Netwerkcafé Alkmaar

Vrijdagochtend 21 juni Netwerkcafé Alkmaar: Vakantie, het échte werk!

Vakantie: een tijd om te ontspannen én je weer op te laden, óók als je geen betaald werk hebt. Een periode dus om je hoofd leeg te maken en te vullen met ideeën over wat je wilt doen als je terug komt van vakantie.

Netwerkcafé Alkmaar wil je graag inspireren met leuke en interessante workshops waarmee je tijdens je vakantie misschien wel een ingeving krijgt tijdens een wandeltocht, het dobberen op je luchtbedje of gewoon op een terrasje.

Wil je één of meerdere workshops bijwonen en wil je jouw ervaring en kennis met anderen delen, dan nodigen wij je graag uit voor de volgende bijeenkomst van Netwerkcafé Alkmaar.

Zie programma hieronder.

 • Vrijdagochtend 21 juni 2019. Inloop 8:30, start 9:00, einde 12:30 uur.
 • Wijkcentrum Overdie, Van Maerlantstraat 8-10, 1813 BH Alkmaar
 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee contant afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Wijkcentrum Overdie is goed bereikbaar per fiets en openbaar vervoer. Stadsbus lijn 2 richting Overdie, Halte N. G. Piersonstraat. Parkeren is gratis in de omgeving.

Netwerkcafé Alkmaar is mede mogelijk gemaakt door Wijkcentrum Overdie

Programma

8:30 – 9:00 Inloop

Leer tijdens de inloop alvast mensen kennen en ga je thuis voelen.

9:00 – 09:10 Welkom door Dirk Kortbeek

9:10 – 09:30 Inleiding: Werkloos met vakantie - Peter Bakkum

Peter heeft een eigen bedrijf in Coaching & Training. Dat is niet altijd zo geweest. Hij heeft een jarenlange ervaring als medewerker in loondienst. Voordat hij zijn eigen bedrijf begon, kende hij ook een periode waarin hij geen betaald werk had. In die periode ging hij op vakantie. Hoe was dat? Welk gevoel had hij daarbij? Peter vertelt je graag over zijn worstelingen en vooral over zijn inzichten.

09:30 – 10:45 Workshops Ronde 1

Energievol door de vakantie – Peter Bakkum

In deze workshop maakt Peter inzichtelijk dat werken aan rust en bezinning geen gek idee is en meer oplevert dan je verwacht. Maar hoe doe je dat? Wat laat je los? Wat moet je doen en wat vooral niet? Krijg meer inzicht in hoe je energieker in je leven kan staan! Kom energie opdoen! Je krijgt stap voor stap antwoord op de vraag waarom vakantie het echte werken is en hoe de vakantie voor jou gaat werken.

Deze workshop heeft uiteraard een aantal open deuren maar geeft je het inzicht dat je niets aan een open deur hebt als je er niet doorheen stapt. Wat is jouw open deur waar je nog niet doorheen gestapt bent? En wat houdt jou tegen?

Van vullen naar voeden – Vivian Svendsen

In deze inspiratiesessie leer je aan de hand van Vivian onder andere:

 • Hoe je je fitter kunt voelen;
 • Waar je energie van krijgt en waardoor je energie verliest;
 • Hoe je ervoor steviger in de schoenen kunt staan;
 • Dat alles energie is: wat je eet, met wie je omgaat en wat je denkt.

Vivian Svendsen is energetisch coach. Zij helpt mensen bewuster in het leven te staan door naar hun keuzes en overtuigingen te kijken, door vragen te stellen en hen een spiegel voor te houden.

De elevator pitch – Annemarie Appelman

Vind jij solliciteren ook zo zenuwslopend? En de vraag ‘vertel eens iets over jezelf een ramp’? Je bent niet de enige hoor! Annemarie kan je in deze workshop helpen om jouw unieke persoonlijke presentatie, jouw Elevator Pitch, te creëren.

Het schrijven van je Pitch dwingt jou om goed na te denken wat jij over jezelf wilt vertellen. Dit is belangrijk want je moet kraakhelder en concreet over jezelf, je kennis en kunde kunnen communiceren in een sollicitatiegesprek, op je CV en op jouw Linkedin profiel.

Wat je gaat ontdekken in deze workshop:

 • Wat is een Elevator Pitch
 • Wanneer een Elevator Pitch super handig is
 • Wat je vertelt in je Elevator Pitch
 • Wat je niet vertelt in je Elevator Pitch
 • Hoe een goede Elevator Pitch jou kan helpen in je zoektocht naar werk

10:45 – 11:15 Pauze met netwerken

We gaan netwerken op een manier waarbij je elkaar en elkaars baan-verwachtingen verkent en leert kennen. Neem je smartphone of tablet met Linkedin app mee.

11:15 – 12:30 Workshops ronde 2

Het bijenkorfspel: hulp vragen werkt – Vrijwilligers Netwerkcafé Alkmaar

Het is niet voor iedereen gemakkelijk om hulp te vragen voor zichzelf. Daarom dit netwerkspel. Je laat anderen voor je werken en jij werkt weer voor anderen, als werkbijen in een bijenkorf. We werken in groepen, bijenkorven. Iedereen bedenkt een netwerkvraag. Om de beurt gaan werkbijen met een netwerkvraag van iemand uit de eigen bijenkorf langs bij de andere bijenkorven om antwoorden te vinden. Bijen werken bedrijvig en snel. Het tempo is hoog, maar de opbrengst ook!

TIP 1: Bedenk van tevoren met welke vraag jij een werkbij op pad wilt sturen. Waar heb je behoefte aan, wat zoek je al heel lang, wat heb je nodig? En met wie wil je daarvoor in contact komen? Formuleer je vraag zo concreet mogelijk, in één zin. Hoe duidelijker en preciezer je vraag, hoe groter de kans op antwoorden waar je iets aan hebt.

TIP 2: Neem ten minste 10 visitekaartjes mee. Geen visitekaartjes? Er liggen kaartjes waar je je naam, telefoonnummer en mailadres op kunt schrijven.

De kracht van waarden – Arabella Seegers

Een waardengericht (werk)leven herken je aan de mate van voldoening, zingeving en betrokkenheid.

Vaak echter komen persoonlijke waarden in de verdrukking door verwachtingen van onze families, werkgever, de maatschappij of een enorm die we onszelf hebben opgelegd. Het gevolg is dat we niet in overeenstemming met ons beste zelf leven en functioneren.

Dat geldt zeker voor het werk dat wij kiezen. We willen werken op een manier die bij onze persoonlijkheid past. Maar hoe doe je dat en welke criteria hanteer je daarvoor? Waar moet je op letten bij de voorbereidingen op een sollicitatie of een businessplan om te beoordelen of dit de omgeving, c.q. lifestyle gaat bieden waar jij in groeit?

In deze workshop gaan we op verkenning naar de persoonlijke waarden die voor jou het verschil kunnen maken tussen leven en overleven, ofwel in je werk of je vrije tijd.

Geef jezelf de ruimte – Erika Flock

In deze workshop ervaar je hoe je met plezierige, eenvoudige technieken snel spanningen in je lichaam kunt waarnemen en vervolgens je lichaam kunt uitnodigen binnen enkele minuten de spanning te laten oplossen.

Aan de hand van eenvoudige lichte bewegingen zal je waarnemen hoe je deze spanning in je lichaam kunt transformeren om zomede somatische klachten te voorkomen. Hierdoor vergroot je je invloed en bereik je meer resultaat, zowel zakelijk als privé.

Info en aanmelden

 • Vrijdagochtend 21 juni 2019. Inloop 8:30, start 9:00, einde 12:30 uur.
 • Wijkcentrum Overdie, Van Maerlantstraat 8-10, 1813 BH Alkmaar
 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee contant of met pin afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Alkmaar: netwerkcafe.alkmaar@gmail.com, netwerkcafealkmaar.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Alkmaar is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen bij de organisatie? Stuur ons een bericht