Netwerkcafé Alkmaar

Creëer je eigen kansen

Netwerkcafé Alkmaar, dinsdag 23 november 2021 13:00-16:00

Deze maand kun je bij Netwerkcafé Alkmaar in twee workshops manieren leren om je eigen kansen te creëren: door actief in beeld te komen in je netwerk en door op een ander manier aan te kijken tegen jouw rol bij het vinden van werk.

In de ruime en goed geventileerde De Letterbak te Alkmaar nemen de geldende Covid19-maatregelen in acht.

Lees het programma hieronder en schrijf je in.

De Letterbak, Edisonweg 10, 1821 BN Alkmaar. Goed bereikbaar met fiets, bus en auto, gratis parkeren op het parkeerterrein.

Programma

13:00-13:30 Inloop, kennismaken en netwerken

Workshop 13:30-14:30

Netwerken, zó laat je jezelf zien!

Netwerken, hoe ingewikkeld kan het zijn? Een bijeenkomst, een kopje koffie, een boks, even voorstellen, een aardig woord, zeggen wat je doet en verbinden op LinkedIn. Toch?

Je netwerk is virtueel weliswaar gegroeid, maar gaat het jou – en die ander – ook iets opleveren? Word je überhaupt onthouden?

In deze workshop onderzoek je met netwerkspecialist Gert-Jan van Büseck het beeld op netwerken, leer je hoe je jouw presentatie vormgeeft, met welke kracht je die kunt uitdragen en met welke boodschap jij van waarde bent voor anderen. Want netwerken gaat altijd om wederzijdse belangen.

Daarnaast leer je hoe je jouw LinkedIn-profiel met een dertig seconden video naar een opvallend niveau brengt en van bezoekers meer aandacht krijgt.

Houd rekening met vrolijke momenten, verrassende ontmoetingen, waardevolle kennismakingen en leer op een andere manier naar jezelf kijken...

Neem daarom je opgeladen mobiel mee!

Na tientallen jaren in account- en salesmanagementfuncties gooide Gert van Büseck (GJTalks) najaar 2019 het roer om en volgde een camera-journalistiekopleiding. Tijdens de lockdown in 2020 leerde hij de kracht van video op LinkedIn. Enthousiast, energiek en met humor deelt hij graag zijn kennis en ervaring met als doel anderen het plezier, het belang en de waarde van netwerken en de inzet van video mee te geven.

14:30-15:00 Pauze, napraten en netwerken

Tussen de twee workshops kun je netwerken met de andere deelnemers. Neem je smartphone mee, dan kun je meteen linken als je wat voor elkaar kunt betekenen.

Workshop 15:00-16:00

Deze tijd biedt heel veel kansen

Hoe zorg je ervoor dat je ook in deze (corona)tijd interessant blijft voor de arbeidsmarkt? En hoe zorg je ervoor dat je bedrijf ook nu omzet maakt?

De snel veranderende wereld biedt ons weinig houvast en zekerheid.

Charlon Imamdi laat ons zien hoe we ons het beste staande kunnen houden op de huidige arbeidsmarkt en binnen de huidige omstandigheden voor ondernemerschap.

“Ontwikkel je en verander mee, zodat je niet achterblijft”, adviseert Charlon. “Door een andere mindset ga je anders denken en anders doen en kun je meer bereiken. Iedereen is uniek, iedereen kan meer bereiken en voor iedereen is er een ideale baan.”

Laat je inspireren om de kansen van deze tijd te benutten!

Voor Charlon Imamdi (Charlon Imamdi - motivational speaker) staat persoonlijke ontwikkeling gelijk aan ademhalen. Hij zette zijn werkloosheid om in een succesvolle carrière met onder meer zijn organisatie Multi-Traject als resultaat. Als Motiverend Spreker is hij een voorbeeld van een toptalent dat alles op alles zet om zoveel mogelijk talent in anderen te (h)erkennen en dit tot optimale bloei te laten komen.

16:00 Einde en napraten

Informatie

  • Dinsdagmiddag 23 november 2021, inloop 13:00, start 13:30, einde en napraten 16:00 uur.

  • De Letterbak, Edisonweg 10, 1821 BN Alkmaar. Goed bereikbaar met fiets, bus en auto, gratis parkeren op het parkeerterrein.

  • Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

De Letterbak, Edisonweg 10, 1821 BN Alkmaar. Goed bereikbaar met fiets, bus en auto, gratis parkeren op het parkeerterrein.

Meehelpen?

Netwerkcafé Alkmaar is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Benieuwd wat het inhoudt? Lees wat het inhoudt en wat het andere vrijwilligers heeft opgeleverd.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.