deze jobsites werken. Dat leidt tot handige tips en trucs om de aandacht van de juiste werkgever te trekken. In de workshop gaat Peter zoveel mogelijk inspelen op de eigen behoeften van de aanwezige deelnemers.

Peter de Groot is de grondlegger van de Alkmaarse Baan Bootcamp, een intensief traject waarmee 85 van de 100 deelnemers een baan vonden tijdens de crisis. ‘Scoren met jobsites’ is een van de onderdelen van dat traject.

11:40– 11:50 Pauze

11:50 – 13:00 Workshop ronde 2

Natuurlijk komt een vijftigplusser aan het werk! – Yvonne van der Spek (Werknavigator)

Herhaling van ronde 1

Stressvrij solliciteren - Saskia Karels (Unchainyourbrain.nl)

Herhaling van ronde 1

Scoren met jobsites – Peter de Groot (THOBS career development)

Herhaling van ronde 1

Info

  • Vrijdagochtend 25 januari 2019. Inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.
  • Wijkcentrum Overdie, Van Maerlantstraat 8-10, 1813 BH Alkmaar
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee contant afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Alkmaar: netwerkcafe.alkmaar@gmail.com, netwerkcafealkmaar.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Alkmaar is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen bij de organisatie? Stuur ons een bericht