Netwerkcafé Alkmaar

Van schrik naar inkomen

Netwerkcafé Alkmaar, dinsdag 26 oktober 2021 13:30-16:30

Sinds lange tijd komen we deze maand met Netwerkcafé Alkmaar weer op locatie bij elkaar. En het gaat meteen over de twee belangrijkste dingen waarmee je te maken krijgt als je zonder betaald werk zit: wat zijn mijn mogelijkheden voor de toekomst en hoe zorg ik dat ik niet in de financiële problemen kom.

In twee bijzondere workshops krijg je praktische handreikingen om de schrik over werkverlies achter je te laten en het pad te vinden naar nieuw inkomen.

Leidraad is het persoonlijke verhaal van Alkmaarder Arjen Beuckens, die zelf een andere invulling aan zijn toekomst wilde geven en daarbij veel heeft gehad aan de samenwerking met de twee workshopleiders.

In de ruime en goed geventileerde Doopsgezinde kerk nemen we de Covid19-regels in acht.

Lees het programma hieronder en schrijf je in.

De Doopsgezinde kerk, Koningsweg 12, 1811 LE Alkmaar is goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer.

Deelname is gratis, een donatie wordt op prijs gesteld.

Programma

13:30-13:55 Inloop, kennismaken en netwerken

13:55-14:00 Welkom en inleiding

Arjen Beuckens nodigt je uit om met Victoria Herrero en Ilonka van Leeuwen te ontdekken hoe jij, net als hij destijds, kunt leren om je te focussen op wat voor jou belangrijk is en hoe je dat kunt bereiken.

14:00-15:00 Workshop

Focus op je toekomst

“Het leven is niet bedoeld om je alleen maar zorgen te maken of boos te blijven maken over wat er niet is. Verzet je focus naar wat je wél hebt en wat er wél is.” Dat is het advies dat Victoria Herrero op basis van haar eigen ervaringen aan iedereen zou willen geven.

Juist als je je werk kwijt bent, is het slim om te weten hoe jij jouw gedachten, gevoelens en talenten kunt richten op de toekomst. Makkelijk gezegd. Maar hoe doe je dat dan?

In deze workshop neemt Victoria je mee in het proces om daar te komen. Dat doet ze samen met Arjen Beuckens aan de hand van zijn eigen bewustwordingsproces.

Jij gaat zien hoe belangrijk het is om te beseffen wat je uitstraalt naar andere mensen, wat mensen van jou onthouden als jij een ruimte verlaat. En je leert welke stappen jij nú kunt zetten om uit te zoeken waar je voor staat en wat je wilt met je leven.

Ervaar in deze workshop hoe bevrijdend het is als je de focus kunt leggen op jouw toekomst.

Victoria Herrero (coachingvictory.nl) is empowerment trainer. Ze laat mensen beseffen wat nog wél allemaal mogelijk is in tijden waarin ze het even niet zien zitten.

Arjen Beuckens (mindcoaching.nl) veranderde van carrière nadat hij ontdekte dat hij in zijn werk vooral bezig was met anderen blij maken in plaats van zichzelf. Nu maakt hij anderen blij én zichzelf.

15:00-15:30 Pauze, napraten en netwerken

Tussen de twee workshops kun je netwerken met de andere deelnemers. Neem je smartphone mee, dan kun je meteen linken als je wat voor elkaar kunt betekenen.

15:30-16:30 Workshop

Een andere blik op inkomen

Als je geen betaald werk hebt, is inkomen vaak het eerste waar je je zorgen over maakt. Je wilt zo snel mogelijk weer je oude inkomen terug. Dat verlangen naar die oude situatie kan verlammend werken, weet financieel coach Ilonka van Leeuwen.

Zij nodigt je uit om met een andere blik naar inkomen te kijken. Onderzoek waar je écht geld voor moet en wilt uitgeven, nu en in de toekomst. En zoek uit wat je anders kunt doen, zonder levenskwaliteit in te leveren. Zo kun je zien hoeveel je in de toekomst écht minimaal nodig hebt.

In deze workshop neemt Ilonka je mee in haar kijk op inkomen en hoe je op een praktische manier ruimte creëert, zodat je met lef en intuïtie buiten de gebaande paden kunt gaan en een andere invulling voor jouw toekomst kunt vinden.

Ilonka doet dat in gesprek met Arjen Beuckens, die zelf van haar heeft geleerd hoe je je hart kunt volgen zonder precies te weten wat gaat komen. En dat je greep op je financiën kunt houden door telkens een stap te zetten, te kijken naar het resultaat en daarvan te leren voor de volgende stap.

Ilonka van Leeuwen (Lion Advies) is een hands-on financieel adviseur. In praktische gesprekken zonder ingewikkelde termen zorgt ze voor overzicht, pakt ze problemen aan en biedt ze haar klanten vooruitzicht op een gezonde financiële toekomst.

Arjen Beuckens (mindcoaching.nl) veranderde van carrière nadat hij ontdekte dat hij in zijn werk vooral bezig was met anderen blij maken in plaats van zichzelf. Nu maakt hij anderen blij én zichzelf.

  • ·Dinsdagmiddag 26 oktober 2021, inloop 13:30, start 14:00, einde en napraten 16:30 uur.

  • Doopsgezinde Kerk, Koningsweg 12, 1811 LE Alkmaar, goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer.

  • Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

De Doopsgezinde kerk, Koningsweg 12, 1811 LE Alkmaar is goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer.

Deelname is gratis, een donatie wordt op prijs gesteld.

Meehelpen?

Netwerkcafé Alkmaar is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Benieuwd wat het inhoudt? Lees wat het inhoudt en wat het andere vrijwilligers heeft opgeleverd.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.