Netwerkcafé Alkmaar

Vrijdagochtend 8 november 2019: Deel je inspiratiezoektocht!

Het vinden van een leuke nieuwe baan geeft je energie. Als de zoektocht wat langer duurt werkt het verfrissend om er samen mee bezig te zijn. Ieder heeft toch zijn eigen kijk op zaken, daarom kun je altijd leren van de ander. Benut dus je eigen netwerk nog meer dan nu. Zorg dat de anderen een goed idee hebben van wat je zoekt. Durf ook wildvreemden deelgenoot te maken van jouw zoektocht. Als jonkie heb jij je eigen waarden misschien geweld aan moeten doen omwille van een baan, nu wil en hoef je dat niet meer. Ook daarin zul je je zeer gesterkt weten door de anderen.

  • Vrijdag 8 november 2019. Inloop 9:00, start 9:30, einde 12:30 uur.
  • Wijkcentrum Overdie, Van Maerlantstraat 8-10, 1813 BH Alkmaar. Goed bereikbaar met fiets, bus en auto, gratis parkeren in de omgeving.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee contant /PIN afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Wijkcentrum Overdie is goed bereikbaar per fiets en openbaar vervoer. Stadsbus lijn 2 richting Overdie, Halte N. G. Piersonstraat. Parkeren is gratis in de omgeving.

Programma

09:00 – 09:30 Inloop

Leer tijdens de inloop alvast mensen kennen en ga je thuis voelen.

09:30 – 09:40 Welkom

Onze dagvoorzitter heet je welkom en geeft uitleg over de rest van de dag.

09:40 - 10.00 Inleiding Netwerken en persoonlijke waarden - Arabella Seegers

Arabella gaat in haar inleiding in op onze persoonlijke aarden en op de waarde van netwerken.

10:00 - 12:30 Workshops

Let op, de workshops duren 2 uur, in het midden van de workshop is een pauze van 30 minuten.

De achterkant van de vacature – Arabella Seegers

Een waardengericht (werk)leven herken je aan de mate van voldoening, zingeving en betrokkenheid. Vaak echter, komen persoonlijke waarden in de verdrukking, door verwachtingen van onze families, werkgever, de maatschappij of normen die we voor onszelf hanteren.

Dat geldt zeker voor het werk dat wij kiezen. We willen werken op een manier die bij onze persoonlijkheid, vaardigheden en talenten past. Maar hoe doe je dat en welke criteria hanteer je daarvoor? Waar moet je op letten bij de voorbereidingen op een sollicitatie of opstellen van een businessplan om te in te schatten of jij tot bloei kunt komen? Wat een organisatie belangrijk vindt kan voor jou het verschil maken tussen leven en overleven.

In deze workshop verkennen we zowel jouw persoonlijke waarden alsook de waarden die tot uitdrukking komen in organisaties en vacatures. Neem vooral je eigen voorbeelden mee om de oefening direct in de praktijk te brengen.

Het belang van netwerken in de huidige arbeidsmarkt – Mark Leemrijse (Manpower)

In deze workshop neemt Mark de deelnemers, door middel van vragen, cijfers en vooral veel eigen ervaringen als arbeidsbemiddelaar en ook als werkzoekenden mee in het belang van netwerken in de huidige arbeidsmarkt.

Uiteraard zal er ook ruimte zijn voor interactie, vragen en het delen van ervaringen door de deelnemers zelf, want tenslotte zijn wij daar om elkaar te inspireren in de zoektocht naar een nieuwe baan.

In 1.2.3. stappen naar een succesvol netwerkgesprek – Gert-Jan van Büseck

Netwerken, hoe ingewikkeld kan het zijn? Een bijeenkomst, een kopje koffie, een hand, even voorstellen, een aardig woord en verbinden op LinkedIn. Toch? Je netwerk is virtueel weliswaar gegroeid, maar gaat het ook iets opleveren?

In deze workshop onderzoeken we eerst wat netwerken inhoudt en daarna gaan deelnemers actief met elkaar aan de slag.

Houd rekening met vrolijke momenten, verrassende ontmoetingen, waardevolle kennismakingen en leer op een andere manier naar jezelf kijken!

12:30 Einde

Info en aanmelden

  • Vrijdag 8 november 2019. Inloop 9:00, start 9:30, einde 12:30 uur.
  • Wijkcentrum Overdie, Van Maerlantstraat 8-10, 1813 BH Alkmaar. Goed bereikbaar met fiets, bus en auto, gratis parkeren in de omgeving.
  • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee contant /PIN afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Contact

Netwerkcafé Alkmaar: netwerkcafe.alkmaar@gmail.com, netwerkcafealkmaar.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Alkmaar is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen bij de organisatie? Stuur ons een bericht