Netwerkcafé Alkmaar

Vrijdagochtend 19 april 2019: Laat jezelf zien!

We horen het vaak genoeg: er hebben heel veel sollicitanten gereageerd. Je moet dus een beetje opvallen, maar op een manier waar jij je goed bij voelt. Hoe pak je dat aan? Waarmee maak jij de juiste indruk? En hoe kun jij je netwerk inzetten?

Wil je je hierover laten inspireren én wil je ervaring en kennis met anderen delen, kom dan naar deze bijeenkomst van Netwerkcafé Alkmaar. Zie het programma hieronder.

Tijdens de inloop en in de pauze kun je je LinkedIn-profiel laten checken.

  • Vrijdagochtend 19 april 2019. Inloop 8:30, start 9:00, einde 12:30 uur.
  • Wijkcentrum Overdie, Van Maerlantstraat 8-10, 1813 BH Alkmaar
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee contant afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Wijkcentrum Overdie is goed bereikbaar per fiets en openbaar vervoer. Stadsbus lijn 2 richting Overdie, Halte N. G. Piersonstraat. Parkeren is gratis in de omgeving.

Netwerkcafé Alkmaar is mede mogelijk gemaakt door Wijkcentrum Overdie

Programma

8:30 – 9:00 Inloop met netwerken en LinkedIn-check

Leer tijdens de inloop alvast mensen kennen en ga je thuis voelen. Tijdens de inloop kun je ook je LinkedIn-profiel laten checken en een nieuwe foto voor je CV of LinkedIn profiel laten maken.

9:00 – 09:10 Welkom door Dirk Kortbeek

9:10 – 09:30 Inleiding: Mijn succesvolle speurtocht naar een nieuwe baan - Marco Heijnen

09:30 – 10:45 Workshops Ronde 1

De droombaan van je leven – Charlon Imamdi

We komen uit de oude economie, waar het voldoende was om een sollicitatiebrief te sturen om een baan te vinden. In de huidige economie werkt het anders. We worden eerst beoordeeld op de waarde die we leveren, voor we in gesprek kunnen komen.

Vandaag de dag is niemand meer zeker van een (vaste) baan. Hoe zorg je ervoor dat je interessant blijft voor de arbeidsmarkt ? Hoe zorg je ervoor dat je bedrijf omzet maakt in deze tijd? Door een andere mindset ga je anders denken en anders doen en kun je meer bereiken. Iedereen is uniek, iedereen kan meer bereiken en voor iedereen is een ideale baan. Het resultaat kan niet zomaar worden beschreven. Dit moet je ervaren.

Effectief communiceren – Dick Pieters

De kracht van meer luisteren en minder praten / het belang van lichaamstaal. Je communiceert gedurende de gehele dag. Soms verloopt dit helemaal naar wens, maar er zijn ook gesprekken en momenten die moeizamer verlopen. Tijdens deze workshop krijg je inzicht in je eigen communicatiestijl en in die van anderen.

Dick Pieters van trainingsbureau IGNIUS leert je zo communiceren dat je je doelen op een prettige en effectieve manier behaalt. Hierdoor vergroot je je invloed en bereik je meer resultaat, zowel zakelijk als privé. Je brengt je communicatiekwaliteiten naar een hoger niveau.

Het juiste woord op de juiste plek is zelden interessant – John Verhoek

De economie trekt aan en het aantal onvervulde vacatures neemt alleen nog maar toe. Ten onrechte wordt er te weinig gekeken naar de groep van mensen die boven de 50 zijn waardoor deze groep vaak buiten de boot valt. Om toch een kans te maken weer aan het werk te komen moet je soms loslaten wat je ooit had en opnieuw ontdekken waar jouw sterke punten liggen en hoe je die kunt laten aansluiten op de openstaande vacatures. In deze sessie wordt ingegaan op de oorzaken, de vooroordelen en de wijze waarop jij je kunt onderscheiden van anderen.

10:45 – 11:15 Pauze met netwerken en LinkedIn-check

Ga in gesprek met nieuwe mensen en help elkaar. Neem je smartphone of tablet met LinkedIn-app mee. In de pauze kun je ook je LinkedIn-profiel laten checken en een nieuwe foto voor je CV of LinkedIn profiel laten maken.

11:15 – 12:30 Workshops ronde 2

Maak werk van je netwerk - Erik Lambooy

In deze workshop wordt je je bewust van je netwerk. We stellen je in staat om hier én nu te werken aan de groei van je netwerk en direct te profiteren van de opbrengst. Bovendien zul je ervaren dat je een bijdrage levert aan de groei van het netwerk van de andere deelnemers.

Werkgeluk – Cynthia Noordoven & Miranda Visser

Mini-workshop over Werkgeluk-model vanuit positieve psychologie, mindset (kies je voor focus op het negatieve of kijk je naar kansen) en interactieve opdracht in duo’s; inzicht opnemen waar jij op gaat focussen en uitschrijven op tegeltje. Zo hopen we dat iedereen met inspiratie, inzicht en iets tastbaars naar huis gaat

LinkedIn-weetjes – Elise Visser

LinkedIn is een belangrijk hulpmiddel bij het vinden van een nieuwe baan. Je kunt ermee vinden, maar ook gevonden worden. Zorg dat je dit stukje gereedschap optimaal benut. Laat Elise je daarbij helpen.

12:30 Einde

Info en aanmelden

  • Vrijdagochtend 19 april 2019. Inloop 8:30, start 9:00, einde 12:30 uur.
  • Wijkcentrum Overdie, Van Maerlantstraat 8-10, 1813 BH Alkmaar
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee contant afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Alkmaar: netwerkcafe.alkmaar@gmail.com, netwerkcafealkmaar.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Alkmaar is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen bij de organisatie? Stuur ons een bericht