Netwerkcafé Alkmaar

Vrijdagochtend 13 december 2019 Netwerkcafé Alkmaar: Kijk met een andere bril naar jezelf!

In je vorige loopbaan is je vast wel eens gewezen op de gevaren van bedrijfsblindheid. Tijdens je oriëntatie op een nieuwe loopbaan ligt nu hetzelfde gevaar op de loer. Tijd om jezelf eens te bekijken zoals een ander je ziet. Dat hoeft geen afstand te creëren. Misschien kun je veel dichter bij jezelf blijven dan je voor mogelijk hebt gehouden.

Vooraf en in de pauze kun je een mooie foto laten maken die geschikt is voor je CV of LinkedIn-profiel. De fotograaf is Marieke Zomerdijk. Let op, er zijn maar 12 tickets beschikbaar om een foto te laten maken.

  • Vrijdag 13 december 2019. Inloop 9:00, start 9:30, einde 12:30 uur.
  • Wijkcentrum Overdie, Van Maerlantstraat 8-10, 1813 BH Alkmaar.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee contant /PIN afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Wijkcentrum Overdie is goed bereikbaar per fiets en openbaar vervoer. Stadsbus lijn 2 richting Overdie, Halte N. G. Piersonstraat. Parkeren is gratis in de omgeving.

Programma

09:00 – 09:30 Inloop

Leer tijdens de inloop alvast mensen kennen en ga je thuis voelen. Ook kun je deze tijd gebruiken om Marieke Zomerdijk een foto van je te laten maken. Zeer bruikbaar voor je CV of je LinkedIn-profiel.

09:30 – 09:40 Welkom

Onze dagvoorzitter heet je welkom en geeft uitleg over de rest van de dag.

09:40 - 10.00 Inleiding: Hoe kijk je met een andere bril naar jezelf - Vivian Svendsen

Vivian gaat tijdens haar inleiding aangeven hoe je met een andere bril naar jezelf kunt kijken.

10:00 - 12:30 Workshops

Let op, de workshops duren 2 uur, in het midden van de workshop is een pauze van 30 minuten.

Van slachtoffer naar vrij zijn – Vivian Svendsen

Is het tijd voor verandering? Ben je het zat om in dezelfde gedachtencirkels vast te zitten? Hierbij een uitnodiging om daarmee te gaan spelen, want als je hetzelfde blijft doen zal je hetzelfde blijven krijgen. In deze workshop leer je aan de hand van Vivian onder andere:

  • Hoe doe je dat überhaupt, met een andere bril naar jezelf kijken?
  • Hoe kan je je vrijer voelen in je denken.
  • Hoe ga je om met wat er in jouw leven gebeurt.

Het tweede gedeelte van deze workshop wordt gegeven door Dirk Kortbeek. Tijdens een netwerkspel laat hij je weer even opnieuwe naar jezelf én naar de anderen om je heen kijken. Daaruit kun je informatie plukken waar jij én die ander mee aan de slag kunnen.

Ontdek je gebruiksaanwijzing – Jannie Ligthart (Kracht en Welzijn)

Heb je wel eens opgemerkt dat je in jezelf praat? Daar ooit over nagedacht en je misschien zelfs afgevraagd of je dan toch een beetje gek was? Ik kan je gerust stellen, praten in jezelf, we doen het allemaal. Van rustig gebabbel tot chaotisch gepieker. Onrust geeft spanning en spanning geeft klachten.

Je zou jezelf kunnen zien als een verzameling verschillende ‘ikken’. Delen in jezelf die vaak hele verschillende dingen belangrijk vinden en die dan onderling zoveel onenigheid kunnen hebben dat je je in gedachten met weinig anders meer mee bezig kunt houden.

Hoe kun je voorkomen dat het deel dat de luidste stem heeft, het altijd voor het zeggen krijgt? En wat hebben een klaslokaal en een leraar daarmee te maken?

In deze lezing wordt een methode aangereikt waarbij je grip krijgt op je eigen gedachten. Dat geeft rust. Altijd handig, zeker bij een sollicitatiegesprek of onderhandeling.

Effectief omgaan met gedoe - Dick Pieters (Ignius)

Goed om kunnen gaan met mensen is misschien wel de belangrijkste competentie die er bestaat. Zeker nu er meer en meer geautomatiseerd wordt blijft contact met mensen een cruciale stap in samenwerking, verandering en voortuitgang.

IGNIUS richt zich op de ontwikkeling van mensen, teams en organisaties. Dat doen we door inzicht te geven in drijfveren, intrinsieke motivatoren en daaruit voorkomende werkwijzen en gedrag. Tijdens deze workshop leer je ook verschillende mens-typen te onderscheiden. Waarom klikt het wel met de één en totaal niet met de ander ?

Het kan wél - Erik Lambooy (Werken voor Elkaar)

“Dat heb ik nog nooit gedaan … dus ik denk dat ik het wel kan!” Deze uitspraak van Pipi Langkous ken je vast. Het is een uitnodiging om vol vertrouwen aan iets nieuws te beginnen. Om alle gedachten die in je opkomen waarom iets níet kan, even te parkeren. Om het gewoon te gaan dóen. Zo kom je erachter wat wél kan.

In deze workshop ga je in één uur jouw ideale workshop-programma bedenken én regelen. Onmogelijk? Ontdek zelf hoe het kan. En doe wat je ook moet doen om aan werk te komen: bedenken wat je nodig hebt, uitzoeken wie je daarbij kan helpen, brutaal zijn en vragen! Je gaat aan de slag volgens de beproefde methode van Werken voor Elkaar.

De workshop wordt ondersteund door ervaringsdeskundigen van Werken voor Elkaar die volgens deze methode elke maand weer zorgen voor een interessant en waardevol Netwerkcafé voor mede-werkzoekers.

12:30 Einde

Info en aanmelden

  • Vrijdag 13 december 2019. Inloop 9:00, start 9:30, einde 12:30 uur.
  • Wijkcentrum Overdie, Van Maerlantstraat 8-10, 1813 BH Alkmaar.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee contant /PIN afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Alkmaar: netwerkcafe.alkmaar@gmail.com, netwerkcafealkmaar.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Alkmaar is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen bij de organisatie? Stuur ons een bericht