Netwerkcafé Alkmaar

Maak werk van je meerwaarde

Netwerkcafé Alkmaar, woensdag 26 januari 2022 13:30-16:00

Deze maand kun je bij Netwerkcafé Alkmaar van twee experts leren om jouw talenten helder te benoemen en daar vervolgens ook succesvol mee te solliciteren.

Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Vanwege corona zal het Netwerkcafé uitsluitend in Zoom plaatsvinden.

Lees het programma hieronder en schrijf je in voor de workshops die je bevallen,

Programma

13:30-14:30 Workshop

Verhelder je talent

Waar ben jij nou echt goed in? Wat zijn jouw kwaliteiten? Lastige vragen, hè?

Als er iets is wat je zelf slecht herkent, is het wel jouw eigen talent. Voor jou is dat wat je heel goed doet namelijk de normaalste zaak van de wereld.

Maar wist je dat je veel productiever bent en meer resultaat bereikt in sollicitaties als je jouw talenten optimaal inzet? En dat je dan meer energie en plezier uit je dag haalt?

Tijdens deze workshop hoor je van talentcoach Véronique Wanst wat de voordelen zijn van werken en solliciteren met jouw talent. Ze helpt je bovendien om jouw talenten helder te krijgen.

Aan het eind van de workshop heb je jouw eigen talentenprofiel in handen!

Véronique Wanst is eigenaar van Verhelder Talent. Ze is gespecialiseerd in talentgericht werken, werven en solliciteren. Ze helpt werknemers bij het vinden van de ideale werkplek, organisaties bij het vinden van de ideale werknemer en teams om talentgericht samen te werken.

14:30-15:00 Pauze, napraten en netwerken in Zoom breakout rooms

15:00-16:00 Workshop

Vol vertrouwen solliciteren

Solliciteren is ’jezelf verkopen’ en dat is best spannend. Een goede voorbereiding is belangrijk. In jezelf geloven, je eigen meerwaarde kennen en die durven uitdragen.

In deze workshop ga je met trainingsactrice en coach Ellenor Spreeuw kijken naar jouw unique selling points, naar die punten die maken dat werkgevers wel voor jou móeten kiezen.

En vervolgens laat Ellenor je ontdekken hoe je daarmee een sollicitatiegesprek ingaat. Je gaat het echt oefenen! Hoe zit je? Hoe praat je? Wat zeg je wel en wat zeg je niet?

Aan het eind van deze workshop heb je door ervaren geleerd hoe je vol vertrouwen jouw meerwaarde op een ander overbrengt.

“Kostbaar is de wijsheid door ervaring verkregen” (R. Ascham). Dit is het motto van Ellenor Spreeuw (Act4You). Ze maakte twee decennia geleden een overstap vanuit de toeristische dienstverlening naar trainingsactrice, trainer en coach. Door deze expertises met elkaar te combineren kan ze als geen ander mensen helpen met vraagstukken in studie, werk of andere levensgebieden.

16:00 Einde en napraten in Zoom breakout rooms

Deelname-informatie

  • Netwerkcafé Alkmaar, woensdag 26 januari 2022, start 13:30, einde 16:00

  • Vanwege corona zal het Netwerkcafé uitsluitend in Zoom plaatsvinden.

  • Na inschrijving ontvang je een Zoom-link.

  • Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Meehelpen?

Netwerkcafé Alkmaar is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Benieuwd wat het inhoudt? Lees wat het inhoudt en wat het andere vrijwilligers heeft opgeleverd.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.