Netwerkcafé Alkmaar

Dinsdagmiddag 28 januari 2020 Netwerkcafé Alkmaar: Zelf aan het stuur in 2020!

Heb jij ook wel eens het gevoel dat je wórdt geleefd. Dat je eigen vastgeroeste gewoonten en de wensen van anderen bepalen hoe je je dag besteedt, hoe je werk zoekt, hoe je leeft?

Dan moet je zeker naar de volgende bijeenkomst van Netwerkcafé Alkmaar komen. Daar kun je een hele middag inspiratie opdoen om in 2020 zelf het stuur over je leven en werk weer stevig in handen te nemen. Je talenten bewust inzetten, beter contact maken met anderen, meester worden over je eigen gedachten.

De bijeenkomst is op een nieuwe, nog beter bereikbare locatie: broedplaats en bedrijfsverzamelgebouw De Letterbak

  • Dinsdag 28 januari 2020. Inloop 13:00, start 13:30, einde 17:00 uur.
  • De Letterbak, Edisonweg 10, 1821 BN Alkmaar. Goed bereikbaar met fiets, bus en auto, gratis parkeren.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee contant afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

De Letterbak, Edisonweg 10, 1821 BN Alkmaar. Goed bereikbaar met fiets, bus en auto, gratis parkeren op het parkeerterrein.

Programma

13:00 – 13:30 Inloop

Leer tijdens de inloop alvast mensen kennen en ga je thuis voelen.

13:30 – 13:40 Welkom door Dirk Kortbeek

Onze dagvoorzitter heet je welkom en geeft uitleg over de rest van de dag.

13:40 - 14.00 Inleiding: We zijn er om elkaar te helpen, nietwaar? - Erik Lambooy (Werken voor Elkaar)

Erik gaat tijdens zijn inleiding laten zien waarom het belangrijk is om een werkzoekbuddy te hebben, en hoe je die makkelijker dan je denkt kunt vinden.

14:00 - 15:15 Workshops ronde 1

Herken je talent en heb daar plezier in! - Mischa van Esveld (Mischa van Esveld Coaching en Training)

Door interactie met je mede-deelnemers komen al je talenten weer naar boven borrelen. Dat gaat je energie opleveren om jezelf beter op de kaart te zetten. Koers daarmee op je doel af.

Mischa is psycholoog, coach en mindfulnesstrainer bij Mischa van Esveld Coaching & Training

Maak de klik met andere mensen - Dick Pieters (Ignius)

Goed om kunnen gaan met mensen is misschien wel de belangrijkste competentie die er bestaat. Zeker nu er meer en meer geautomatiseerd wordt blijft contact met mensen een cruciale stap in samenwerking, verandering en voortuitgang. Tijdens deze workshop leer je ook verschillende mens-typen te onderscheiden. Waarom klikt het wel met de één en totaal niet met de ander?

Dick Pieters richt zich op de ontwikkeling van mensen, teams en organisaties. Dat doet hij door inzicht te geven in drijfveren, intrinsieke motivatoren en daaruit voorkomende werkwijzen en gedrag.

Alles valt op z’n plek - Sifattin Cinar (Operate Security)

Vanuit zijn vakgebied beveiliging, heeft Sifattin heel goed leren kijken naar mensen en omstandigheden. In selectieprocedures voor personeel leerde hij steeds weer nieuwe dimensies van mensen zien. Hij ontdekte dat iedereen meerdere gezichten heeft, afhankelijk van de situatie.

Welk gezicht heb jij voor welke gelegenheid, bijvoorbeeld voor sollicitaties en voor netwerkgesprekken? Dat ga je met Sifattin ontdekken in deze workshop vol afwisselende contacten. En je gaat erachter komen dat die wisselende gezichten je gaan helpen om alles op z’n plek te laten vallen.

15:45 - 17:00 Workshop ronde 2

Stilte als sleutel tot verandering - Jan Verhoeven

De hele dag door hebben we allerlei gedachten over wat er kan en wat niet, wat er gebeurd is en wat er nog kan gebeuren, hoe we zelf zijn en hoe anderen zijn. Dat weerhoudt ons er heel vaak van om nieuwe dingen te doen, om ons in een nieuwe omgeving te begeven, om een nieuw vakgebied te verkennen, om contact te maken met nieuwe mensen.

We zijn als het ware bevangen door alle dingen die we in ons hoofd de hele tijd door tegen onszelf vertellen. Hoe heerlijk zou het zijn om helemaal onbevangen te kunnen zijn. Om te weten hoe je dat kunt bewerkstelligen. Want onbevangenheid is een voorwaarde om te kunnen veranderen.

In deze workshop gaan we dat ontdekken. Door speels te oefenen met stilte in klank, gebaar, houding en gesproken woord kunnen we ervaren dat we onbevangen kunnen zijn. En dat geeft ruimte voor verandering. We doen dat onder leiding van Jan Verhoeven, die naast zijn loopbaan in informatisering, al 25 jaar met groepen werkt vanuit stilte en eenvoud.

17:00 Einde

Info en aanmelden

  • Dinsdag 28 januari 2020. Inloop 13:00, start 13:30, einde 17:00 uur.
  • De Letterbak, Edisonweg 10, 1821 BN Alkmaar. Goed bereikbaar met fiets, bus en auto, gratis parkeren.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee contant afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Alkmaar: netwerkcafe.alkmaar@gmail.com, netwerkcafealkmaar.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Alkmaar is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen bij de organisatie? Stuur ons een bericht