Netwerkcafé Alkmaar

Vrijdagochtend 22 februari: Van vrijwilliger naar ondernemer

Vrijwilligerswerk is een goede manier om je vakervaring op peil te houden, om ervaring op te doen in een nieuwe richting of gewoon om leuk en nuttig werk te doen. Het kan zelfs een manier zijn om te ontdekken dat je dat wat je het liefste doet, kunt uitbouwen tot werk waarmee je in je bestaan kunt voorzien, als parttime of fulltime ondernemer.

Wil je je hierover laten inspireren én wil je je ervaring en expertise met anderen delen, kom dan naar de volgende bijeenkomst van Netwerkcafé Alkmaar.

 • Vrijdagochtend 22 februari 2019. Inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.
 • Wijkcentrum Overdie, Van Maerlantstraat 8-10, 1813 BH Alkmaar
 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee contant afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Wijkcentrum Overdie is goed bereikbaar per fiets en openbaar vervoer. Stadsbus lijn 2 richting Overdie, Halte N. G. Piersonstraat. Parkeren is gratis in de omgeving.

Netwerkcafé Alkmaar is mede mogelijk gemaakt door Wijkcentrum Overdie

Programma vrijdagochtend 22 februari Netwerkwerkcafé Alkmaar

9:00 – 9:30 Inloop

Leer tijdens de inloop alvast mensen kennen en ga je thuis voelen.

9:30 – 9:35 Welkomstwoord

Onze dagvoorzitter Frans Algra heet u welkom en geeft uitleg over de rest van de dag.

9:35 – 10:00 Inleiding – Ellen Christiani

Ellen van de Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar schetst in haar inleiding de mogelijkheden van vrijwilligerswerk, het plezier dat je eraan beleeft en hoe het een opstap kan zijn naar een nieuwe baan of naar ondernemerschap.

10:00 – 11:15 Workshops Ronde 1

Krachtig en ontspannen richting je doel – Sonja Verberne (Every1free)

Tijdens deze workshop laat Sonja Verberne je kennis maken met Emotional Freedom Techniques (EFT), een methode om de stressrespons in je hersenen en je lichaam te doven.

Je leert dat je onzekerheid ieder gewenst moment uit kunt zetten, zodat je met een ontspannen gevoel de beste versie van jezelf naar voren kunt brengen in een sollicitatiegesprek, pitch, presentatie, training of in welke nieuwe ontmoeting die je ook tegemoet gaat.

Sonja Verberne van Every1free is EFT-behandelaar, transformatiecoach, inspirator, auteur en yoga en meditatiedocent. Als moeder van een dochter met downsyndroom richt ze zich in haar mede op ouders, verzorgers en instellingen rondom mensen met downsyndroom.

Ondernemerschap iets voor jou? – Jacqueline Boots (Ommezwaai)

Als je een idee hebt, wil je dat ook direct uitwerken en uiteindelijk blijf je hangen in de eerste fase en wordt het idee niet concreet. Maar je wilt het wel. Als ondernemer wil je maar een ding. En dat is succesvol zijn. Of het nu gaat om impact, omzet, innovatie of groei. Toch loopt het niet altijd zoals je wilt.

In de workshop gaat Jacqueline in op de volgende onderwerpen:

 • Ondernemerschap waarom zou je dat willen
 • Verschillen tussen werkgever en werknemer
 • Voor- en nadelen van ondernemerschap
 • Wanneer ben je ondernemer
 • Succesvol ondernemen
 • Belang van een ondernemersplan

Jacqueline Boots is eigenaar van twee bedrijven en traint en coacht samen met haar team ondernemers bij de start van hun bedrijf of bij het herijken van hun plan.

Richt de wereld in naar je eigen zin – Indira Doerga (ISMDoerga)

Heb je een hoofd vol ideeën, plannen, bedenksels maar denk dat wordt toch nooit wat… Dan is dit de kans om een stap verder te gaan! In deze workshop kom je erachter hoe parttime ondernemerschap voor jou een manier kan zijn om te gaan doen waar je van droomt.

Indira vertelt uit eigen ervaring hoe je kunt leren ondernemen door denken, durven én doen. En hoe je komt tot een onderneming die bij je past. Met je mede-deelnemers ga je ideeën verkennen en elkaar uitdagen. Doel is dat je naar huis gaat met een hoofd vol inspiratie, plezier en vooral ondernemingslust!

Indira Doerga kreeg ondernemen met de paplepel ingegoten. Ze combineerde zelf vaak parttime ondernemerschap met werk als carrièrecoach en -trainer.

11:15 – 11:45 Netwerken in de pauze

We gaan kaarten, maar anders dan je verwacht! Je leert elkaar kennen. En je kunt elkaar helpen met je ideeën over de toekomst. Neem je smartphone of tablet met LinkedIn app mee.

11:45 – 13:00 Workshop ronde 2

Krachtig en ontspannen richting je doel – Sonja Verberne

Herhaling van ronde 1

Ondernemerschap iets voor jou? – Jacqueline Boots

Herhaling van ronde 1

Pitchen, maar dan anders - Tereza de Vries (Bibliotheek Langedijk)

De deelnemers gaan samen op een effectieve en enigszins ludieke wijze opzoek naar elkaars kwaliteiten. Met als doel een kernachtig verhaal te kunnen vertellen over wie je bent en wat jou uniek maakt.

Tereza de Vries begeleidt sinds drie jaar de maandelijkse Walk&Talk in de bibliotheek Langedijk. Hoofddoel van Tereza is dat de deelnemers met hernieuwde energie hun zoektocht naar werk vervolgen.

Info en aanmelden

 • Vrijdagochtend 22 februari 2019. Inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.
 • Wijkcentrum Overdie, Van Maerlantstraat 8-10, 1813 BH Alkmaar. Goed bereikbaar met fiets, bus en auto, gratis parkeren in de omgeving.
 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee contant afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Alkmaar: netwerkcafe.alkmaar@gmail.com, netwerkcafealkmaar.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Alkmaar is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen bij de organisatie? Stuur ons een bericht