Netwerkcafé Alkmaar

Netwerkcafé Alkmaar

Woensdag 23 maart 2022 13:00-16:30 op locatie + online

Voed jezelf bij Netwerkcafé Alkmaar aan het begin van deze lente met nieuwe inzichten en doe mee aan een of meer van de volgende workshops:

  • Terug naar jezelf – Word niet langer geleefd door prikkels van buitenaf en verwachtingen van anderen, maar kies bewust voor een leven dat voor jou het beste is. Levenscoach Conny Schoemaker wijst je de weg.

  • Optreden met zelfvertrouwen - Trainer en acteur Hans Koenis leert je met meer zelfvertrouwen en optimisme netwerkcontacten maken.

  • Werk zoeken, meer dan solliciteren - Reïntegratiecoach Marco Smittenaar helpt je kritisch kijken naar de manier waarop jij nieuw werk zoekt en laat je zien hoe je dat vanaf nu beter kunt doen.

De workshops zijn in de ruime en goed geventileerde De Letterbak te Alkmaar.

Deelname is gratis. Lees het programma hieronder en schrijf je in.

Alleen online meedoen? Schrijf je dan in via NetwerkcafeOnline.nl

De Letterbak, Edisonweg 10, 1821 BN Alkmaar. Goed bereikbaar met fiets, bus en auto, gratis parkeren op het parkeerterrein.

Programma

13:00-13:30 Inloop, kennismaken en netwerken

13:30-14:30 Workshop

Terug naar jezelf

De afgelopen decennia zijn veel van de nieuwe ontwikkelingen gericht op gemak en tijdsbesparing. Toch zijn we drukker dan ooit en ervaren we veel meer stress.

"Marketing en reclame geven aan dat we gelukkig worden wanneer we voldoen aan de gekweekte verwachtingen. Steeds wordt ons een nieuwe wortel voorgehouden die we slaafs blijven volgen", zegt levenscoach Conny Schoemaker.

"Zo raken we onszelf kwijt, verliezen we het contact tussen ons lichaam en onze geest en kunnen we niet meer zien wat voor onszelf belangrijk is om een waardevol en vervullend leven te leiden."

In deze workshop wil Conny je opnieuw bewust maken van je lichaam en geest, zodat ze beter kunnen samenwerken. En van daaruit wil ze jou terugbrengen naar jezelf.

Dan word je niet langer geleefd door prikkels van buitenaf en verwachtingen van anderen, maar kun je bewust gaan kiezen voor een leven dat voor jou het beste is.

Levenscoach Conny Schoemaker helpt mensen om opnieuw verbinding te maken met zichzelf en hun omgeving en om te leven zoals dat voor hen het beste is.

Dit doet ze door met hen in gesprek te gaan. Ze gebruikt daarbij verschillende technieken, zoals familieopstelling, yoga, aurareading en intuïtief tekenen.

14:30-15:00 Pauze, napraten en netwerken

15:00-16:00 Workshop

Optreden met zelfvertrouwen

Je zoekt nieuw werk en daarbij kun je soms wel wat hulp van anderen gebruiken.

Hoe zorg je er nu voor dat anderen geïnteresseerd raken in jouw verhaal, dat ze naar jou willen luisteren, dat je de gunfactor krijgt?

Dat is het doel dat trainer en acteur Hans Koenis heeft in deze korte, actieve workshop: dat jij met meer zelfvertrouwen en optimisme netwerk-contact leert maken.

Hans Koenis is trainer, coach en acteur. Rode draad in zijn werk: wat kun jij zelf doen om je doel te bereiken? Hoe kun jij spelenderwijs je communicatie en presentatie verbeteren? Zijn stijl is optimistisch, licht, met humor, soms confronterend, maar altijd met jouw doel en belang voor ogen.

15:00-16:00 Workshop

Werk zoeken, meer dan solliciteren

Ben je wel veel aan het solliciteren, maar kom je meestal niet verder dan een afwijzing, áls je die al krijgt?

Reïntegratiecoach Marco Smittenaar laat je in deze workshop kritisch kijken naar de manier waarop jij het zoeken van nieuw werk op dit moment aanpakt.

Hij neemt je mee langs vragen als: Hoe doe ik het nu? Kan ik het ook anders doen? Hoe dóe ik het eigenlijk? Waar let ik zelf op? Waar zou een werkgever op letten?

Marco gaat het gesprek aan met de deelnemers en nodigt hen ook uit om dat onderling te doen. Samen ga je kijken hoe je vanaf nu tot betere resultaten kunt komen!

Na afloop van de workshop kun je in Zoom breakoutrooms met elkaar napraten en netwerken.

Deze workshop van Netwerkcafé Alkmaar wordt uitgezonden vanuit De Letterbak in Alkmaar. Zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd en dat je camera, microfoon en geluid werken en ingeschakeld zijn. Test die vooraf via zoom.us/test.

Marco Smittenaar (FourstaR Reïntegratie) is meer dan 17 jaar actief als re-integratiecoach, kenner van de arbeidsmarkt en kenner van de mens. Hij is altijd op zoek naar de mogelijkheden voor zijn cliënten. Resultaat boekt hij door goed te luisteren en de vertaalslag richting de arbeidsmarkt te maken.

16:00-16:30 Einde en napraten

Deelnemen en inschrijven

  • Woensdagmiddag 23 maart 2022, inloop 13:00, start 13:30, einde 16:00, napraten tot 16:30.

  • De Letterbak, Edisonweg 10-12, 1821 BN Alkmaar, goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer. Gratis parkeren.

  • Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

  • Wil je alleen online meedoen aan een van de workshops, schrijf je dan in via NetwerkcafeOnline.nl.

Meehelpen?

Netwerkcafé Alkmaar is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Benieuwd wat het inhoudt? Lees wat het inhoudt en wat het andere vrijwilligers heeft opgeleverd.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.