Netwerkcafé Alkmaar

Vrijdagochtend 24 mei Netwerkcafé Alkmaar: Stap uit je comfortzone!

Solliciteren is altijd een spannend gebeuren. Dan wil je goed voor de dag komen. Logisch dat je dan bij veilige oude vertrouwde patronen wilt blijven. Dat heeft kennelijk niet gewerkt. Tijd dus om het eens anders aan te pakken. Laat nu een hele nieuwe kant van jezelf zien.

Wil je je hierover laten inspireren én wil je je ervaring en kennis met anderen delen, kom dan naar de volgende bijeenkomst van Netwerkcafé Alkmaar. Zie programma hieronder.

  • Vrijdagochtend 24 mei 2019. Inloop 8:30, start 9:00, einde 12:30 uur.
  • Wijkcentrum Overdie, Van Maerlantstraat 8-10, 1813 BH Alkmaar
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee contant afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Wijkcentrum Overdie is goed bereikbaar per fiets en openbaar vervoer. Stadsbus lijn 2 richting Overdie, Halte N. G. Piersonstraat. Parkeren is gratis in de omgeving.

Netwerkcafé Alkmaar is mede mogelijk gemaakt door Wijkcentrum Overdie

Programma

8:30 – 9:00 Inloop en LinkedIn-check

Leer tijdens de inloop alvast mensen kennen en ga je thuis voelen.

9:00 – 09:10 Welkom door Dirk Kortbeek

9:10 – 09:30 Inleiding: De kracht van woorden - Marian Stoppelenburg

09:30 – 10:45 Workshops Ronde 1

Teksten waar je lezer “blij” van wordt – Marian Stoppelenburg

Wie zich verdiept in tekststrategie, ontdekt waaróm een tekst niet effectief is en leert hoe hij dat probleem oplost en in de toekomst voorkomt. De lezer wordt blij van jouw teksten en jij bereikt daardoor eenvoudiger je doel. Tijdens de workshop leer je werken met het TVF, de (digitale) tool voor tekstvoorbereiding. Het TVF helpt jou bij (her)schrijven, beoordelen, analyseren en uitbesteden van alle soorten teksten in elke taal. Je krijgt de tool mee naar huis en – als je wilt – het e-book, vol met praktijkvoorbeelden.

Jouw kracht op de kaart – Karin Bruins

De deelnemers worden geïnformeerd over mijn ervaringen met 50+ op de arbeidsmarkt, vooral als belasting en belastbaarheid hierbij een rol spelen. Hoe zet jij jezelf op de kaart als je niet alle werkzaamheden meer kunt uitvoeren waarvoor je geleerd hebt en waar je ruime werkervaring in hebt.

Energie en Balans – Julien Pieterse

Balans vinden tussen privé en werk, prioriteiten stellen, de werknemer laten uitspreken wat dwars zit, energie hebben voor wat belangrijk voor hem/haar is en ‘nee’ kunnen zeggen. Door een levendige interactie en praktische oefeningen, gaat de werknemer vol energie naar huis en kan hij/zij door eenvoudige aanpassingen in de leefstijl en werkzaamheden met meer plezier en ontspannen in het leven staan. De werknemer is beter bestand tegen werkdruk en vindt weer tijd voor de dingen die echt belangrijk voor hem/haar zijn.

10:45 – 11:15 Pauze met netwerken en LinkedIn-check

We gaan netwerken. Neem je smartphone of tablet met LinkedIn-app mee.

11:15 – 12:30 Workshops ronde 2

Je energie revitaliseren – Erika Flock

In deze workshop ervaar je hoe je met plezierige, eenvoudige technieken snel spanningen in je lichaam kunt waarnemen en vervolgens je lichaam kunt uitnodigen binnen enkele minuten de spanning te laten oplossen.

Aan de hand van eenvoudige lichte bewegingen zal je waarnemen hoe je deze spanning in je lichaam kunt transformeren om zomede somatische klachten te voorkomen. Hierdoor vergroot je je invloed en bereik je meer resultaat, zowel zakelijk als privé.

Met overtuiging op de werkvloer – Paulien Hartog

Overtuigingen waar komen die vandaan? Hoe houden jouw overtuigingen jou weg van de werkvloer en hoe kunnen jouw overtuigingen je helpen op de werkvloer. Veel al neem je de overtuigingen waarmee je bent opgegroeid mee in het hier en nu. Overtuigingen waar je je soms niet altijd bewust van bent. Wanneer je jezelf bewust wordt van deze overtuigingen kun je deze soms beter of juist anders gaan inzetten. Binnen deze workshop wil ik je aan de hand van een aantal oefeningen laten voelen en beleven waar je staat. Vanuit dit inzicht wat ik samen met je probeer te vergaren, kan je direct een andere beweging gaan maken. Waardoor rust en ruimte gecreëerd wordt en jij jouw plek in de wereld kunt innemen.

Creëer je droomleven – Bas van Pelt

De grootste factor die je tegenhoudt om je ideale leven te bereiken is niet je situatie, je bent het zelf.

In deze workshop leer je wat je tegenhoudt om je ideale leven te bereiken en hoe je wél je droomleven kunt creëren. Je ontwikkelt een inspirerende visie op jouw ideale leven en leert hoe je deze ontspannen bereikt.

Info en aanmelden

  • Vrijdagochtend 24 mei 2019. Inloop 8:30, start 9:00, einde 12:30 uur.
  • Wijkcentrum Overdie, Van Maerlantstraat 8-10, 1813 BH Alkmaar
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee contant of met pin afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Alkmaar: netwerkcafe.alkmaar@gmail.com, netwerkcafealkmaar.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Alkmaar is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen bij de organisatie? Stuur ons een bericht