Netwerkcafé Alkmaar

Blik op jouw toekomst

Netwerkcafé Alkmaar / Online, dinsdag 27 juli 2021 10:00-13:00

Nu in de zomer is een mooie tijd om rustig de blik te richten op je toekomst. Bij Netwerkcafé Alkmaar kun je daar deze maand inspiratie voor opdoen.

Je kunt leren van de ervaringen van iemand die zelf op latere leeftijd een andere richting is ingeslagen.

En je krijgt handreikingen hoe je realistisch kunt kijken naar je financiële situatie, zodat je zonder paniek kunt werken aan jouw nieuwe toekomst.

In verband met de Covid-beperkingen is Netwerkcafé Alkmaar nog geheel online. Schrijf je hieronder in voor de programmaonderdelen waar jij in bent geïnteresseerd.

Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld.

Programma

10:00-11:00 Interactief interview

In deze aflevering van Koersveranderaars vertelt Jolanda van der Kolk hoe ze tot de keuze kwam om haar secretariële functie in loondienst te verruilen voor een carrière als zelfstandig coach.

Jolanda werkte vele jaren in loondienst en bekleedde administratieve en secretariële functies bij uiteenlopende bedrijven en organisaties. In 2018 besloot zij haar eigen coachingspraktijk te starten.

“In mijn leven heb ik veel hulpverleners kunnen observeren. Hierdoor werd het voor mij steeds duidelijker wat niet werkt én hoe het anders kan, zodat het wel effect heeft.” Tijdens dit interview vertelt zij hoe en waarom ze zelfstandig coach is geworden en wat ze gaandeweg heeft geleerd.

Het interview bestaat uit twee delen. In het tweede deel kun jij als kijker jouw vragen aan Jolanda voorleggen.

In ‘Koersveranderaars’ komen mensen aan het woord die op latere leeftijd of al tijdens hun werkzame leven regelmatig van carrière zijn geswitcht. Mensen die het lef hebben nieuwe vaardigheden aan te leren en steeds weer ander werk te doen. Mensen die jou met hun verhaal willen inspireren en vertellen over het hoe en waarom van hun switch(es), hun aanpak en wat ze ervoor hebben moeten doen en/of laten.

Dit interactieve interview wordt gegeven in een Zoom Webinar. Kom op tijd en zorg vooraf dat je de laatste versie van Zoom hebt geïnstalleerd. Je bent als kijker niet in beeld, dus je hoeft geen microfoon of camera aan te zetten.

Koersveranderaar Jolanda van der Kolk (De Weg Omhoog) is sinds 2018 zelfstandig Life Coach, Remissie Coach en Body and Mind Language Coach. Door haar (levens)ervaring helpt zij mensen zichzelf te vinden en een blijer, gelukkiger en zelfbewuster mens te worden. Haar levensmotto: "Alles mag er zijn, ieder mens is uniek."

Jolanda wordt geïnterviewd door Michiel Keizer.

11:00-11:30 Netwerken en napraten in breakout rooms

11:30-13:00 Online workshop

Wat te doen als je inkomen verandert? Het wegvallen van inkomsten kan voor onrust en soms zelfs paniek zorgen, terwijl het juist dán belangrijk is om rustig te blijven en overzicht te creëren om vooruit te kunnen kijken naar nieuwe mogelijkheden.

  • Welke mogelijkheden heb je?

  • Hoe creëer je overzicht in je financiën?

  • Welke keuzes maak je?

Als je zorgt dat je financiële randvoorwaarden helder zijn, weet je wat je 'speelruimte' is om werk te vinden. Hoeveel tijd heb ik om dingen te onderzoeken? Wat wil ik op de langere termijn? Is het ondernemerschap iets voor mij? Of wil ik omscholen naar een ander beroep?

Al deze praktische en belangrijke zaken komen aan de orde in deze interactieve workshop met budgetspecialist én ervaringsdeskundige Rita Brudet.

Deze workshop wordt gegeven in een Zoom Meeting. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. Je kunt alleen meedoen met je echte naam en je camera aan.

Rita Brudet (Celest Financial Education) weet uit eigen ervaring hoe het is om financieel onstabiel te zijn. Zelf heeft ze de reis gemaakt naar financiële stabiliteit. Met deze ervaring en haar kennis als financieel adviseur en coach, begeleidt zij dagelijks mensen om weer greep te krijgen op hun geld en hun toekomst.

Meehelpen?

Netwerkcafé Alkmaar is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Benieuwd wat het inhoudt? Lees wat het inhoudt en wat het andere vrijwilligers heeft opgeleverd.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.